旺角一向俾人感覺繁忙匆匆,估唔到喺朗豪坊竟然有個後花園可以俾人好好喘息☺️「The Pont」主打西式東南亞美食,裝潢以Our Secret Garden為靈感,令客人可好好享受Me Time忙裏偷閑❣️.餐廳以白色、木色及薄荷綠為主調,配搭大量植物裝飾,被人一種好舒適嘅感覺😌門口置有打卡鞦韆椅,真係好似去咗庭院花園咁🌷.🍴煙三文魚薯仔沙律💰$85擺盤相當精緻💕薯仔沙律口感綿軟,蛋黃醬配搭永遠係最夾😙件三文魚卷成花般,肥美香口😋.🍴泰式辣肉墨西哥脆脆💰$69與一般Nachos不同,墨西哥辣肉醬改成泰式風味辣肉碎,夾雜泰式香料味,出奇地與Nachos夾,令人食極唔停😆.🍴泰式烤黃油雞💰$175餐廳招牌菜菜式🌟黃油雞外層帶焦香,焗得啱啱好😍雞肉非常嫩滑,配埋泰式辣汁勁惹味,啖啖肉食得好滿足😚伴菜仲有燒菠蘿,酸甜多汁🍍.🍴香辣蕃茄意式肉腸長通粉💰$95蕃茄辣汁絕對係成個菜式嘅靈魂🍅酸酸辣辣好開胃,配搭意式肉腸風味及富口感長通粉,食指大動👍🏻.🍴溫泉蛋烤腩肉意大利飯💰$95拮穿溫泉蛋撈埋意大利飯,蛋味香濃😚意大利飯偏乾身,唔會太膩😙烤腩肉好香口,伴飯一流😛.🍴The Pont 田園蛋糕意大利芝士餅

🍴煙三文魚薯仔沙律

💰$95
溫泉蛋烤腩肉意大利飯

🍴The Pont 田園蛋糕意大利芝士餅
💰$79
賣相成個盆栽咁勁得意😆上層主要咖啡粉及忌廉,質感輕盈軟滑,奶味幾出🥛底下薄脆香脆可口,大大提升整個甜品口感層次🆙
The Pont 田園蛋糕意大利芝士餅

煙三文魚薯仔沙律