.#foodie #hk #hkfoodie#HTB美食推介【旺角晏晝燒肉店|自助區超過30款美食☺️】🐨 60分鐘自選午餐 $85up推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐最低消費每位$85即可享用自助區,除咗可以享受燒肉之外,仲有櫻花蝦拌飯、雪糕、大量蔬菜同飲品😎可以一次過滿足你幾個唔同嘅胃口~.🐨澳洲M5和牛 $48和牛一共有五片,入口即溶,而且好香牛味,輕輕燒一燒做到少少焦香就食得🔥最重要係牛肉片,油脂分布好平均,食到油香又唔會好飽滯,果然物超所值!!.🐨三角牛肩肉 $38🐨美國SPF極黑牛 $38🐨黑椒牛柳丁 $38牛柳丁醃到好腍身,有少少黑椒同埋蜜糖味,甜甜地有啲刺激嘅感覺,喺$38界面入邊小編最鍾意嘅一款🙈.🐨九層塔三杯雞 $28呢個有少少似鹽酥雞無炸嘅版本,入邊係有香料味,出面焦脆~相對其他味道係中規中矩....🐨厚切雪花豬 $28雪花豬令小編有驚喜,豬肉片捲起就食得,食到燒完嘅焦香味~由於係厚切嘅關係,保持到豬肉片嘅爽口感... 唔使點醬料都已經好好食😋.另外餐廳仲提供咗12款醬料,可以俾客人試點,小編就揀咗香水檸檬同薑味可樂醬...好想介紹吓香水檸檬,好少燒肉店會有,檸檬嘅酸可以解除燒肉
.#foodie #hk #hkfoodie
🐨美國SPF極黑牛 $38
🐨黑椒牛柳丁 $38
🐨九層塔三杯雞 $28
🐨厚切雪花豬 $28
另外餐廳仲提供咗12款醬料,可以俾客人試點,小編就揀咗香水檸檬同薑味可樂醬...好想介紹吓香水檸檬,好少燒肉店會有,檸檬嘅酸可以解除燒肉嘅油膩感...值得加分🫶🏻
——☼——☼——☼——☼——☼——
安平燒肉
📍地址:旺角彌敦道601號創興廣場9樓
🐨推薦度:😋😋😋😋😋/5
🪸環境:👾👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB旺角 #HTB燒肉
#旺角美食 #旺角 #燒肉 #和牛 #三杯雞 #雪花豬 #美食推介
  • 澳洲M5和牛
♡ 台式燒肉天花板|安平燒肉 ♡-安平燒肉啱啱出咗「安平夢王誕亅~ 凡惠顧SRF極黑牛/M5和牛 就每人可以揀一次 夢王溫泉蛋/夢王生雞蛋月見牛仲可以任食添😋~不得不提嘅係 附送嘅牛舌芯真係勁好食‼️ 如果想追加就要加錢啦😆-♡ 肉類 ♡ 🌟A5和牛肉眼 佢嘅肉質比較鮮紅 油花同脂肪分布平均 佈滿大理石紋 呢個肉眼勁好食 口感仲好柔滑 點埋佢哋嘅夢幻蛋 仲正🌟澳洲M5和牛肩胛肉同樣柔軟細嫩 好重嘅牛肉濃郁味 而且好多肉汁~🌟 安格斯牛小排肉質較為結實 而且帶有油筋口感軟嫩適中不油膩🌟月見牛呢個有啲似我哋平日食嘅滑蛋牛肉咁都幾特別🤣🌟鹽燒牛舌 口感嘅柔軟又有彈性👍🏻😋-♡ 海鮮 ♡ 海鮮就梗係叫生蠔🦪、帆立貝同虎蝦啦事關呢度嘅蝦真係好大隻生蠔亦都好鮮甜帆立貝加埋牛油🧈 完全突出咗帆立貝嘅鮮味-♡ 梅山酥炸薯 ♡ 炸薯條酸酸眯眯 好開胃👍🏻-♡ 紅火冰茶 ♡ 入面有勁多火龍果果肉真係好健康🤣-到最後仲有雪糕🍦/ 自家製甜品 Häagen-Dazs -❥#⇢店鋪資料:安平燒肉 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓#-#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl
♡ 台式燒肉天花板|安平燒肉 ♡
安平燒肉啱啱出咗「安平夢王誕亅~

凡惠顧SRF極黑牛/M5和牛

都幾特別🤣

🌟鹽燒牛舌
口感嘅柔軟又有彈性👍🏻😋
♡ 海鮮 ♡
海鮮就梗係叫生蠔🦪、帆立貝同虎蝦啦

事關呢度嘅蝦真係好大隻

到最後仲有雪糕🍦/ 自家製甜品
Häagen-Dazs

#

⇢店鋪資料:
安平燒肉 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心17樓
#

#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處

• 澳洲M5和牛吃到飽
  • 爽彈虎蝦
  • 牛舌芯
  • 燒帆立貝
旺角區搵食真係好少,難得出開去就再嚟安平燒肉食餐好🥰餐廳晚市放題有4款餐可以選,放題最平$268/位已經可以食到飽,之前同朋友食過一次SRF 極黑牛餐$368/位,今次升級最正嘅M4和牛都係$418/位咋🤭唔講唔知原來「安平燒肉」係 牛大人台式火鍋的副線,佢係由台灣總廚監督,唔怪得質素咁有保証💯 此家引入台灣特色小食 鴨舌等,甜品 安平仙草竽圓 可以揀🤩另外想推介佢有款黃金醬,係台灣麻醬混入蔬菜汁製成,可以配搭肉類/蔬菜食,仲可以蘸上生菜包肉食,推介大家燒肉肉時一試👍🏻 ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ🥩 M4和牛餐 $418/位 任飲任食120分鐘種類有104款咁多,真係揀野食都眼花凌亂🤭每位仲送 嚴選牛舌芯兩件,好厚身又爽彈。🐮牛牛仲可以任食安格斯牛小排🥓,澳洲M5和牛🥩,見到油花咁靚,岩晒我呢D 牛控 😍 即刻失控不停掃QR Code 落order 啦😆𓐎海鮮類都不少,有烤🐚帆立貝,爽彈🦐虎蝦,鹽蒜燒🦪生蠔等,認真真係好少見原隻生蠔都有任食,開♥️到暈🤭此外,仲有不少雞肉,豬肉類,唔係淨係牛控先嚟得架🤭𓐎出面有個自助區,有多款🥬蔬菜類,🍚飯,仲有勁好味🐚澎湖蛤仔湯飲,我私心落咗好多

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
🥩 M4和牛餐 $418/位 任飲任食120分鐘
種類有104款咁多,真係揀野食都眼花凌亂🤭
每位仲送 嚴選牛舌芯兩件,好厚身又爽彈。

𓐎出面有個自助區,有多款🥬蔬菜類,🍚飯,仲有勁好味🐚澎湖蛤仔湯飲,我私心落咗好多🌸🦐蝦花蝦,好好味😋
仲有飲品唔只有汽水,仲有幾款台式茶飲添,桂花烏龍,四季春烏龍👍🏻

𓐎最近仲有個「安平夢王誕活動」,岩晒我長期食夢王蛋🍳嘅超級粉絲,佢漲卜卜鮮橙紅色的蛋黃,諗起都流口水🤤🧡

𓐎凡活動期間惠顧SRF極黑牛 或 M5和牛餐:
-每人可選擇一次夢王溫泉蛋或夢王生雞蛋🥚
-🌙月見牛, 起司🧀夢王蛋 (任叫)
-仙草夢王布丁🍮 (荃灣,旺角分店限定)
📆2024年4月24日 - 6月23日
2024-03-22 2017 瀏覽
好耐冇食過燒肉😍一食就要食最高級澳洲M5和牛套餐,牛肉嘅質素真係靚㗎。佢哋嘅裝修好新淨坐得闊落,更加重要嘅係佢哋嘅抽油煙機系統做得好好,食完都唔會覺得好大浸油煙味,實在太好啦!澳洲M5和牛脂肪同肉嘅比例呈雪花,未燒熟都知好食,肉味濃郁,不斷食呢個先至有回本嘅感覺😀烤帆立貝同樣都係重點推介,牛油好般配,粒粒都好大隻,鍾意加少少檸檬汁落去更加鮮味。牛舌芯超好食,記得唔好燒得太熟,如果唔係就會韌,仲有少少粉紅色就係最靚,入面咬落去香軟牛味重。安格斯牛小排同樣都係雪花級數,但係佢嘅肉味會比較香濃,油脂冇咁重,總之都係好食!海鮮方面仲有生蠔、大蝦,有豐富蛋白質點樣食都唔肥,雞爽肉好特別,咬落去爽口一啲都唔鞋,非常之推介!牛舌都好吸引,薄薄一片,燒一陣就食得,牛肉味香濃。自助區仲有台式蝦乾拌飯,首先加好多紫菜、蝦乾、蔥花,再加埋滷水汁真係超好食!!!餐廳仲提供唔同既蔬菜,記得一定要食燒菠蘿暖笠笠好甜好好味,仲有多款飲品任飲,電話落單仲有紅肉火龍果茶,底部有粒粒火龍果好好味😋飲咗佢哋新出嘅藍莓果茶冷泡茶,有少少甜味又有水果香解膩就最啱!最後有甜品或者係芋圓仙草,來食台灣嘢一定係揀仙草😀

• 嚴選牛舌芯
  • 燒帆立貝
2024-02-29 2008 瀏覽
📍安平燒肉 (旺角)📍旺角彌敦道601號創興廣場9樓🟡澳洲M5和牛吃到飽套餐🌈高度推薦:✨澳洲M5和牛肩胛肉✨安格斯牛小排✨台灣鯛魚下巴✨鹽選牛舌✨台灣小枕頭 (麻糬)✨老虎雞翼✨安平炸蚵卷成日聽朋友講話安平燒肉午餐去好抵食,環境好舒服又乾淨。難得平日放假,試咗澳洲M5和牛吃到飽套餐,真係超抵呀!2個人736元,我哋12點到,3:30前都可以任食,真係好爽!真心特別推薦幾款菜式:澳洲M5和牛肩胛肉,肉質鮮嫩多汁,超大陣牛肉香。安格斯牛小排牛肉質感更嫩,朋友都話真係要食多幾轉!鹽選牛舌係薄片,真心好食到可以瘋狂食好多片!口感彈牙,好好味!台灣鯛魚下巴係我最鍾意,一個人連續叫咗五次,好似三文魚鮫咁滑,勁好食!台灣小枕頭(麻糬)朋友自己一個食咗四碟,佢話冇食過咁好食嘅麻糬,薄薄地一層,用心烹調可以做到日式嗰種麻糬嘅感覺,脆脆哋嘅外層,入邊有麻糬的軟糯感,中火烹調啱啱好!最後,老虎雞翼同安平炸蚵卷亦都好好食,開始同最後都叫咗個安平炸蚵卷,真係有蚵仔嘅味道,做得好好!下次午餐都會再過嚟食,食放題仲食高質嘢真係好難得!
📍安平燒肉 (旺角)
📍旺角彌敦道601號創興廣場9樓

🟡澳洲M5和牛吃到飽套餐

🌈高度推薦:
✨澳洲M5和牛肩胛肉
✨安格斯牛小排
✨台灣鯛魚下巴
✨鹽選牛舌
✨台灣小枕頭 (麻糬)
✨老虎雞翼
✨安平炸蚵卷

真心特別推薦幾款菜式:

2024-02-29
  • 安格斯牛小排
  • 澳洲M5和牛吃到飽
安平燒肉👻燒肉唔單止係韓燒同日燒台式燒肉你又試過未仲要有得飲啲特色手搖真係可以一解我掛住台灣既感覺多野食多款式又高質會再繼續黎食🥰.🔅澳洲M5和牛吃到飽 HKD 418✨嚴選牛舌芯每位都有送呢個牛舌芯切到長條形咁每邊都輕輕燒下入面仲係粉嫩就食得無試過咁腍咁嫩既牛舌😛✨澳洲M5和牛 安格斯牛小排瘋狂係咁食依兩款牛和牛油脂重牛小排又好嫩滑真係兩款都要交替咁食兩款都好出色😆✨滷水涼拌鴨舌 鹽酥雞今次試咗佢地既鴨舌熟食都好有信心保證個鹽酥雞都好有台灣特色等緊燒個陣都可以keep住食✨手工芋圓仙草 乳酪雪糕甜品除咗有得食芋圓仙草仲有得自己吱乳酪雪糕添有好多toppings可以依自己喜好加食完燒肉食甜品好正😋.整體黎講:台灣特色 高質燒肉😚.🎈 安平燒肉 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場9樓
安平燒肉👻

有好多toppings可以依自己喜好加
食完燒肉食甜品好正😋
整體黎講:
台灣特色 高質燒肉😚
🎈 安平燒肉 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場9樓
鋪頭:安平燒肉Anping Grill地址:旺角彌敦道601號創興廣場9樓​💰$736💰連加一💰兩個人order左d咩?​ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟𝐂𝐨𝐦𝐦𝐞𝐧𝐭係呢到 ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ​ ​ ​ ​ ​📋M5和牛餐📋​👍🏻有多款食物選擇​推薦以下食物👑豬大腸油脂飽滿,暫時烤肉食過最好食嘅一次,冇沙唔臭​2️⃣烤金錢牛肚好腍,點醬食好正(配可樂醬最正)​3️⃣蘭王蛋月見牛好味前題係睇時間燒,燒完好香蛋味,牛肉又嫩,夾埋食冇得頂​4️⃣嚴選牛仔骨燒完好香,肉又腍​4️⃣自製櫻花蝦飯可以自己揀配料份量(有櫻花蝦,紫菜等等)個滷水汁意外地好食,櫻花蝦又唔會太鹹​5️⃣烤豬肉乾原來燒完嘅豬肉乾係咁腍😳幾得意​6️⃣美奶滋章魚燒燒完唔韌,爽口的​7️⃣紅火冰茶有好多果肉,好fresh👍🏻​😋總結:都唔錯,幾多款食物係任食燒肉比較少見,有驚喜,推薦醬料:好似叫可樂醬)​📝 以下評分最高分五粒🌟味道:🌟🌟🌟🌟粒 抵食程度:🌟🌟🌟🌟粒環境&服務🌟🌟🌟🌟🌟粒
鋪頭:安平燒肉Anping Grill
地址:旺角彌敦道601號創興廣場9樓

💰$736💰連加一💰兩個人order左d咩?

📋M5和牛餐📋

👍🏻有多款食物選擇

推薦以下食物
👑豬大腸
油脂飽滿,暫時烤肉食過最好食嘅一次,冇沙唔臭

2️⃣烤金錢牛肚
好腍,點醬食好正(配可樂醬最正)

3️⃣蘭王蛋月見牛
好味前題係睇時間燒,燒完好香蛋味,牛肉又嫩,夾埋食冇得頂

4️⃣嚴選牛仔骨
燒完好香,肉又腍

4️⃣自製櫻花蝦飯

5️⃣烤豬肉乾
原來燒完嘅豬肉乾係咁腍😳幾得意

6️⃣美奶滋章魚燒
燒完唔韌,爽口的

7️⃣紅火冰茶
有好多果肉,好fresh👍🏻

📝 以下評分最高分五粒🌟
味道:🌟🌟🌟🌟粒
抵食程度:🌟🌟🌟🌟粒
環境&服務🌟🌟🌟🌟🌟粒
2024-07-03
今次等我嚟挑戰食60分鐘自選一人餐啦!呢間都幾多唔同嘅肉類🥩去比我做選擇啊! 例如有我中意嘅安格斯牛板腱 、牛舌片、牛舌芯、澳洲M5和牛、牛腹胸、牛肩肉等等 我個人比較鍾意食牛舌同和牛多啲 ,肉質都唔錯👍🏻 唔會話好油膩😌😌仲有呢間好在爐頭都唔太熱,所以可以慢慢燒😎真係恰到好處啊!呢間地方大好闊落,所以一定唔驚怕撞到其他人✨其實唔單止有燒牛食🤩🤩仲有其他唔同小食架!醬料都有唔同選擇🥹如果唔夠食仲可以到自助區享用超過30款唔同嘅食物啊😎而且飲品款式都有好多例如蜜桃烏龍茶、四季春、水果茶都有啊!甜品仲有我中意嘅芋圓添!! #香港美食 #旺角美食 #旺角燒肉 #燒肉放題
今次等我嚟挑戰食60分鐘自選一人餐啦!

#香港美食 #旺角美食 #旺角燒肉 #燒肉放題
5天前 0 瀏覽
放假中午和朋友來到了旺角搵野食,搵到了創興廣場的安平燒肉。其實安平燒肉是牛大人新開的副線。今日來吃午餐發現原來是有套餐簡,價錢算抵今次簡了九層塔三杯雞,牛舌片,山椒牛柳丁和美國SRF極黑牛。而飲品和飯是任食的。美國SRF極黑牛肉很推薦,肉和脂肪的比例一半一半,咬入口牛味都香濃牛舌片食入口好爽口,又彈牙,是我最愛的口感而最出色的不得不提就是這裡的飯, 紫菜配蔥花可再加櫻花蝦,加了櫻花蝦提升左成個飯的美味而自助區有多款蔬菜自己夾,總有一款岩食。另外,飲品區有多款汽水和冷泡茶拎,很好喔

美國SRF極黑牛肉
很推薦,肉和脂肪的比例一半一半,咬入口牛味都香濃

牛舌片
食入口好爽口,又彈牙,是我最愛的口感

繼荃灣分店,呢晚第二次來到牛大人台式火鍋的副線「安平燒肉」同樣由台灣總廚監督結合秘傳做法及原住民風味的台灣燒肉。除左燒肉之外,有經典台灣夜市小食、蝦拌飯、大量飲品及12款特色醬汁,120分鐘燒肉放題包你大滿足吃到飽。😍澳洲M5和牛吃到飽套餐 $418多達104款食材選擇,包括肉類海鮮燒烤類及台式小食。期間限定每位更贈送2件原價$68的牛舌芯!當中驚喜的還有早前安平夢王誕限定的月見牛!何唔到仍然有得叫! 夢王蛋拌勻牛肉整盤放上燒烤爐煮熟,十分美味!任叫肉類款式還有鹽選牛舌、嚴選的裙邊牛柳、澳洲M5和牛、安格斯牛小排、三角牛肩肉、黑椒洋蔥牛舌等多款牛肉。A5和牛肉眼肉質及澳洲M5和牛肩胛肉需要一再Encore,肉質較鮮紅吸引,豬肉款亦都唔少,有薑汁/原味厚切雪花豬、薑汁梅花豬、厚切杜洛克豬肉眼、安平私房梅花豬及原味梅花豬等。有自助區有鮮蔬區、雪糕區、熱茶區、調味區及各式冷泡茶汽水任飲。當中一定要食櫻花蝦拌飯🦐🍚加入紫菜海苔及秘製滷水汁、以個人口味自由調配,燒肉送飯特別滿足!海鮮煩就有任點烤帆立貝、多春魚、屏東燒魚腹、爽彈虎蝦、鹽蒜燒生蠔、絲瓜煮蜆等,特別要試下九層塔三杯雞、烤豬肉乾、香菜皮

繼荃灣分店,呢晚第二次來到牛大人台式火鍋的副線「安平燒肉」
同樣由台灣總廚監督結合秘傳做法及原住民風味的台灣燒肉。
120分鐘燒肉放題包你大滿足吃到飽。

😍澳洲M5和牛吃到飽套餐 $418
多達104款食材選擇,包括肉類海鮮燒烤類及台式小食。
期間限定每位更贈送2件原價$68的牛舌芯!

當中驚喜的還有早前安平夢王誕限定的月見牛!
A5和牛肉眼肉質及澳洲M5和牛肩胛肉需要一再Encore,
肉質較鮮紅吸引,
豬肉款亦都唔少,有薑汁/原味厚切雪花豬、薑汁梅花豬、
厚切杜洛克豬肉眼、安平私房梅花豬及原味梅花豬等。

當中一定要食櫻花蝦拌飯🦐🍚

特別要試下九層塔三杯雞、烤豬肉乾、香菜皮蛋炸魚柳、烤金錢牛肚
還有小食招牌黃金泡菜、梅山酥炸薯、海苔炸蝦卷、燒雞泡魚乾、
麻糬、章魚燙、起司鵪鶉蛋等

飲品除左有雪橫櫃的任飲選擇亦可以試試落單的紅火冰茶及百香果綠茶,
解渴特飲水滿足到三心兩意的你。
120分鐘唔駛飛一轉台灣都嘆到地道風味,除左牛大人外,安平就是無限Loop去食之好選擇。