假日鍾意去Cafe嘅朋友,應該都會有聽過或者去過旺角嘅90s Lazy。我自己有幫襯過幾次,啲嘢幾好味又幾好坐咁☕️,重點係有我好鍾意嘅窩夫食🧇!最近發現佢哋喺荃灣千色匯開咗新店呀,帶大家去睇睇先🤍!選址唔算話太就腳,但唔難搵;裝修風格亦同旺角店好唔同。呢度感覺比較日系同懷舊🇯🇵,有昭和風格嘅彩色格仔牆,成個氣氛就比較暗啲啲,但靜靜哋又幾好坐👌🏻。🍝龍蝦汁軟殼蟹意粉 $128佢哋啲意粉不嬲都整得幾好味,呢度都保持到水準。軟殼蟹好大隻,一開二炸得好脆口,食落仲有蟹膏㗎😳!龍蝦汁夠味得嚟又唔太鹹,用咗扁意粉都整得好入味,仲有啲磨菇食吓咁。真係成碟食得乾乾淨淨,完美KO!推介🩷!🍟啤酒薯條配黑松露醬 $58對於薯條,大家都有唔同喜好。但我個人係偏愛m記嗰款幼薯條🍟,啲頭頭尾尾炸到好鬼脆咁就好正🤣。呢度都係嗰隻質感,點埋黑松露醬,都好難會唔好食,正常發揮👌🏻!🧇鮮果窩夫配雪糕 $118重頭戲當然係窩夫!賣相咁豐富,一定要打卡📸!之前同店主Dm過兩句,知道佢哋想還原到當年台灣「咖啡X」嘅口味,我覺得係做到啵👍🏻。窩夫嘅顏色、質感同唔太甜嘅味道都整得神似,仲有一堆時令生果搭多球雪糕🍨,好用心冇Hea

🍝龍蝦汁軟殼蟹意粉 $128
佢哋啲意粉不嬲都整得幾好味,呢度都保持到水準。

🍟啤酒薯條配黑松露醬 $58
對於薯條,大家都有唔同喜好。

🧇鮮果窩夫配雪糕 $118
重頭戲當然係窩夫!
賣相咁豐富,一定要打卡📸!

窩夫嘅顏色、質感同唔太甜嘅味道都整得神似,仲有一堆時令生果搭多球雪糕🍨,好用心冇Hea整。生果畀足3款,份量滿滿又幾健康💚,即刻好似冇咁有罪惡感。真係食到我好飽好飽🤰🏻!

🍹士多啤梨奶昔 $55
🍹Latte $44

值得一提,呢度嘅飲品都好唔錯㗎!
其實我唔記得咗杯Milkshake要嗌小甜🌚,但係嚟到個味道又好OK喎,好清爽,好啱夏天飲🥰!

呢度地點唔太近我,不過我會去旺角嗰間繼續幫襯,希望你哋Keep住嘢食水準呀🙌🏻!