2019-04-05 47 瀏覽
呢間位於旺角銀行中心既越南餐廳,人頭湧湧,晚市非常熱鬧,一定要預約先唔使等咁耐!我食緊嘢嘅途中,一直都有人等緊位其實我食之前都有上openrice望一望餐牌,本來mark定咗食牛油焗大頭蝦嘅,但好可惜,太受歡迎賣晒無得食......不過都唔緊要,餐牌仲有好多選擇,最後order咗同樣好吸引既越式咖哩軟殼蟹,咖哩同軟殼蟹分開上,可以一邊食邊點咖哩,咁就唔怕浸林晒同埋凍晒✌🏻咖哩開頭甜甜地,之後越食越辣,爽😛😛 呢個餸配埋法包,微暖既法包點咖哩食真係好夾~~$93一份,性價比算好高另外,大蝦菠蘿飯好足料,有啲三色豆 用菠蘿外殼盛載住滿滿既菠蘿炒飯,仲有三隻大蝦,平時食蝦最怕要剝殻,呢到嘅廚師好貼心將蝦殼預先剝左,夠晒方便咁食~~$98大大份,價錢都算合理👌🏻見到隔離枱食緊嗰條魚,好大條好似好好味,所以我都叫咗一份香矛燒木棉魚,原條木棉魚用鹽醃,翻開魚皮,魚肉就比較鞋身,鹹味就重手咗少少,近魚骨嗰邊嘅魚肉就較重香茅味,有兩重享受~~小食方面就嗌咗一份蝦餅,蝦餅啲蝦肉好實正,都幾真材實料,炸得都算香脆!不過$68一份四件都有啲啲貴呢!🤑服務方面,呢到啲員工好抵讚,見我哋冇點飲品,會定期幫我哋加

......
不過都唔緊要,餐牌仲有好多選擇,

最後order咗同樣好吸引既越式咖哩軟殼蟹,
$93一份,性價比算好高

越式咖哩軟殼蟹

法包

另外,大蝦菠蘿飯好足料,有啲三色豆

用菠蘿外殼盛載住滿滿既菠蘿炒飯,
仲有三隻大蝦,平時食蝦最怕要剝殻,
呢到嘅廚師好貼心將蝦殼預先剝左,
夠晒方便咁食~~
$98大大份,價錢都算合理👌🏻
大蝦菠蘿飯

見到隔離枱食緊嗰條魚,好大條好似好好味,
所以我都叫咗一份香矛燒木棉魚,
近魚骨嗰邊嘅魚肉就較重香茅味,有兩重享受~~
香茅燒木線魚

蝦餅

服務方面,呢到啲員工好抵讚,見我哋冇點飲品,會定期幫我哋加水!唔錯!
越式咖哩軟殼蟹
法包