2021-03-18 45 瀏覽
疫情以來,大家都無咩機會去台灣。為了解一解條台灣癮, 所以我地今日就去左食阿木。阿木除左有堂食之外, 仲有一d 麵食,果乾或者茶包可以買回家去煮同沖,而且都係台灣製,唔使出街都可以食到台灣食物!今日我地兩個人叫左兩碗牛肉麵, 兩個小食同埋兩杯飲品。麵食方面,我地叫左推介嘅牛肉牛筋麵同麻辣牛肉麵。牛肉牛筋勁足料, 一碗有成四大塊厚切牛肉, 男仔食都好飽肚。牛筋有咬口又唔會過韌。 麻辣湯比較重花椒麻香味,少少辣。 小食叫左醬油蕃薯苗同地瓜條。蕃薯苗好滑, 地瓜條同平時連鎖台式小食地唔同。佢係帶少少煙韌同口感, 配埋佢個梅子粉, 一個人食哂成碟都無難度!飲品叫左金鑽鳳梨四季春同埋蜜桃烏龍。 蜜桃烏龍係無糖冷泡茶,飲落好清爽,都係店舖有埋嘅產品。食完真係好滿足, 可以捧住個肚番屋企!

今日我地兩個人叫左兩碗牛肉麵, 兩個小食同埋兩杯飲品。

食完真係好滿足, 可以捧住個肚番屋企!
麻辣牛肉麵
醬油蕃薯曲