2025-07-02 178 瀏覽
朋友約我到旺角安平燒肉。安平燒肉為燒肉米帶來全身餐牌,全新體驗。我們提前預約晚上七點半時間,店內差不多坐滿乘客,全店卡坐,感覺好闊落,雖然多人,但完全冇壓迫感120分鐘日本A4+和牛饗宴🥢十二味醬專區超多款醬汁可供配搭,細味台燒的醬汁情懷👍🏻招牌黃金醬、蒜味鹽醬、極上醬油、沙茶醬、台灣甜辣醬、薑味可樂醬、香水檸檬汁、手切蒜片、安平辣椒醬、泰式海鮮醬五味醬、椒麻口水醬、香辣烤肉辣椒粉、柚子醬、鹽蒜醬🥢啤酒喝到飽兩款啤酒無限續杯🥢日本A4+和牛:兩款的優質和牛大理石花紋、細膩的口感和鮮美濃郁的風味🥢日本A4+和牛壽喜燒:肉質柔嫩的牛肩胛肉眼,油花豐富,與特製的醬汁一同煮熟,擁有獨特的甜鹹口味🥢安平慢熬清雞湯(用蠟燭保溫上台跟精緻小茶碗):精選食材熬製而成的清雞湯,鮮美清淡,為您的味蕾帶來一份溫暖的呵護🥢極.厚切檸檬牛舌:新鮮的牛舌,搭配檸檬的清香,烤過後帶來清爽的口感,會原條牛舌上再配有沙漏,儀式感滿滿🥢炭烤白鱔:烤製後的白鱔外焦內嫩,肉質滑順,入口即化。白鱔的油脂使其口感更加豐富🥢灸烤霸王蝦 (鹽蔥):烤製後,蝦的鮮甜味和肉質的彈性,配上鹽蔥的調味,是海鮮愛好者的美味選擇🥢灸烤霸王蝦 (

120分鐘日本A4+和牛饗宴

🥢十二味醬專區
超多款醬汁可供配搭,細味台燒的醬汁情懷👍🏻

🥢啤酒喝到飽
兩款啤酒無限續杯

🥢灸烤霸王蝦 (黑蒜油):特製的黑蒜油,味道濃郁,巨蝦肉質鮮嫩,帶有自然的海鮮鮮味,與黑蒜的甜味相互融合,形成獨特的味道層次

🥢安平櫻花蝦飯

🥢仲有各款蔬菜、飲品、雪糕任飲任食

2025-06-29
6天前 0 瀏覽
平時都係夜晚先會食燒肉呀打邊爐呀,今次同朋友食lunch比佢拉左去食燒肉🤣原來因為安平燒肉有個60分鐘自選一人午餐🥣每位最低消費$85就可以享用60分鐘午市燒肉半放題套餐‼️套餐自選三款肉類,仲可以享用埋佢30款自助區美食,超級抵食🉐一入到去簡完肉梗係去拎醬汁,佢有十二味醬專區,超多款醬汁可以比你自由配搭,其中比較少見既有招牌黃金醬、五味醬、香辣烤肉辣椒粉、薑味可樂醬,我最中意薑味可樂醬,甜中帶辣,無論點咩肉食都好夾😋仲可以跟住佢教學,整返個安平櫻花蝦飯,櫻花蝦、香蔥、海苔、秘製滷水汁,按個人口味自由控制,整完就可以埋枱燒肉啦😆我最中意牛舌芯、香辣雞腎片,兩個都好脆口,雞腎微辣好惹味,澳洲m5和牛肉質鮮緻,牛味香濃又唔膩,最後食埋個芋圓仙草真係超級飽😋

試食活動
好耐無食燒肉放題,又要位置方便,又可以同朋友食住高質嘅和牛燒肉,又啤酒無限暢飲我地就去咗創興廣場上便嘅台灣燒肉吃到飽,Happy Friday 狂歡一下店內環境相當寬闊,通風系統不錯,設有大量梳化卡位,用餐環境舒適設有自助蔬菜區、十二味醬專區及多款自家製冷泡茶及罐裝飲品另外仲有 Sapporo 生啤無限續杯,真係可以吃到飽喝到飽食物方面 :日本A4+和牛饗宴 - 和牛類 -日本A4+和牛:優質和牛大理石花紋,細膩的口感,肉質粉嫩,鮮美濃郁的風味日本A4+醬燒一口和牛丁:肉質細膩,脂肪分布均勻,切成小丁,用特製醬汁燒過後充分保留了肉的鮮嫩和醬汁的香氣日本A4+和牛壽喜燒:肉質柔嫩的牛肩胛肉眼,油花豐富,與特製的醬汁一同煮熟,擁有獨特的甜鹹口味- 海鮮類 -灸烤生蠔(鹽蔥):鹽蔥經過烹調後,散發出濃郁的香氣,與生蠔的鮮味相互融合,增添了層次感灸烤生蠔 (鹽蒜):肥美飽滿的生蠔,鋪滿蒜味鹽醬,烤熟後更能把海鮮的鮮味引出來黃油蒜烤帆立貝:牛油和蒜在加熱後釋放出的香氣濃郁,為帆立貝增添了豐富的風味安平赤魚一夜干:肉質細嫩,肥美多汁,更是甚少在烤肉店看到的特色烤物威士忌釀鮑魚:配上安平特製的威士忌

設有自助蔬菜區、十二味醬專區及多款自家製冷泡茶及罐裝飲品

食物方面 :

日本A4+和牛饗宴
- 和牛類 -

- 海鮮類 -

炭烤白鱔:烤製後的白鱔外焦內嫩,肉質滑順,入口即化,油脂感更加豐富

- 肉類 -

蘭王蛋月見牛 : 用上日本蘭王蛋配上和牛燒肉,滋味絕配,讓你一試難忘
玫瑰鹽燒牛舌 : 簡單灑上玫瑰鹽做調味,口感爽食出薄燒牛舌的只原味道

細蔥鹽味牛舌 : 薄燒牛舌卷住蔥粒一齊
十二味醬專區 :

招牌黃金醬、蒜味鹽醬、極上醬油、沙茶醬、台灣甜辣醬、薑味可樂醬、香水檸檬汁、手切蒜片、安平辣椒醬、泰式海鮮醬、五味醬、椒麻口水醬、香辣烤肉辣椒粉、柚子醬、鹽蒜醬,多款醬汁可供配搭,細味台燒的醬汁情懷
- 夜市小食 -

安平慢熬清雞湯 : 用精緻小茶碗上枱,精選食材熬製而成的清雞湯,鮮美清淡,為您的味蕾帶來一份溫暖的呵護
櫻花蝦手工乾拌麵 : 台灣的手工拌麵,配上香甜櫻花蝦、蔥花及特調醬油, 煙韌彈牙,味道香濃,極富層次
仲有安平蝦拌飯、大蜆湯、台味雞腎、五香辣味雞心、柚子鮑魚酥、黑金墨魚香腸、士林小香腸、泡菜、涼拌麻辣肚絲、安平炸蚵卷、香辣鹽酥雞、海苔鹽酥雞、懷念鹽酥雞超過 30 款,台灣地道小吃
- 啤酒喝到飽 -

Sapporo 生啤無限續杯,真係可以啤酒喝到飽
Ours Tips : 放題係 120 分鐘,最後半個鐘會截單,絕對有充足時間比大家吃到飽

2025-07-06 0 瀏覽
跟另一半嘆返餐奢華120分鐘M5和牛餐!頂級M5和牛套餐肉質鮮嫩,脂肪分布均勻,配合威士忌燒肉醬,享受更高質的燒肉盛宴💝威士忌烤肉醬系列台灣現時最流行,風味獨特的醬料,通常用於烤肉,醬料結合了威士忌的濃郁香氣和其他調味料酸甜的口感,能夠提升肉類的風味。👉🏼威士忌醬烤鳳梨內裙柳 (只限M5和牛餐)至少18cm長度,肉質軟嫩打卡一流,搭配鳳梨片更甜香四溢。👉🏼威士忌醬烤鮑魚 (SRF極黑牛餐起)(🔱必推)肉質鮮嫩,口感亦非常滑順👉🏼威士忌醬烤芝麻牛舌片 (安格斯嫩牛餐起)👉🏼威士忌冬瓜茶 (安格斯嫩牛餐起)[威士忌冬瓜茶含有酒精👉🏼威士忌醬烤九層塔雞軟骨 (原住民鹽燒豬肉餐起)(🔱必推)- 結合了威士忌的醇厚與九層塔的清香,每一口都充滿層次感。👉🏼威士忌醬烤辣味雞肉片 (原住民鹽燒豬肉餐起)👉🏼威士忌醬烤黑椒豬頸肉 (原住民鹽燒豬肉餐起)👉🏼安平櫻花蝦飯有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁可供配搭,配料分量可因個人口味自由控制,每人都能夠調配出獨一無二的拌飯。👉🏼十二味醬專區超多款醬汁可供配搭,細味台燒的醬汁情懷。 招牌黃金醬、薑味可樂醬、五味醬新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬,味道清新,帶有蔬菜的甜
跟另一半嘆返餐奢華120分鐘M5和牛餐!
頂級M5和牛套餐肉質鮮嫩,脂肪分布均勻,
配合威士忌燒肉醬,享受更高質的燒肉盛宴

💝威士忌烤肉醬系列
台灣現時最流行,風味獨特的醬料,通常用於烤肉,

搭配鳳梨片更甜香四溢。
👉🏼威士忌醬烤芝麻牛舌片 (安格斯嫩牛餐起)
👉🏼威士忌冬瓜茶 (安格斯嫩牛餐起)[威士忌冬瓜茶含有酒精
結合了威士忌的醇厚與九層塔的清香,每一口都充滿層次感。
👉🏼威士忌醬烤辣味雞肉片 (原住民鹽燒豬肉餐起)
👉🏼威士忌醬烤黑椒豬頸肉 (原住民鹽燒豬肉餐起)

👉🏼安平櫻花蝦飯

👉🏼十二味醬專區
超多款醬汁可供配搭,細味台燒的醬汁情懷。
[必推] 招牌黃金醬、薑味可樂醬、五味醬
新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬,味道清新,帶有蔬菜的甜味。
可樂的甜味與薑的辛辣,甜中帶辣,搭配燒肉時各種肉類都是絕佳選擇
經典台式醬汁,酸甜可口層次分明。
還有全新限定「香辣烤肉辣椒粉」值得一試。
2025-07-04 0 瀏覽
安平燒肉為所有燒肉愛好者帶來震撼味蕾的全新體驗——全新「120分鐘日本A4+和牛饗宴」餐牌重磅登場!不僅在肉品與海鮮的選材上精益求精,更在整體用餐流程與儀式感的設計上,顯示出誠意與用心。高CP值配合頂級享受!😌 💙頂級肉類海鮮盛宴🥩從入口即化的日本A4+醬燒一口和牛丁到油香四溢的壺漬特調牛肋肉,還有肉香濃郁的澳洲M8和牛肩胛,肉食控絕對會淪陷。😋而海鮮同樣驚艷:灸烤生蠔(鹽蔥)與黃油蒜烤帆立貝香氣撲鼻,威士忌釀鮑魚微甜煙燻,令人回味無窮。極少見的安平赤魚一夜干更是打破烤肉的界限,呈現罕見的風味層次。🥰💙餐廳激推TOP推介🔱絕不能錯過的——極.厚切檸檬牛舌,上桌時附沙漏與刀叉,儀式感滿滿,美味雙倍,升級燒肉的每一秒;慢熬清雞湯以蠟燭溫熱登場,搭配小茶碗溫暖上桌,讓整頓燒肉吃出溫度。還有奢華感十足的日本A4+和牛壽喜燒與彈牙多汁的炭烤白鱔、惹味霸王蝦(黑蒜油/鹽蔥)等,無論海陸通吃都能找到命定之選!😆💙安平櫻花蝦飯🍚12味醬🍚 別以為主角只有肉,安平櫻花蝦飯可以客製自己風味的拌飯,加上海苔、香蔥與滷汁,多變得每次吃都有新鮮感。搭配十二味醬專區:從清新的招牌黃金醬到台味濃厚的五味醬、薑味可樂

💙頂級肉類海鮮盛宴🥩

💙餐廳激推TOP推介🔱

💙安平櫻花蝦飯🍚12味醬🍚
搭配十二味醬專區:從清新的招牌黃金醬到台味濃厚的五味醬、薑味可樂醬,還有全新限定的香辣烤肉辣椒粉,每一款都讓燒肉升級!

💙無限暢飲啤酒🍻
燒肉配啤酒,完美🍻
「日本A4+和牛饗宴」與「澳洲M8和牛宴」皆附啤酒喝到飽的快樂體驗,兩款啤酒無限續杯🍻
SRF極黑牛餐也可加$68享任飲雙款啤酒!

一場橫跨陸海味蕾的極上盛宴,超滿足的一餐!😇

• 爽彈虎蝦
  • 飲品
  • 甜品
估唔到❗旺角樓上鋪竟然有咁高質嘅任食任飲燒肉😱聽到「旺角」加「任食」🤦‍♀就會自然聯想起好多不愉快經歷......但係安平燒肉令我重拾信心💓呢度嘅價錢可以任食和牛真係夠晒抵,質素仲要唔差,連鮑魚、蝦、帶子都係任食😳平時出面呢類燒肉,海鮮多數都要另外加錢,呢度竟然包埋比你任食😈除咗肉類,係自助區亦可以任拎蔬菜同其他飲品🥬🥤雪糕都有任食🍦雖然聽落食放題食飯好似好蠢🤣但係呢度個自助區嘅櫻花蝦飯你都一定要試🫵🏻個自家製櫻花蝦油超級香!或者叫個櫻花蝦拌麵都可以👍🏻自助區仲有12款特色醬料揀,黃金醬、薑味可樂汁、椒麻醬呢啲平時係第2度都唔見有,好有特色😯❣另外有2樣必食推介💯分別係薑汁芋圓豆腐布丁,布丁口感勁Q🍮同埋芝士蕃薯🍠甜甜嘅蕃薯剝好晒皮,撈埋芝士燒一燒,正到簡直係不停encore😍
估唔到❗旺角樓上鋪竟然有咁高質嘅任食任飲燒肉😱

2025-07-04 0 瀏覽
初嘗台式燒肉🤭 餐廳主打台式燒肉吃到飽 放題套餐$228起 最平嗰款都有牛食~ 豐儉由人 餐廳特別嘅地方係除咗燒肉外 仲有多款台式小食點選😆 自助區仲有超過30款小食!====Lv4日本A4+和牛饕宴 $438起====三款A4和牛吃到飽❤️᪥ 日本A4+和牛᪥ 日本A4+和牛壽喜燒®᪥ 日本A4+醬燒一口和牛丁最鍾意一口和牛~ 口感好好😌᪥ 炙烤霸王蝦᪥ 威士忌釀鮑魚᪥ 黃油蒜烤帆立貝食肉食到膩就可以燒海鮮 都有好多款選擇🤭仲可以嗌返其他Level嘅食物᪥ 極•厚切檸檬牛舌 Lv3必點!自己原條燒完之後再切 加上檸檬汁 好食😋 好似日本嘅檸檬牛舌咁!᪥ 安平慢熬清雞湯雞湯都唔錯😌 仲有好多特色食品未能詳列🤣 總之就好滿足!Lv3&4仲有得飲到爽😆 任飲啤酒、燒酒、安平特調雞尾酒!
====

᪥ 安平慢熬清雞湯
雞湯都唔錯😌

1945 瀏覽
2025-07-04 0 瀏覽
全新升級菜單 120分鐘日本A4+和牛盛宴,超高CP值享受頂級肉質~ ✨重點推薦 極・厚切檸檬牛舌👅原條牛舌上桌配沙漏⏳,儀式感爆棚!烤後搭配檸檬清香,爽脆彈牙~ 必試 #日本A4+和牛壽喜燒🧆和牛脂肪均勻如雪花,放落壽喜燒度煮熟超嫩滑,我哋仲係咁加生菜落去索晒牛肉湯汁超級正!🤣😻😻海鮮控別錯過!!!!#鹽蔥灸烤生蠔🦪夠晒肥,又大隻新鮮,仲要任食,你話邊間餐廳可以夠佢玩?😻#威士忌釀鮑魚🥃餐廳秘製威士忌醬烤製,帶著淡淡煙燻甜香,超特別! #黑蒜油霸王蝦🍤啲蝦已經幫你開咗邊再上埋調味料! 鮮味與調料完美融合,燒嗰陣又可以快啲熟,食嗰陣又唔使係咁搣蝦殼!大推!!最後來碗 #安平櫻花蝦飯🌸秘製滷水汁勁好食,自由搭配配料,創造專屬口味! #啤酒喝到飽🍻SAPPORO . Somersby . Cocktail任飲

✨重點推薦
極・厚切檸檬牛舌👅

必試 #日本A4+和牛壽喜燒🧆

海鮮控別錯過!!!!
#鹽蔥灸烤生蠔🦪
夠晒肥,又大隻新鮮,仲要任食,你話邊間餐廳可以夠佢玩?😻

#威士忌釀鮑魚🥃
餐廳秘製威士忌醬烤製,帶著淡淡煙燻甜香,超特別!

#黑蒜油霸王蝦🍤

最後來碗 #安平櫻花蝦飯🌸
秘製滷水汁勁好食,自由搭配配料,創造專屬口味!

#啤酒喝到飽🍻
2025-07-03 0 瀏覽
🍖今日同大家分享喺旺角創興廣場9樓嘅【安平燒肉】佢哋嘅60分鐘自選午餐真係CP值爆燈,每位最低消費$85,就可以享用午市燒肉半放題套餐🔥自選三款肉品,加埋超過三十款自助區美食,60分鐘燒肉狂歡,真係滿足曬燒肉控嘅慾望!🔅餐廳嘅重點推介之一就係「十二味醬專區」🤩多款醬汁自由配搭,感受台燒嘅獨特風味🤤必試佢哋嘅招牌黃金醬,用新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬,味道清新,仲帶甜香,係燒肉嘅完美拍檔😳再推介「泰式海鮮醬」,海鮮香料嘅鮮味真係令人食不停;最後一定要試埋經典台味嘅「五味醬」,酸甜層次感超豐富,幾乎食咗會上癮🫣新限定嘅「香辣烤肉辣椒粉」亦值得一試,辣得嚟好香,辣粉迷唔可以錯過🫢🍚另外,佢哋嘅安平櫻花蝦飯亦係一大亮點!櫻花蝦、海苔、香蔥加埋滷水汁任你配,自己DIY拌飯,創造屬於你嘅獨一無二風味,超滿足😌旺角安平燒肉對燒肉控嚟講係個超正嘅選擇,絕對唔會令你失望🔥

旺角安平燒肉對燒肉控嚟講係個超正嘅選擇,絕對唔會令你失望🔥
2025-02-19
  • 雪糕
  • 櫻花蝦乾拌手工麵
  • 安平蝦拌飯
2025-07-03 0 瀏覽
📣 安平燒肉最近有新搞作!🔥 最新推出嘅 120分鐘日本A4+和牛饗宴© 真係超正!😋 除咗用上頂級嘅肉類同海鮮,連上菜都多咗好多「儀式感」,誠意滿分,感覺好高級!💯✨🍺 跟餐仲包兩款啤酒無限續杯~邊食邊飲,成件事勁享受!🍻日本A4+和牛系列食品絕對係必試!🥩日本A4+和牛大理石,呢個和牛紋理靚到冇朋友,好似藝術品咁!入口即化,口感超細膩,仲鮮美濃郁,食完成個人都幸福晒~😍日本A4+和牛壽喜燒,就用咗牛肩胛肉眼,肉質柔嫩滑溜,油花分佈勻稱,真係靚爆!再配埋特製壽喜燒汁,甘甜鹹香嘅味道真係令人回味無窮~🤤極·厚切檸檬牛舌就係豪華嘅代名詞!原條牛舌切到厚厚地,仲會配埋沙漏同刀叉,儀式感滿分!🔥燒到表面輕輕焦香,再淋啲清新嘅檸檬汁,滋味清爽又惹味,超啱夏天!🍋再嚟睇下豪華海鮮陣容!🦞有炙烤生蠔、安平赤魚一夜干、威士忌釀鮑魚、炭烤白鱔、炙烤霸王蝦等等,每款都係精品!🤩 特別推介黃油蒜烤帆立貝!帆立貝飽滿又厚肉,配埋牛油同蒜一齊烘烤,香氣濃郁,咬落仲多汁,真係食完一個想再食十個!👍-最後仲有滋潤暖心嘅湯同飯~呢個新Menu真係唔試唔得,快啲帶埋朋友過嚟試吓啦~🎉

🍺 跟餐仲包兩款啤酒無限續杯~邊食邊飲,成件事勁享受!🍻

日本A4+和牛系列食品絕對係必試!🥩

再嚟睇下豪華海鮮陣容!🦞

最後仲有滋潤暖心嘅湯同飯~

呢個新Menu真係唔試唔得,快啲帶埋朋友過嚟試吓啦~🎉
今日想食燒肉。搵咗呢一間台灣120分鐘和牛吃到飽燒肉放題,😘一坐低環境都唔錯,一啲都唔迫,A4和牛吃到飽放題都係$458,性價比極高。除咗A4和牛, 日本A4+醬燒一口和牛丁:肉質細膩,脂肪分布均勻,切成小丁,用特製醬汁燒過後充分保留了肉的鮮嫩和醬汁的香氣, 壺漬特調牛肋肉:牛肋部位的油脂在烹調過程中融化,仲有壽喜燒,同埋海鮮黑蒜海蝦,鮑魚,扇貝,生蠔。 威士忌釀鮑魚:配上安平特製的威士忌醬烤製的鮑魚,帶有微微的甜味和煙燻感 🙂同埋我哋個放題已經包括咗生啤任飲,一個放題集合燒肉壽喜燒海鮮啤酒任飲,仲要120分鐘,同埋食物質素唔錯,和牛入口即溶,鮑魚海蝦爽口彈牙,加上佢哋台灣秘製醬汁,真係食足120分鐘🥰

2025-07-03 0 瀏覽
同朋友喺旺角搵地方大食一餐,揀左新推出嘅120分鐘日本A4+和牛饗宴,有和牛同海鮮任食,仲包埋啤酒放題,CP高!下次會再黎~🌟極.厚切檸檬牛舌。必食之一。除左佢好有儀式感,會連刀叉同沙漏一齊上,慢慢燒到6成熟,牛舌粉嫩彈牙。配埋檸檬清香,食落清爽唔膩,咁靚嘅質素,淨係呢度都回晒本喇!🔥日本A4+醬燒一口和牛丁。切成小丁嘅和牛脂肪均勻,燒後嫩滑多汁,特製醬汁帶甜鹹香,入口牛味濃郁🏅日本A4+和牛壽喜燒係朋友至愛之一。牛肩胛肉眼三大片,油花靚,涮熟後入口即化,壽喜燒汁甜鹹平衡🥢澳洲M8和牛肩胛肉香突出,燒完Juicy唔柴,食落好滿足🐠海鮮方面,威士忌釀鮑魚軟腍入味,威士忌醬帶微甜同煙燻味,好有特色。👍🏻黃油蒜烤帆立貝蒜香同牛油好夾,帆立貝鮮甜彈牙🥢灸烤生蠔 (鹽蒜),簡單燒熟,入口有海水味,啖啖肥美多汁,鹽蒜醬提鮮🥢最後再食埋個安平櫻花蝦飯,香脆可口,櫻花蝦嘅鮮味同飯好夾,值得食多碗🤣朋友發現呢度有個「十二味醬專區」覺得好有心思。招牌黃金醬用蔬菜汁同台灣麻醬,味道清新;香辣烤肉辣椒粉微辣開胃,配牛肉好提味。

🥢澳洲M8和牛肩胛肉香突出,燒完Juicy唔柴,食落好滿足

👍🏻黃油蒜烤帆立貝蒜香同牛油好夾,帆立貝鮮甜彈牙

2025-06-24
2025-07-03 0 瀏覽
今晚同朋友仔慶祝揀咗呢間燒肉放題,有多款品質高的肉類任吃😋真的可以吃到飽‼️今晚我哋去咗旺角分店,醬料專區超多款醬汁,有多達十二款醬汁可以自由配搭。自助區還有各款飲品、小吃,這個安平櫻花蝦飯🍚每次來也吃2碗😋有櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁可供配搭,配料份量還可以自己控制。同朋友慶祝生日緊係要食豪少少😂我揀咗M5和牛,這個套餐可以享受到多款頂級肉類,每一口都充滿奢華的滋味😋特別是這款威士忌烤肉醬能夠提升肉類的鮮味。🥩 威士忌烤肉醬系列台灣現時最流行、風味獨特的醬料,成分包括威士忌、糖、香料和其他調味料。結合了威士忌的濃郁香氣和其他調味料酸甜的口感,能夠提升肉類的風味。威士忌醬烤鳳梨內群柳(M5和牛餐)每塊長度至少有18cm,肉質軟嫩,搭配鳳梨片經過烤製後,甜香四溢。威士忌醬烤鮑魚肉質鮮嫩,口感亦非常滑順威士忌烤芝麻牛舌片;牛舌撒滿了香口的芝麻放上爐上烤,香氣十足M5和牛和牛的脂肪分佈極為均勻,每一口都充滿了濃郁的肉香;SRF極黑牛肉質帶有自然的甜味,風味濃郁;牛小排肉質柔軟鮮嫩,脂肪分布均勻;三角牛肩肉肉質富有肌肉纖維,風味濃郁;嚴選牛舌芯烤炙後更令其獨特的油香四溢。還有多款高質素的海

🥩 威士忌烤肉醬系列

威士忌醬烤鳳梨內群柳(M5和牛餐)
威士忌醬烤鮑魚肉質鮮嫩,口感亦非常滑順

還有多款高質素的海鮮 生蠔、帆立貝、虎蝦⋯
慶祝紀念
生日
2025-07-02 0 瀏覽
安平燒肉最近出咗新Menu😆 120 分鐘日本A4+ 和牛饗宴😋 除了提供更高品質嘅肉類和海鮮之外,仲係上菜細節上多添幾分儀式感👍 誠意滿分🤩 跟餐仲包兩款啤酒無限續杯🍻 超正❤️ 特別推介日本A4+ 和牛系列食品✅ 日本A4+ 和牛大理石紋理好靚🌟 口感細膩🥰 風味既鮮美又濃郁😎 日本A4+和牛壽喜燒又一力作😚 採用了牛肩胛肉眼,肉質柔嫩滑溜,油花均勻✅ 與特製嘅壽喜燒汁一齊煮,獨有嘅甘鹹滋味令人回味無窮❤️ 極.厚切檸檬牛舌極豪華🤩 新鮮原條牛舌送上,份量十足👍 輕輕燒焦表面,再搭配清香嘅檸檬汁,滋味清爽又惹味✅ 跟牛舌仲會附上沙漏、刀叉,儀式感爆登🥰 海鮮方面一樣選擇眾多🤩 包括有炙烤生蠔、安平赤魚一夜干、威士忌釀鮑魚、炭烤白鱔、炙烤霸王蝦等等😋 🐧 就最喜愛佢哋嘅黃油蒜烤帆立貝❤️ 帆立貝飽滿厚肉,與牛油和蒜一齊烘烤,濃郁嘅香氣為帆立貝更添風味🥰 食完燒肉可以飲返啖清雞湯🥴 新出嘅安平慢熬清雞湯❤️ 採用精選食材熬製而成,入口鮮美清淡,猶如一份溫暖嘅呵護😆 記得整返碗安平櫻花蝦飯食😆 有櫻花蝦、香蔥、海苔同埋秘製的滷水汁提供,供客人自由配搭😚 調配出獨一無二的拌飯😁

2025-07-02 0 瀏覽
放工想食燒肉獎勵下自己🥹記得好多人講呢間安平燒肉就去試下今次試咗🆕新出嘅120分鐘日本A4+和牛饗宴💥一入座就有安平慢熬清雞湯 清甜開開胃自助區有成12款醬俾你自己慢慢調配 記得試下佢自家製黃金醬💥🌟推介以下必點🌟📌日本A4+和牛油花超靚😍肉質細膩入口即溶📌日本A4+和牛壽喜燒湯底濃度及甜度都剛好😋配上牛肩胛肉眼軟腍口感有種去日本食嘅風味🥹📌極.厚切檸檬牛舌上次去完仙台對牛舌心心念念🥹🥹上枱時厚切牛舌係連埋刀叉同盤🍴重拾日本風味🇯🇵儀式感滿滿只要好好掌握火喉 肉質咬落去爽口彈牙💥📌炭烤白鱔燒完之後口感外脆內軟🤤入口散發滿滿魚油香同炭烤味另外仲有大大隻灸烤生蠔🦪同霸王蝦🦐勁高質 鮮味十足👐🏻📌安平赤魚一夜干魚肉細嫩帶炭香🐟震攝咗我呢個平時好少食魚嘅人😍📌威士忌釀鮑魚大大隻鮑魚勁吸引😍咬落仲有淡淡酒香 而且完全唔韌燒肉一定要飲住酒食先過癮🍺套餐包咗兩款啤酒無限續飲🍻最驚喜嘅係有我最愛飲嘅樂天星河清酒!!🍶飲飽食醉 呢餐真係大滿足!😍😍
放工想食燒肉獎勵下自己🥹
記得好多人講呢間安平燒肉就去試下