6天前
同朋友喺旺角搵地方大食一餐,揀左新推出嘅120分鐘日本A4+和牛饗宴,有和牛同海鮮任食,仲包埋啤酒放題,CP高!下次會再黎~🌟極.厚切檸檬牛舌。必食之一。除左佢好有儀式感,會連刀叉同沙漏一齊上,慢慢燒到6成熟,牛舌粉嫩彈牙。配埋檸檬清香,食落清爽唔膩,咁靚嘅質素,淨係呢度都回晒本喇!🔥日本A4+醬燒一口和牛丁。切成小丁嘅和牛脂肪均勻,燒後嫩滑多汁,特製醬汁帶甜鹹香,入口牛味濃郁🏅日本A4+和牛壽喜燒係朋友至愛之一。牛肩胛肉眼三大片,油花靚,涮熟後入口即化,壽喜燒汁甜鹹平衡🥢澳洲M8和牛肩胛肉香突出,燒完Juicy唔柴,食落好滿足🐠海鮮方面,威士忌釀鮑魚軟腍入味,威士忌醬帶微甜同煙燻味,好有特色。👍🏻黃油蒜烤帆立貝蒜香同牛油好夾,帆立貝鮮甜彈牙🥢灸烤生蠔 (鹽蒜),簡單燒熟,入口有海水味,啖啖肥美多汁,鹽蒜醬提鮮🥢最後再食埋個安平櫻花蝦飯,香脆可口,櫻花蝦嘅鮮味同飯好夾,值得食多碗🤣朋友發現呢度有個「十二味醬專區」覺得好有心思。招牌黃金醬用蔬菜汁同台灣麻醬,味道清新;香辣烤肉辣椒粉微辣開胃,配牛肉好提味。
🥢澳洲M8和牛肩胛肉香突出,燒完Juicy唔柴,食落好滿足
👍🏻黃油蒜烤帆立貝蒜香同牛油好夾,帆立貝鮮甜彈牙