2020-04-16 173 瀏覽
今日屋企冇人,我同家姐兩個「孤兒女」就出咗旺角揾嘢食。我哋揀咗呢間「麵麵」食,呢度嘅魚麵、魚烏冬、魚湯都好出名,一於黎試吓。🌇 麵麵圍城 ($108)我叫嘅係呢個麵麵圍城,一個餐有九個小菜、一碗濃魚湯、一碗魚麵或魚烏冬、一碟胡麻醬、一杯飲品。🍈 巴拿馬火腿配哈蜜瓜開胃嘅有Parma Ham配哈蜜瓜,少少鹹嘅Parma Ham配上清新爽甜嘅哈密瓜永遠都唔會錯嘅☺️🍅 梅漬車喱茄梅漬車喱茄嘅味道非常特別,係我哋一次試嘅味道。佢酸酸哋,肉質實正但又淋淋哋,似係自家醃製嘅。🥦 日式芝麻醬秋葵芝麻醬配秋葵好夾,個人兩樣嘢都好鍾意,希望份量可以多返少少啦🤤🍄 柚子金菇柚子金菇味道都幾特別,柚子嘅味道好突出~🍳 明太子醬蛋卷甜嘅蛋卷一定係幾時都唔會錯嘅,加埋個明太子醬就更正啦!🍺 醉蝦蝦有驚喜!冇睇到餐牌就開始食嘅我都食到好大浸啤酒味,但唔會苦或臭,味道反而好夾,有浸後上嘅麥酒香,正!🍖 紅酒牛肋骨牛肋骨住到好淋好正,入口即溶嘅感覺,不過酒味就冇咁濃啦。🍤 天婦羅炸大蝦比起出面食放題叫嘅天婦羅,呢度嘅炸蝦蝦肉多好多,啖啖肉😚🐥 明太子雞翼超多明天子!塞到隻雞翼超肥,最愛嘅小菜,讚!🍜 魚麵呢個魚麵食到

🌇 麵麵圍城 ($108)

麵麵圍城

🍈 巴拿馬火腿配哈蜜瓜

🍅 梅漬車喱茄

🥦 日式芝麻醬秋葵

🍄 柚子金菇
柚子金菇味道都幾特別,柚子嘅味道好突出~

🍳 明太子醬蛋卷
甜嘅蛋卷一定係幾時都唔會錯嘅,加埋個明太子醬就更正啦!

🍺 醉蝦

🍖 紅酒牛肋骨
牛肋骨住到好淋好正,入口即溶嘅感覺,不過酒味就冇咁濃啦。

🍤 天婦羅炸大蝦
比起出面食放題叫嘅天婦羅,呢度嘅炸蝦蝦肉多好多,啖啖肉😚

🐥 明太子雞翼
超多明天子!塞到隻雞翼超肥,最愛嘅小菜,讚!

🍜 魚麵
呢個魚麵食到好似沾麵咁xd 每一條每麵都非常彈牙十分正,每啖都好似食緊手打魚蛋咁正。

🐠 濃魚湯
飲得出個湯真係真材實料,比起高級日式魚湯專門店仲要正,我同家姐爭住飲🙈
凍泡沫玫瑰奶茶

🌹 凍泡沫玫瑰奶茶 (+$13)
香濃嘅奶茶之中有淡淡玫瑰花香,影相靚之餘飲落都中好正☺️

2020-04-15
麵麵圍城