2022-07-30 438 瀏覽
天吉屋攞過好多年日本既天賞🏅️主打天婦羅丼飯,菜單選擇得幾款,但係個人覺得絕對冇問題,整得好既話,菜式唔需要多☺另外呢度既蘿蔔漬、牛膀漬同埋椰菜沙律都係可以無限refill既,清爽感覺配合埋天婦羅食啱曬~ 1⃣️All Star 丼($128)(圖一、圖三)一黎到已經覺得好多😳啲天婦羅堆好堆滿😍有黑虎蝦、石斑魚配紫蘇葉、軟殼蟹、魷魚、什錦炸物、雞肉、茄子、南瓜、四季豆、溫泉蛋。炸粉唔會厚,而且食落唔會覺得好油膩。特別鍾意佢地既溫泉蛋!好特別🤤未試過天婦羅既溫泉蛋,炸粉薄得黎,隻蛋一撩開,啲蛋汁流出黎~撈飯食一流!  2⃣️天吉丼($128)(圖二) 呢個絕對係佢地既招牌!連續蟬聯七年既日本天丼金賞✨黎到一定要試下!有黑虎蝦、魷魚、石斑魚、茄子、南瓜、四季豆、炸紫菜、溫泉蛋。呢款同All Star丼基本上配料差唔多,不過佢就冇左軟殼蟹、雞肉同埋什錦炸物,但係就多左炸紫菜。另外佢既魚係大塊好多😋比既石斑魚係一大件魚柳咁大塊。食落好滿足!
1⃣️All Star 丼($128)(圖一、圖三)
All Star 丼
2⃣️天吉丼($128)(圖二)

天吉丼
椰菜沙律