2020-10-15 1149 瀏覽
星期三晚上,本來想在「旺角」「通菜街」,一字排開的大量食店裡面,尋找適合我一個人享用晚餐的理想食店,又想要在沒有電視機播放新聞報導,也沒有「搭檯」的滋擾情況下靜靜享用晚餐。我好不容易在「通菜街」發現到一間,由某電視臺女藝員開設和經營的小型西餐廳,西餐廳的名稱叫做「FooDo」。不過「FooDo」跟很多由藝人經營的食店一樣,藝人老闆通常都會很少現身。就算直至這些食店終於支撐不住,藝人痛苦地站出來宣布要關門結業,也只是透過社交網站發布信息,店舖大不了關上鐵閘,貼上結業啟示或者地產代理廣告,藝人也未必有可能再現身。所以我手提着其他地方的外賣「咖喱牛腩飯」食品,一邊在「FooDo」店外慢慢等候,等候食客享用完晚餐,結賬後步出餐廳離開為止。「FooDo」侍應從店內走出來,看了輪候冊一眼,選擇一些選擇一人檯的單身食客。果不其然,「FooDo」侍應看了輪候冊一下,發現輪候冊裡面只有我一個人是單身食客,於是詢問我之後,立刻安排了一張只能容納一個人用餐的餐檯給我。侍應很快就把「FooDo」的晚餐餐牌,直接交到我的手上,我即時開始研究「FooDo」的晚餐餐牌內容。「FooDo」晚餐的套餐餐牌裡面主要有七道

侍應很快就把「FooDo」的晚餐餐牌,直接交到我的手上,我即時開始研究「FooDo」的晚餐餐牌內容。「FooDo」晚餐的套餐餐牌裡面主要有七道菜可供食客自由選擇,食品主要都是意大利麵為主。

另一方面,我偶然發現「FooDo」餐牌的主菜食品裡面,原來沒有提供「牛肉」,尤其是例如「牛腩」、「牛肋條」、「牛扒」等等「牛肉」食材,「FooDo」一律欠奉,難道跟那位女藝人平日的飲食習慣有關?

幸好我光顧「FooDo」之前,一早已經購買了「咖喱牛腩飯」作為晚餐,所以我安心慢慢在「FooDo」的「走牛肉」餐牌裡面研究一番。「FooDo」除了沒有牛肉之外,還有大量以「豬肉」作為食材的菜式。

「FooDo」晚餐餐牌主菜食品當中,正正就有一款名稱叫做「醃肉」的食材。食客單看「醃肉」這個中文版本名稱,或許未必了解「醃肉」是什麼玩意,但是看完食品的英文名稱,才發現原來「醃肉」即是「豬肉」。

平日正餐已經沒有食「豬肉」很久的我,就自問對「FooDo」的「醃肉」半點興趣都沒有了。所以我被迫放棄「忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵」,在「FooDo」晚餐其他食品裡面埋手。

結果我發現「FooDo」晚餐主菜食品裡面,只剩下「鳳尾虎蝦配手製闊麵」,跟「日本魷魚配手製意大利麵」兩款包含海鮮在內的手製麵食品可以選擇。

最後我硬着頭皮,在「FooDo」剩下兩款海鮮類手製麵食品裡面,選擇了享用「忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜配手製闊麵」,作為我的「FooDo」晚餐主菜食品。

雖然「FooDo」晚餐主餐牌菜式裡面,沒有任何「牛肉」類,或者「雞肉」類菜式可以選擇,只能夠在「FooDo」餐牌剩下的「小吃」部分裡面,找到自己可以食的晚餐小食菜式。

「FooDo」晚餐餐牌裡面的「小吃」,肉類「小吃」都是來自於「白肉」,即是只剩下「辣煮忌廉汁游水蜆」跟「芝士烤焗雞塊」可以選擇。

結果我選擇「FooDo」唯一以「雞肉」作為材料的小食食品「芝士烤焗雞塊」,作為我在「FooDo」晚餐裡面,配搭「忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜配手製闊麵」的小食菜式。

至於「FooDo」晚餐套餐裡面的飲品選擇不是沒有,只是大部分飲品都需要食客另外加錢才能享用到,而且套餐加配自選飲品的價錢,比港式茶餐廳裡面的飲品套餐價錢,昂貴了五、六元有多。

所以我放棄了選擇「FooDo」裡面的晚餐自選飲品,只是享用不需要另外加錢,純粹「紅茶」浸泡「蘋果」和「橙」一段時間,再加入少許糖分而成的「自家製凍水果冰茶」飲品。

「FooDo」餐牌雖然說「自家製凍水果冰茶」是「紅茶」浸泡「蘋果」和「橙」一段時間,再加入糖分調味,調製變成「FooDo」版本「水果紅茶」。但是我覺得「自家製凍水果冰茶」味道偏淡,感覺很像「白桃烏龍」。
自家製凍水果冰茶

「FooDo」的晚餐套餐指定免費飲品「自家製凍水果冰茶」,不單只飲品裡面的水果甜味薄弱,就連水果冰茶飲品底部的「紅茶」茶味,也比預期來得淡,至少我喝完水果冰茶之後,回家完成梳洗後很快就成功入睡。

當然你亦可以認為我只是一早已經適應「紅茶」裡面的茶味,「紅茶」裡面的提神功效早已經無法對我睡眠質素構成影響。但是我覺得「FooDo」「水果紅茶」是我飲過的「紅茶」裡面,紅茶濃度比較弱的一間食店。
忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜配手製闊麵

至於「FooDo」的主菜手工意大利麵食品「忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜配手製闊麵」,忌廉汁裡面的甜味感覺雖然很濃厚,但是還是不及伴碟的「菠菜」甜味那麼濃厚,「菠菜」令這道闊麵食品整體味道有了少許健康的感覺。

至於甜味忌廉汁實際上的份量尚算可以接受,至少可以做大範圍,覆蓋在大部分「手製闊麵」麵條身上,令闊麵麵條都可以食至濃厚忌廉甜味,也食到來自「菠菜」的新鮮甜味。

至於「FooDo」廚房煮的「手製闊麵」,闊麵麵條的實際闊度於我而言,屬於剛剛好的程度,剛剛好可以黏附大部分的甜味忌廉醬汁,令大部分闊麵麵條實際上都食到濃厚甜味,加入「菠菜」後麵條甜味變得更加明顯。

至於「FooDo」「手製闊麵」麵條的實際口感,感覺屬於偏向少許硬,但是麵條口感偏硬之餘,又不太難以咀嚼嚼爛闊麵麵條,感覺這些闊麵有點像「河粉」,煮得太久麵條可能會變得太腍,可能會自然散開。

至於「鳳尾虎蝦」方面,「FooDo」廚房安排了預先把「鳳尾虎蝦」的蝦頭摘下,清理好「鳳尾虎蝦」身上所有多餘雜物之後,才加進鍋裡面加熱烹煮,煮熟撥開上碟備用,直到「忌廉汁菠菜手製闊麵」即將煮熟時才加入。

所以「鳳尾虎蝦」在「FooDo」「忌廉汁菠菜手製闊麵」裡面雖然份量不算多,才區區兩隻而已,但是「FooDo」「鳳尾虎蝦」勝在體積大,蝦肉份量應該足夠,蝦肉口感彈牙,正常食量的人理應食得飽。
芝士烤焗雞塊

至於我自己本人,則因為已經購買了外賣「咖喱牛腩飯」備用,所以只食兩隻份量「虎蝦」,已經感覺頗為滿足,沒有對「忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜配手製闊麵」實際份量感到有異議。

至於「FooDo」的小食食品「芝士烤焗雞塊」,我最初以為是把芝士餡料作為餡釀進「雞腿肉」裡面,令「芝士烤焗雞塊」雞肉裡面,食到像芝士餡料的甜味。

但是「FooDo」「芝士烤焗雞塊」的實際製成品,原來只是在去骨雞腿肉表面上,鋪上一層芝士碎,然後再把「芝士烤焗雞塊」放進焗爐裡面烘焗,把雞肉烤至熟透為止。

所以「FooDo」「芝士烤焗雞塊」實際製成品裡面的芝士甜味,比我最初預期的濃厚芝士甜味弱得很多,弱到難以直接從「芝士烤焗雞塊」表面上食到明顯的芝士甜味,而雞肉裡面實際味道則偏向比較淡。

「FooDo」「芝士烤焗雞塊」的唯一優點,只是使用無骨雞腿肉,所以「芝士烤焗雞塊」實際賣相屬於無骨啖啖肉的「雞腿」肉,口感則偏向彈牙,但是味道沒有預期的芝士濃厚甜味而已。
2020-09-23
芝士烤焗雞塊
  • 忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜配手製闊麵
2020-09-19 1329 瀏覽
尋日睇完醫生...走去旺角搵嘢食....行行吓見到一間食西餐嘅餐廳...感覺有點新穎就走入去試吓見到個餐牌都幾吸引我加咗$16要呢個忌廉蘑菇湯不過感覺就杰咗少少再加左$12要呢個薯蓉....呢個薯蓉有驚喜加咗青瓜絲和洋蔥食落去相當清新同有口感之後叫咗呢個忌廉汁鳳尾蝦手作意粉....食落去彈牙又爽口煙煙銀銀好特別最後叫咗呢個曲奇脆脆日本雪糕感覺一般般好像貴咗少少因為呢個球細細個要$38不過整體來講尚算唔錯
見到個餐牌都幾吸引
感覺一般般好像貴咗少少
因為呢個球細細個要$38
不過整體來講尚算唔錯
2020-11-13 0 瀏覽
整體啲食物都好食,意粉同pizza 食左三四次,水準都好穩定揀套餐會送玄米茶或水果茶(錫蘭紅茶底) 主菜同小食都係即整所以熱食只可以落一次單不過上菜都快的(入座有限時. 唔記得60定90分鐘) 唯一稍不足係食完Pizza 個底會見到好多油

揀套餐會送玄米茶或水果茶(錫蘭紅茶底)
主菜同小食都係即整
所以熱食只可以落一次單
不過上菜都快的
(入座有限時. 唔記得60定90分鐘)

唯一稍不足係食完Pizza 個底會見到好多油
2020-11-09
2020-11-06 108 瀏覽
FooDo最大特色係意粉同pizza都係純手工,同其他舖頭非常唔同。忌廉意粉同番茄意粉我都食過,我個人會比較鍾意食番茄汁意粉😋番茄汁鳳尾虎蝦配手製闊麵(辣):手製麵真係同機器整嘅好唔同,食得出好有彈性,口感好好!醬汁都幾濃,番茄醬酸酸甜甜加少少辣味真係勁夾,好開胃~ 另外食得出啲蝦好彈牙同鮮甜,係新鮮嘅蝦!自家製水果茶:叫意粉會配一杯水果茶,而水果茶唔會好甜,好fresh好好飲!遲啲再去會想試下pizza同蛋糕!
遲啲再去會想試下pizza同蛋糕!
2020-11-02 99 瀏覽
FooDo 💛旺角黃店💛-🔍 蕃茄汁自家製醃肉配手工闊麵 $91蕃茄汁調得好好,而且有得揀辣同辣,蕃茄再配合少少辣,然後再配帶有鹹味嘅醃肉,各有發揮,唔會蓋過其他嘅味道,超正!唯一覺得不足之處就係份量太少,完全唔夠食😭-🔍 自家製醃肉、菠菜葉、車打芝士手工薄餅 $91個薄餅雖然睇落去好似好素,面頭全部都係菠菜葉🤣 但芝士好濃,亦都帶出醃肉個香味,配搭得好好,覺得食多幾個都仲得!😍-嘢食係吸引嘅🤪 而且亦都高質😋 不過覺得價錢相對相對偏貴了~ 同埋可惜嘅係就算午餐時間都冇lunch set, 即係任何時間食都係一樣價錢~ 話雖如此,但成日都會返嚟食,因為真係好食🤣-📍FooDo (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖
FooDo 💛旺角黃店💛
🔍 蕃茄汁自家製醃肉配手工闊麵 $91

🔍 自家製醃肉、菠菜葉、車打芝士手工薄餅 $91

📍FooDo (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖
  • 蕃茄汁自家製醃肉配手工闊麵
2020-10-19 185 瀏覽
以為女人街(通菜街)只得麻甩茶餐廳咁你就錯啦!依度仲有間藝人林秀怡開嘅小店,主打手作意粉。.忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵 $91我哋首先就叫咗依個店家推薦嘅手製闊麵,麵質食落煙煙韌韌,幾有咬口。生雞蛋令醬汁嘅質感變得更滑溜、順口,但醬汁本身味道不足,只靠黑椒、香草吊味。佢哋嘅自家醃肉都只得鹹香同香草味,普普通通,唔覺得有特別之處。.自家製醃肉、菠菜葉及車打芝士手作薄餅 $91上菜時只見大量菠菜舖面,唔見其他配料,以為係咪職員上錯,但食咗一啖之後就發現有驚喜。餅底又薄又酥脆,雖然睇落芝士唔多,但其實份量啱啱好,唔會膩,仲可以拉絲添。FooDo自家製醃肉喺薄餅度就起到作用啦,為薄餅嘅味道增加咗一層鹹香!另外面頭上嘅菠菜無經調味,剛好平衡返味道。.雖然FooDo嘅手工意粉好有誠意,味道亦不俗,但選擇較少,意粉離不開配搭醃肉或鳳尾蝦,忌廉汁或蕃茄汁,薄餅都只係配菠菜葉、自家製醃肉,感覺無咩分別。而且份量較細,未必夠男仔食。另外,服務亦值得一提,當日全店滿座,女侍應喺樓面一腳踢,雖然好忙,但服務態度好好。如果有機會嚟FooDo的話,大家都可以試吓佢地嘅自家製甜品。
忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵 $91
自家製醃肉、菠菜葉及車打芝士手作薄餅 $91
雖然FooDo嘅手工意粉好有誠意,味道亦不俗,但選擇較少,意粉離不開配搭醃肉或鳳尾蝦,忌廉汁或蕃茄汁,薄餅都只係配菠菜葉、自家製醃肉,感覺無咩分別。而且份量較細,未必夠男仔食。另外,服務亦值得一提,當日全店滿座,女侍應樓面一腳踢,雖然好忙,但服務態度好好。如果有機會嚟FooDo的話,大家都可以試吓佢地嘅自家製甜品。
2020-10-18 127 瀏覽
我男友話要食意粉,上網找隨心揀來試下既,叫左個忌廉蝦意粉,跟餐加埋蘑菇湯,薯蓉同pizza我本身唔太鐘意闊意,但食佢個忌廉闊意好味,忌廉味唔重,薯蓉個味好好會繼續幫襯
會繼續幫襯
2020-10-17 137 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️呢間小店既老闆係TVB藝人林秀怡同前藝人葉婷芝但係因為佢地表態既關係 就比大台封殺!佢地咁敢言真係好值得欣賞 所以今次就去左懲罰佢地啦!❶忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵 $91 (配飲品🍹)忌廉汁好creamy😋再加埋生雞蛋係面撈埋一齊食 食落口感變左滑溜溜🤩闊條麵既口感比平時既麵更有咬口!讚👍🏻👍🏻不過至於醃肉方面 有少少失望食落似平時喺屋企媽媽煮嘅豬肉🤣係普普通通嘅豬肉 唔油膩 但係唔算太入味如果大食嘅話 淨係一個主菜就可能唔太飽見隔離枱食嘅蛋糕好吸引🎂如果唔夠飽嘅話不妨試吓佢既甜品好似都幾出色咁!😍
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

呢間小店既老闆係TVB藝人林秀怡同前藝人葉婷芝
但係因為佢地表態既關係 就比大台封殺!
佢地咁敢言真係好值得欣賞 所以今次就去左懲罰佢地啦!

忌廉汁好creamy😋再加埋生雞蛋係面
見隔離枱食嘅蛋糕好吸引🎂
如果唔夠飽嘅話不妨試吓佢既甜品
好似都幾出色咁!😍
2020-10-11 122 瀏覽
偕同事們放工後去油麻地針灸,並相約之後一齊晚飯🥣其中1位同事介紹呢間餐廳,話之前食過覺得味道都唔錯,所以一行三人就去試試😊每個主食都可配1杯飲品,我哋3個都選咗水果冰茶👍加$16點咗忌廉蘑菇湯。係好香蘑菇味🤩不過好似淡咗少少🤏忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵$91。呢款係我揀選嘅,因為最愛Carbonara系列🤣其實味道唔錯,闊麵質感軟硬適中,但個汁好似又係唔夠鹹,係咪廚師今晚忘記咗落鹽?🤣自家製醃肉、菠菜葉及車打芝士手作薄餅$91。餐廳嘅薄餅好高水準!明明都焗得好熟,但個邊完全半點硬嘅感覺都無😱薄餅底超級軟身加少少煙韌!配以少少鹹嘅醃肉、芝士、菠菜葉、沙律醬非常匹配!比起好多正宗薄餅店嘅薄餅好味得多😍😋蕃茄汁自家製醃肉配手製闊麵$91。都係同一款醃肉🤣唔緊要都照點🤣味道可以呀,唔會太酸,但無乜特別😅餐廳食物款式唔算多,但明白係因為小店經營,所以都可以接受👏主食味道都可以,但價錢略貴咗少少🤏今次用餐感覺良好,可以有下一次幫襯嘅機會💪

每個主食都可配1杯飲品,我哋3個都選咗水果冰茶👍

加$16點咗忌廉蘑菇湯。係好香蘑菇味🤩不過好似淡咗少少🤏

2020-09-25
2020-09-13 63 瀏覽
點了忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵($91),跟餐飲有一杯水果茶睇到價錢又見佢講到又自家製又手製咁款,真係抱左好大期望,因為望見隔離枱麵覺得幾精緻,雖然望落細份但只要味道好就可以了。點知,食完第一啖就喊出黎,個手製麵唔彈牙好硬,個汁本身偏淡口,只能夠講好家庭手製feel但一啲都唔好食。 自家製醃肉以為會有驚喜,但我唔明白非自家製醃肉又會係咩一回事呢? 塊肉又乾又鞋,唔好食。 成件事我完全唔享受,收我$91我真心覺得好過分。 $91我覺得點都有碗餐湯或者包,但佢只跟一杯餐飲我相信唔會再去食,好失望

我相信唔會再去食,好失望
2020-09-01 562 瀏覽
大概半年之前,曾吃過這間由某前藝人開的黃店,試過它的意粉和薄餅,感覺尚好。不過這番獨個兒去吃午餐,卻覺得食物和飲品的都流於平淡,談不上是好。我吃的「日式家常薯仔燉肉配飯」($54)沒錯有點像在日本吃過的家常菜式,但這家常菜有的只是平淡的家常味,味道不足,那數件厚身的燉豬肉肉質無疑是軟腍的,但肥肉偏多,佔了接近一半,就不太健康。免費奉送的「自家製水果味冰茶」據餐牌所言是以錫蘭茶浸泡蘋果及橙加入適量糖漿而成的,為保持原味,並沒有下冰塊,看來感覺健康。可惜這冰茶的味道實在太淡,果味若隱若現,甜味若有若無,就讓我喝得不太習慣。也許,這兒的食物和飲品都以自然、清淡為主,不過家常的味道不代表平淡的味道,太重口味固然不好,過於平淡亦談不上是美味,正如做人一樣,如能合乎中庸之道,即使未必最好,也不會太差吧!

2020-08-21 540 瀏覽
好食到我一瞬間就將呢間餐廳晉升為心目中最高質黃西餐榜首,真係好好食,食完覺得好幸福好滿足店員姨姨都好親切友善不過有啲可惜嘅係個個去親都會食嗰個蛋糕今日係冇得賣忌廉汁鳳尾虎蝦配手製闊麵呢個完全令人眼前一亮🤩超級無敵好食 佢個麵一擺落口係有一種好獨有好香嘅味道,完全唔係普通係街食到嗰啲意粉味。好少何食意粉覺得入面最好食嘅係意粉。可能係我見識少,但係佢係我食過最好食嘅意粉。隻蝦係食到有急凍feel,但係算係好爽口同埋有蝦味嘅。個汁都好香,食到有牛油嘅味道,不過有少少膩,建議同朋友share自家製醃肉、菠菜葉及車打芝士薄餅個Pizza底係都係好香。個邊邊位係脹卜卜,但係唔係好實在嘅麵包,脹係因為入面好有空氣感然後,上面舊肉係燒豬肉,係好有肉汁,超級Juicy。舊肉上面係比較多香料,有香草嘅味道,而且都係稍為重口味少少嘅,不過佢上面有啲菠菜葉,菠菜葉本身就冇調味,又會比較乾身,但就啱啱好配搭返有肉汁而且味道較重嘅豬肉,結果合埋一齊就中和返成個味,令到個pizza好balance芝士方面都夠香凍水果茶佢凍但冇冰係入邊,所以個味唔會變淡。飲得出似係煲出嚟嗰種水果茶而唔係落糖漿嘅水果茶。非常的清新配搭

店員姨姨都好親切友善
不過有啲可惜嘅係個個去親都會食嗰個蛋糕今日係冇得賣

忌廉汁鳳尾虎蝦配手製闊麵
呢個完全令人眼前一亮🤩超級無敵好食
隻蝦係食到有急凍feel,但係算係好爽口同埋有蝦味嘅。

自家製醃肉、菠菜葉及車打芝士薄餅
芝士方面都夠香

凍水果茶
佢凍但冇冰係入邊,所以個味唔會變淡。飲得出似係煲出嚟嗰種水果茶而唔係落糖漿嘅水果茶。非常的清新配搭返比較膩嘅主菜簡直冇得彈
2020-08-13 425 瀏覽
之前經過見到門口有個焦糖脆脆蛋糕好吸引咁,諗住4點放工去買個食,點知賣晒😭所以等到放假就特登過去外賣一個試吓。要讚下係:-香港好少有賣焦糖脆脆蛋糕嘅cafe shop-個蛋糕冇添加任何防腐劑-焦糖脆脆同蛋糕分開,包裝亦好整潔-$48一個價錢符合-服務態度極之好!真係勁welcome嘅感覺-甜品控可一試但:-個蛋糕冇乜cream😢(個人超鍾意食有好多忌廉嘅蛋糕)-店舖喺內街度有少少唔方便不過整體來講都好好,最緊要都係服務態度好,同埋個焦糖脆脆真係好好食!😍

要讚下係:
-香港好少有賣焦糖脆脆蛋糕嘅cafe shop
-個蛋糕冇添加任何防腐劑
-焦糖脆脆同蛋糕分開,包裝亦好整潔
-$48一個價錢符合
-服務態度極之好!真係勁welcome嘅感覺
-甜品控可一試

但:
-個蛋糕冇乜cream😢(個人超鍾意食有好多忌廉嘅蛋糕)
-店舖喺內街度有少少唔方便

焦糖脆脆蛋糕

外賣自取
焦糖脆脆蛋糕
2020-08-02 272 瀏覽
小店但勝在坐得舒服,靜靜地適合傾偈!🙆🏼‍♀️店員好有禮貌同貼心,主動提供協助!忌廉汁自家製醃肉及日本生雞旦闊條麵😊蕃茄醬自家製醃肉闊條麵————————————前者味道剛剛好,闊條麵有咬口,份量都好夠!撈埋旦好食😋後者中庸之道,正常發揮
小店但勝在坐得舒服,靜靜地適合傾偈!🙆🏼‍♀️
店員好有禮貌同貼心,主動提供協助!

忌廉汁自家製醃肉及日本生雞旦闊條麵😊

蕃茄醬自家製醃肉闊條麵
————————————
前者味道剛剛好,闊條麵有咬口,份量都好夠!撈埋旦好食😋
後者中庸之道,正常發揮
  • 忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵
2020-08-01 187 瀏覽
·手制闊麵💛foodo嘅闊麵真係好好食( ´▽`)但係要留意佢嘅份量比較細如果男仔去嘅話可能會唔夠飽(。ì _ í。)另外佢lunch同dinner嘅menu都一樣,但係lunch會平好多呢😇.👦🏻👧🏻小編都較鍾意忌廉汁嘅闊麵~.忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手制闊麵 $62蕃茄汁鳳尾虎蝦配手制闊麵 $71———不專業評分💯食物指數🍴: 💛💛💛💛🤍環境指數⛱: 💛💛💛🤍🤍抵食指數🤑: 💛💛💛💛🤍推薦指數👾: 💛💛💛💛🤍———📍FooDo (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖———

手制闊麵💛
foodo嘅闊麵真係好好食( ´▽`)
但係要留意佢嘅份量比較細
如果男仔去嘅話可能會唔夠飽(。ì _ í。)
👦🏻👧🏻小編都較鍾意忌廉汁嘅闊麵~
忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手制闊麵 $62
蕃茄汁鳳尾虎蝦配手制闊麵 $71
不專業評分💯
食物指數🍴: 💛💛💛💛🤍
環境指數⛱: 💛💛💛🤍🤍
抵食指數🤑: 💛💛💛💛🤍
推薦指數👾: 💛💛💛💛🤍
———
📍FooDo (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖