日本大阪過江龍壽司🍣🇯🇵 名過於實呢間嚟食大阪嘅過江龍頑固壽司喺日本係出名性價比高嘅,嚟到香港又好似係另一回事🥲,味道不過不失,冇咩驚喜,我性價比冇想像中咁高,同期望有些少落差。今次就lunch時間嚟就係大部份都可以食定食十貫壽司lunch set🍣 ($248)會有個麵豉湯,茶碗蒸同漬物,而壽司排得整整齊齊,影相都幾靚。佢嘅壽司中間已經會有Wasabi,係傳統做法,而餐廳都會提供一個豉油掃俾你,用黎輕輕抹起魚生嘅表面👍🏻而味道方面,大部份都普普通通,冇咩特別驚喜,略嫌唔夠新鮮同肥美🥲,而且壽司飯量偏小, 10貫嘅份量都唔係好足夠,特別一提係佢個玉子燒,質感同出面唔同比較特別,會係好鬆軟有啲似蛋糕嘅質感呢間餐廳嚟到香港同日本嘅親聞貼地形象有少少出入🙂,會預期個質素要提返高少少🤏🏻📍 頑固壽司 (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓106號舖
日本大阪過江龍壽司🍣🇯🇵
名過於實

十貫壽司lunch set🍣 ($248)

📍 頑固壽司 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓106號舖