平日嘅旺角女人街,喺排檔兩側其實隱藏左好多餐廳,今次就去咗一間主打手工意粉同埋薄餅嘅餐廳!全店嘅裝修非常之簡約,有任何花巧,只用上灰白兩隻色。而家疫情嚴峻,喺進入餐廳之前店員亦細心謹慎地為顧客量度體溫以及提供酒精搓手液消毒。⭐️忌廉汁鳳尾虎蝦配手製闊麵(免費配水果冰茶或冷泡玄米茶)闊面蛋味非常之濃郁,而且口感煙韌,食得出係經過多番嘅手搓過程。另外忌廉醬汁creamy,令本身有粗鞋感嘅闊面增添幾分滑溜!☺️ 用菠菜配搭亦平衡了忌廉醬汁,成件事令到味道實在而不帶花巧。⭐️自家製醃肉、菠菜及車打芝士手作薄餅(免費配水果冰茶或冷泡玄米茶)薄餅香脆可口,內裡煙韌,芝士嘅味道溫和,而醃肉非常之香口!🤓食完兩個主菜都仲有啲唔夠喉,所以再睇睇餐牌,仲有幾款甜品精選😛⭐️焦糖脆脆蛋糕 以海綿蛋糕做底,外層抹上一道細滑輕盈忌廉,焦糖脆餅是即時製作,甜味細緻不膩,香脆不痴牙!幾十蚊嘅價錢食到如此質素和份量,性價比非常高。⭐️水果冰茶夏日炎炎非常之解渴!而且甜度適中👍🏽最後提提大家,店舖只收現金😜—————————— 食物質素:9/10 環境衛生:9/10 舒適度:9/10 服務:9/10 性價比:9/10 總評分:9

⭐️忌廉汁鳳尾虎蝦配手製闊麵(免費配水果冰茶或冷泡玄米茶)

⭐️焦糖脆脆蛋糕

⭐️水果冰茶

夏日炎炎非常之解渴!而且甜度適中👍🏽

最後提提大家,店舖只收現金😜

——————————
食物質素:9/10
環境衛生:9/10
舒適度:9/10
服務:9/10
性價比:9/10
總評分:9/10
——————————
#foodblogger #foodlover #foodie #hkfoodie #相機食先 #旺角
2020-04-18
  • 自家製水果冰茶
  • 忌廉汁鳳尾虎蝦配手製闊麵
  • 自家製醃肉、菠菜及車打芝士手作薄餅
2020-02-20 3176 瀏覽
這間由前無線電視藝員林秀怡開設的日式西餐廳,網上評價不俗,引得自己特地前往一試。餐廳佈置簡單清爽不花巧,白色的主調乾淨利落,牆上掛著數幅寫著由婷芝店長拍攝的食物照片成為餐廳中最富色彩的點綴。餐廳食物選擇不多,主打的是「手作闊麵套餐」和「手作薄餅套餐」,此外,還有數款特色小食、甜品和飲品。餐牌上不少食品都有簡單的介紹,讓人看得出這餐廳的誠意,每張椅下放置,讓人擺放東西的白色籃子,也見貼心。這裡的各款套餐都是只包飲品不包湯的,而我又想喝點湯,便補了十多塊錢一試。是日湯品本有兩款,但「鮮奶蘑菇忌廉湯」巳售罄,唯有選擇另一款「鮮奶甘筍蘋果湯」(原價 $38,套餐價 $16)。這湯因為有不少甘筍蓉及蘋果蓉在裡面,頗有口感,但又不會太稠,味道也過得去。賣相漂亮的「忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵」($91),忌廉汁味道甚好,把生雞蛋戳破後與忌廉汁和闊麵撈勻,彈力十足,口感極佳的闊麵均勻地沾上了蛋汁與忌廉汁,滑了,也好味了。自家製醃肉雖然不多,只得數塊,但頗有口感,也夠味道。「菠菜葉、車打芝士及馬蘇里拉芝士手製薄餅」($91)熱氣騰騰的上桌,香氣四溢,使人食欲大增。早已貼心地分為四份的手製薄餅
菠菜葉、車打芝士及馬蘇里拉芝士手製薄餅」($91)熱氣騰騰的上桌,香氣四溢,使人食欲大增。早已貼心地分為四份的手製薄餅,餅身脆薄,芝士味濃郁,材料雖簡單,但甚美味。
套餐中有款飲品是不用加錢的「自家製凍水果冰茶」和「凍冷泡日本玄米茶」。一向不太喜歡玄米茶的我,當然選擇「自家製凍水果冰茶」啦!這清涼解渴的水果茶,有果味但不太濃,比一般的水果茶來得清淡,但在吃過濃味的闊麵和薄餅後,我就覺得味道剛好,是十分好的餐飲呢!
是日甜品有口碑甚佳的「焦糖脆脆蛋糕」($48),也有點選一試。這蛋糕本身味道雖然稍淡,但配以香脆的焦糖粒之後,味道恰可,不會過於甜膩,的確不錯。讓早已放棄了某大飲食集團的「天使蛋糕」的我可以重拾舊歡。
這天的晚餐,無論手製闊麵還是手製薄餅,即點即製,水準都甚高,都很好吃,而且就連甜品也不賴,不過份量方面就不太夠,女士也許還夠飽,男士就未必可以了,特別是各款套餐都沒有包餐湯和麵包,就更突顯出這個問題來。

正所謂「此地不留人,自有留人處」,在三色台日漸褪色的大時代裡,不怕觸怒助紂為虐的無良雇主,敢於直言的小花,即使離開娛樂圈,也必定能夠闖出比之前更加美好的新天地的。
題外話/補充資料: 午餐比晚餐便宜,較抵食
  • 菠菜葉、車打芝士及馬蘇里拉芝士手製薄餅
2020-08-02 22 瀏覽
小店但勝在坐得舒服,靜靜地適合傾偈!🙆🏼‍♀️店員好有禮貌同貼心,主動提供協助!忌廉汁自家製醃肉及日本生雞旦闊條麵😊蕃茄醬自家製醃肉闊條麵————————————前者味道剛剛好,闊條麵有咬口,份量都好夠!撈埋旦好食😋後者中庸之道,正常發揮
小店但勝在坐得舒服,靜靜地適合傾偈!🙆🏼‍♀️
店員好有禮貌同貼心,主動提供協助!

忌廉汁自家製醃肉及日本生雞旦闊條麵😊

蕃茄醬自家製醃肉闊條麵
————————————
前者味道剛剛好,闊條麵有咬口,份量都好夠!撈埋旦好食😋
後者中庸之道,正常發揮
2020-08-01 10 瀏覽
·手制闊麵💛foodo嘅闊麵真係好好食( ´▽`)但係要留意佢嘅份量比較細如果男仔去嘅話可能會唔夠飽(。ì _ í。)另外佢lunch同dinner嘅menu都一樣,但係lunch會平好多呢😇.👦🏻👧🏻小編都較鍾意忌廉汁嘅闊麵~.忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手制闊麵 $62蕃茄汁鳳尾虎蝦配手制闊麵 $71———不專業評分💯食物指數🍴: 💛💛💛💛🤍環境指數⛱: 💛💛💛🤍🤍抵食指數🤑: 💛💛💛💛🤍推薦指數👾: 💛💛💛💛🤍———📍FooDo (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖———

手制闊麵💛
foodo嘅闊麵真係好好食( ´▽`)
但係要留意佢嘅份量比較細
如果男仔去嘅話可能會唔夠飽(。ì _ í。)
👦🏻👧🏻小編都較鍾意忌廉汁嘅闊麵~
忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手制闊麵 $62
蕃茄汁鳳尾虎蝦配手制闊麵 $71
不專業評分💯
食物指數🍴: 💛💛💛💛🤍
環境指數⛱: 💛💛💛🤍🤍
抵食指數🤑: 💛💛💛💛🤍
推薦指數👾: 💛💛💛💛🤍
———
📍FooDo (旺角)
2020-07-21 72 瀏覽
見到google評論有成4.4分,就帶住期待心情一試,可惜意粉係冇味的,見到都多人有同感,真心建議加返啲調味品係張枱,麵條冇彈性偏硬,係台灣食過第二間手製麵,唔係咁硬的,sauce & 麵都唔得,冇左靈魂😭腌肉加左一種怪味香料,後勁陣味真係不得了,整體完全唔夾,好似食緊兩樣野咁,又中又西,陣味真係好奇怪😂宜家疫情少左好多客,不如趁有時間改良下啲調味。份量亦偏細,下午茶size, 男仔食一定要叫兩個餐,覺得唔值$91,如果跟返套餐有埋沙律,有埋湯就合理啲,但都係要多多留意味道方面...味道係最重要的。服務OK, 試一次就算。

服務OK, 試一次就算。
2020-07-17 95 瀏覽
算早去食,所以唔洗等位,直入。小店好貼心,每張凳都有個籃畀客人裝嘢。今次叫咗手製意粉同埋薄餅~•忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜配手製闊麵老實講有少少失望,不過係因為我食唔慣陣味🤦🏻‍♀食落覺得意粉味好出,好大陣手製粉味。我唔知點形容,但係唔鍾意🤦🏻‍♀不過外形好靚,又唔會太漏,份量都足夠嘅。•菠菜葉、車打芝士及馬蘇里拉芝士手作薄餅 芝士食落唔漏,啲葉唔似草(er姐係唔生)😂餅底軟硬適中餐配自家製凍水果冰茶,好fresh好正😍可惜太飽,我仲想試埋個甜品😢店員態度好好,埋完單之後仲急急腳幫我哋開門🙈
算早去食,所以唔洗等位,直入。
小店好貼心,每張凳都有個籃畀客人裝嘢。

今次叫咗手製意粉同埋薄餅~

•忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜配手製闊麵

•菠菜葉、車打芝士及馬蘇里拉芝士手作薄餅
芝士食落唔漏,啲葉唔似草(er姐係唔生)😂餅底軟硬適中

餐配自家製凍水果冰茶,好fresh好正😍
可惜太飽,我仲想試埋個甜品😢

店員態度好好,埋完單之後仲急急腳幫我哋開門🙈
忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜配手製闊麵
菠菜葉、車打芝士及馬蘇里拉芝士手作薄餅
💛充滿驚喜嘅手工意粉🍝———————————疫情底下 大家都記得留係屋企bookmark定D好嘢食之後去!!🙌🏻黎間手工意粉店好多人幫襯記得早D到 同齊人先入得而且用餐時間得90分鐘同野食只可以落一次單甜品就可以之後再落⚠️晚市 每款意粉都免費配指定飲品🥳.🍝忌廉汁日本魷魚菠菜葉配手製意粉($121)食落有少少辣 勁爽勁開胃意粉比平時食到嘅更重蛋味 會硬身D有咬口D魷魚份量都幾多 忌廉汁都好creamy 調味都岩岩好 加埋少少山椒粉完全唔會覺得漏 配上菠菜 惹味一流💕🍝番茄汁自家製醃肉配手製闊麵($91)個人認為闊麵更加岩我心水😍無咁硬得黎 al dente keep到個煙韌度 蛋味都幾香😋闊條麵大家睇相都見到幾掛汁番茄汁都幾香濃 又有D番茄蓉 不過偏酸😂😂配埋足夠嘅香料 都幾出色可惜肉嘅份量比較少 而且醃個隻味都唔係太夾🙈 個人下次會選擇返忌廉汁意粉🥰🥰💛💛———————————FooDo 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖#igfoodtaste西式#igfoodtaste旺角#igfoodtaste#topcitybiteshk#bestfoodhongkong @top
💛充滿驚喜嘅手工意粉🍝
而且用餐時間得90分鐘
同野食只可以落一次單
甜品就可以之後再落⚠️
晚市 每款意粉都免費配指定飲品🥳
🍝忌廉汁日本魷魚菠菜葉配手製意粉($121)
食落有少少辣 勁爽勁開胃
意粉比平時食到嘅更重蛋味
會硬身D有咬口D
魷魚份量都幾多 忌廉汁都好creamy
調味都岩岩好 加埋少少山椒粉
完全唔會覺得漏 配上菠菜 惹味一流💕

🍝番茄汁自家製醃肉配手製闊麵($91)
個人認為闊麵更加岩我心水😍

#topcitybiteshk
#bestfoodhongkong
@top_hongkong_restaurants
2020-07-08 280 瀏覽
見到呢間有賣天使蛋糕,就一直bookmark到而家真係去食啦🥰⠀⠀🧡焦糖脆脆蛋糕 🎂 $48⠀⠀✿ 首先要讚一讚成個配搭真係好match😍 個蛋糕好軟綿綿又不乏彈力,而且雪凍左少少~食落去會似更加鬆軟同無咁乾身嘅莎莉蛋糕⠀✿個cream其實就係似純忌廉打出黎嘅味道,感覺無乜加糖亦都唔會好似擠花個種cream咁甜,不過打得好企身好滑溜🤤⠀✿所以成舊蛋糕一齊食其實係冇乜味~然而焦糖脆脆真係起咗一個好大嘅作用😋 因為焦糖脆脆都幾甜幾有味~所以加埋焦糖脆脆同蛋糕嚟食,真係做到一個有濃郁焦糖脆脆味嘅蛋糕,但又唔會太甜,所以唔會太膩🥰⠀⠀🧀芝士烤焗雞塊🐔配薯仔沙律 配水果冰茶🥗 $65⠀✿ 個芝士烤焗雞塊超有驚喜😍本來以為佢好似普通餐廳咁,就咁炸完就落芝士粉喺上面🙈點知,佢應該係調返轉🤩🤩係將雞塊沾滿了芝士粉再鋪麵包糠去炸佢~所以無論炸&焗到脆卜卜嘅雞皮,定肉汁滿滿嘅雞肉都有好濃嘅芝香味~好好食啊😋😋⠀✿ 薯仔沙律我就覺得冇乜特別⠀✿ 其實對水果茶有少少失望...因為見好多人推介水果茶,但我個人認為水果茶水果味雖然都重,但茶味反而唔夠...有啲似飲水果糖水🙈⠀⠀🥩忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製

🧡焦糖脆脆蛋糕 🎂 $48⠀⠀

🧀芝士烤焗雞塊🐔配薯仔沙律 配水果冰茶🥗 $65⠀
✿ 薯仔沙律我就覺得冇乜特別⠀

🥩忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊條麵🍝 (都有水果茶)$91 ⠀
老實講我對呢個闊條麵都係有少少失望,其實係應該因為我抱有太大期望...⠀
✿我覺得忌廉汁就係忌廉汁嘅味道,偏淡味嘅⠀
✿ 而生雞蛋的確起到作用,可以令到成個麵質更加滑溜,蛋香味更重⠀
✿ 但係醃肉方面,我覺得自己似食緊偏鹹嘅滑蛋肉片飯入面啲肉片咁...其實我覺得乸到舊肉都冇乜味道但係有鹹味⠀
✿而闊條麵雖然係彈牙,但我又無特別食到好重蛋香味...((可能我重口味掛😂⠀

Overall我都幾推介個芝士雞塊同埋如果大家都同我一樣未食過天使蛋糕~可以試下啊~好靚又igable 不過其他野呢...就要抱住正常心態去試啦🙈⠀
焦糖脆脆蛋糕
芝士雞塊
忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊條麵
水果茶
2020-06-28
焦糖脆脆蛋糕
芝士雞塊
«614»人少少慶生蛋糕首選!﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▶焦糖脆脆蛋糕 $48雖然同天使蛋糕撞樣,但我覺得呢個好食啲🤍 薄薄地一層cream食落輕盈有奶味,中間海綿蛋糕夠濕潤,質感有少少似cheese cake咁,蛋糕本身唔太甜,加埋焦糖脆脆個口感同甜度都再多返啲~朋友生日但太遲先訂蛋糕,好多都full晒訂唔到😩 好彩最後walk in買到呢個蛋糕,聽聞都係賣晒就冇,如果你係2-3人食而之前要食返個豐富晚餐先,呢個蛋糕個size就啱啱好,唔使驚飽到食唔落!﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣FooDo旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下C號舖
«614»
人少少慶生蛋糕首選!
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

▶焦糖脆脆蛋糕 $48

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
FooDo
2020-06-23 247 瀏覽
這裡的手工闊條麵很出色,那種彈牙的感覺令人一吃難忘。曾經有晚想再食,不過要排隊就放棄😅 趁今天放假一天便下午過來碰碰運氣。上次吃了闊條麵,今次嚐嚐菠菜醃肉薄餅。 醃肉醃得好香,配pizza 都很不錯。最出色是被配料遮蓋的芝士, (不但份量多,而且很重芝士香😍😍),略嚴pizza 不是脆口的那款,有啲似食麵包,但仍可一試😅朋友點了豚肉飯,我覺得不太特別。結論: 先推薦麵食>>薄餅>>飯🤣午餐有飲品贈送,千萬別加錢轉奶茶咖啡檸水,因為水果茶及玄米茶是不能錯過的😍😍本人喜歡水果茶多一些。是沒冰塊的冰凉,不會因冰塊溶掉而沖淡飲品味道;一喝是啖啖蘋果的清新,很合適炎炎夏日的飲料;值得一讚是甜度不太甜,很健康看到旁邊的食客吃得津津有味,我地也點了焦糖脆脆為甜品。 沒錯,跟大集團*心的天使蛋糕相似,但味道更為豐富。看到粒粒焦糖脆禁大粒,都好開心 配上有淡淡的芝士cream 咸口,

上次吃了闊條麵,今次嚐嚐菠菜醃肉薄餅。

朋友點了豚肉飯,我覺得不太特別。

結論: 先推薦麵食>>薄餅>>飯🤣

配上有淡淡的芝士cream 咸口,
  • 自家製水果冰茶
2020-06-11 357 瀏覽
我好鍾意幫襯女人街兩旁嘅食肆,因為除咗地方就腳之外,選擇亦多,價錢更較同區食肆平,性價比高。FooDo 係其中比較出名嘅,因為佢嘅老闆係前 cctvb 良心藝人林秀怡。呢度嘅 menu 比較簡單,主要係食手製闊麵同手作 pizza。先嚟個忌廉汁鳳尾虎蝦菠菜配手製闊麵,忌廉汁較為杰身,味道偏濃,最出色當然係個麵,自家製作,彈牙好食。跟住嚟個自家製醃肉,菠菜葉及車打芝士手作 pizza,pizza 嘅麵糰冷藏發酵成晚,即叫即焗,夠新鮮,如果脆啲就更加好味。跟餐飲品係冷泡日本玄米茶同自家製凍水果冰茶,我較喜歡前者,因為充滿炒米香氣;後者係用錫蘭紅茶浸泡蘋果同橙,唔太甜,不過水果味亦同時比較清淡。最後叫多個焦糖脆脆蛋糕,下層忌廉蛋糕軟綿偏淡,正好中和返面頭黐牙偏甜嘅焦糖粒粒,唔錯。除咗食物之外,呢度仲有兩樣嘢我係好欣賞嘅,第一係個 menu 嘅 design,除咗有食物同價錢等資料之外,仲有一啲食材介紹同埋用餐小貼士,呢啲文字特別用上娃娃體,感覺人性化,好親切;第二就係呢度嘅店員細心有禮,笑容可掬,服務態度一流,所以雖然用餐時間只有一小時,食物份量又偏細,食得我唔太飽😂,但係瑕不掩瑜,我都絕對

除咗食物之外,呢度仲有兩樣嘢我係好欣賞嘅,第一係個 menu 嘅 design,除咗有食物同價錢等資料之外,仲有一啲食材介紹同埋用餐小貼士,呢啲文字特別用上娃娃體,感覺人性化,好親切;第二就係呢度嘅店員細心有禮,笑容可掬,服務態度一流,所以雖然用餐時間只有一小時,食物份量又偏細,食得我唔太飽😂,但係瑕不掩瑜,我都絕對會推介。
2020-05-29 439 瀏覽
忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵🥚🍝 $91忌廉汁好creamy 個自製闊麵彈牙而且有蛋香條條沾滿汁好好味😋而個醃肉咸咸香香 個味係似豬柳漢堡扒🥩😂忌廉汁日本魷魚及菠菜葉配手製意大利意粉🦑🍝 $121賣相好吸引 魷魚都幾多面頭灑左少少野山椒粉🌶令人更加有食慾食落唔會覺辣 怕辣嘅朋友都食得好開心😛個意粉比平時食嘅就硬身啲實啲 但食到嘅係手製滿滿嘅誠意💛自家製醃肉、菠菜葉及車打芝士手作薄餅 🧀🍕$91薄餅真係薄🤣做到個邊脆脆地👍🏻但食落唔會好乾身 因為仲有啲啲肉汁滲左落去極香芝士味 菠菜葉仲好綠好吸引🌱食完一塊會想食第二塊🤤全部野食都係好食嘅 質素高唯一美中不足係食完唔夠喉 同得7-8成飽🥺直落再喺旺角其他黃色台式飲品店飲多杯野就perfect🤘🏻
忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵🥚🍝 $91

全部野食都係好食嘅 質素高
唯一美中不足係食完唔夠喉 同得7-8成飽🥺
直落再喺旺角其他黃色台式飲品店飲多杯野就perfect🤘🏻
2020-05-26 349 瀏覽
FooDo係藝員林秀怡Kirby同朋友喺女人街開嘅餐廳,主打手製麵同手製薄餅,一齊睇吓佢間餐廳有咩好食啦😝 而家食完睇返個menu先發現原來有手製闊麵同手製意大利粉,手製闊麵都係90幾蚊但手製意大利粉就要$121。碟意粉嚟到嘅時候覺得好細碟,都驚唔夠食,但一食就發現條意粉好有質感!煙煙韌韌又粗身,仲有好濃嘅芝士味,好鍾意啲菠菜葉索晒啲芝士汁一齊食,仲有好多嚿魷魚圈同魷魚鬚,芝士汁一早索晒落意粉同啲配料度,唔會水汪汪。呢個味道真係喺FooDo先食到,芝士汁令到個麵即使份量少,但都好夠飽,強烈推薦大家去試🤩 跟餐會送一杯飲品,小編揀咗凍水果冰茶,唔係好甜,幾fresh幾開胃~
忌廉汁日本魷魚及菠菜葉配手製意大利意粉

2020-05-04
忌廉汁日本魷魚及菠菜葉配手製意大利意粉
2020-05-25 294 瀏覽
同朋友第一次試呢間鋪頭,見到餐牌好多都係自家製😎我地叫左一個pizza一個麵一齊share~忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵($91)呢個唔似其他餐廳咁食完會好濟,份量岩岩好😋芝士及馬蘇里拉芝士手作薄餅($91)鐘意芝士既朋友一定要試,佢仲有啲拉絲🤓有埋啲菠菜葉,感覺可以消一消濟,同埋成個pizza感覺唔會好油~仲有得免費配水果冰茶或者日本玄米茶,感覺好清新又健康啲!成餐食完都唔會感覺油膩,唔會有罪惡感~可惜既係鋪頭太受歡迎,淨係可以坐60分鐘,唔可以同朋友係度傾太耐喇😌
同朋友第一次試呢間鋪頭,
見到餐牌好多都係自家製😎

我地叫左一個pizza一個麵一齊share~
忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵

忌廉汁自家製醃肉及日本生雞蛋配手製闊麵($91)
呢個唔似其他餐廳咁食完會好濟,份量岩岩好😋

菠菜葉、車打芝士及馬蘇里拉芝士手作薄餅

芝士及馬蘇里拉芝士手作薄餅($91)
鐘意芝士既朋友一定要試,佢仲有啲拉絲🤓

仲有得免費配水果冰茶或者日本玄米茶,
感覺好清新又健康啲!

成餐食完都唔會感覺油膩,唔會有罪惡感~
2020-05-17 305 瀏覽
Foodo係幾出名既黃店💛,佢店細細,得6張台左右,所以佢要齊人先入得。佢既食物款項唔多,得手製意粉/Pizza 選,意粉🍝有7個options,Pizza 🍕有4個。我地一行3個人叫左忌廉汁鳳尾虎蝦🦐菠菜手製闊麵($99),忌廉汁菠菜手製闊麵($91)同自家製醃肉蕃茄片🍅車打芝士🧀乾辣椒🌶手作薄餅($95) share。兩個麵就好多汁既,算creamy,麵本身就一般,好過平時超市買既,但未到話al dente咁,係外國食過好多手作麵比佢更好😪。個薄餅toppings 唔錯,但超級油,拎上手已經不停滴緊😢食到一半個staff已經提我地已入座30分鐘,用餐時間為60分鐘,問我地需唔需要加甜品。當下呆左,無林過得60分鐘用餐😣雖然之後發現佢貼左提示係店內,但真係無留意到。我地叫左焦糖脆脆蛋糕,d脆脆係唔錯既,蛋糕就平平凡凡。總頭黎講都算ok既,雖然食得有點趕,但起碼個staff都幾有禮貌。不過如果想食完野坐多陣同朋友吹下水既就可以考慮其他餐廳😪加上食物真心未到話好食,所以個人應該唔會再食