嚟到呢間食台式燒肉嘅店,佢有幾個套餐俾我哋揀,叫咗最貴嘅「澳洲M5和牛120分鐘吃到飽」款式有81款之多,包括有牛類🐂、豬類🐖、雞類🐓、海鮮🦑、台灣地道主食🍜、台灣正港燒烤🥓、台灣夜市小吃🌮、飲品🥤,揀到花多眼亂。外面則設有自助飲料吧🥤、自助蔬菜吧🥬,飯同湯都可以自助🍚。食物用QR code落單好方便,而且上菜相當有效率。 呢個set仲會送咗兩客牛舌芯。我哋幾乎樣樣嘅牛都試咗,種類多到我都唔記得自己燒咗邊樣打邊樣,其實啲牛好有水準,樣樣都好食,我最鐘意食鹽燒牛舌同秘製牛肋條😍。 另外佢啲豬肉同雞肉同樣都有好多款式,肉質一樣唔差,食落幾爽脆,例如可以試吓佢嘅老虎雞翼🍗,辣辣地幾惹味。 海鮮種類就唔算好多,不過我幾鍾意食佢嘅鯖魚🐠、煮蜆同帆立貝。至於佢嘅地道主食有一款,就係櫻花蝦乾半手工麵🍜,啲麵嘅質地幾特別。最開心係可以食到好少喺香港食嘅台灣美食🇹🇼,推介黃金泡菜、鹽酥雞同炸蚵卷,相當有風味,仲有必試嘅台灣小枕頭,其實係麻糬做,相當特別,冇得去台灣但可以喺呢度回味一番。 出邊嘅自助吧,飲品同蔬菜同樣好多選擇,除咗自家冷泡茶仲有好多平時喺香港唔常見嘅飲品。最後係甜品,呢樣就冇乜選

出邊嘅自助吧,飲品同蔬菜同樣好多選擇,除咗自家冷泡茶仲有好多平時喺香港唔常見嘅飲品。最後係甜品,呢樣就冇乜選擇,四款Häagen-Dazs雪糕同一款台式嘅甜品🍨,個雪糕都幾硬,要啲時間解凍。

總括來講,呢餐真係好豐富,種類好多,食到唔同嘅嘢相當滿足🥰。另外值得讚嘅係,地方好大,一入嚟前面就有好多座位俾人坐,唔使等位企著咁辛苦。卡位幾闊落,坐得舒服,抽風�做得好,唔會搞到成身燒味,亦都可以拎圍巾,好貼心。

翻查資料,原來呢間係牛大人嘅最新副線,貼地價任食燒肉放題。上年尾先後喺荃灣同旺角開張👏。

📍安平燒肉 - 旺角創興廣場9樓
@anpinggrill.hk