「黑龍拉麵」🍜位於汕頭街,由日本人開設嘅正宗拉麵店,感覺真係似喺日本街道小巷子裡邊嘅舖頭。外面掛住一個大大嘅紅燈籠,寫住黑龍🏮 雖然無氣派嘅裝潢,低調嘅簡單風格更顯得店舖賣嘅係實力。由2014年開業,已經有10年歷史。等待用餐嘅同時,飄嚟陣陣嘅濃湯味,已經令人好期待。佢哋嘅拉麵可以俾客人選擇硬度,又可以加減配料,而且用手機📱落單,方便同準確。🍜「黑龍豚肉拉麵」🐷豚肉經過炙燒,油脂香氣撲鼻,肥瘦比例均勻,每一口都係鮮香多汁。豬骨湯底味道超濃郁,麵條爽口彈牙,仲有紫菜、筍片,同埋整隻溏心蛋🥚匯集美味於一身嘅一碗拉麵!🍜「櫻海老沾麵」🦐 我個人比較鍾意重口味,呢個沾麵更深得我心💖沾麵嘅湯汁基底係使用豬骨湯加入蝦湯,鮮美嘅海鮮風味,湯底非常濃厚,麵條粗身掛湯,滿滿嘅櫻花蝦同埋蔥粒,味道豐富而且充滿口感。店舖嘅炸雞🍗外皮金黃酥脆,入面肉質嫩滑,調味做得好好,蘸埋蛋黃醬一齊食,滋味滿分💯 絕對值得一試!💖餐廳每個月都會送出限定優惠‼️2月份凡惠顧一碗拉麵🍜同follow IG 仲有2隻泡菜餃子🥟送㖭!大家唔好錯過呀😉

櫻海老沾麵
黑龍豚肉拉麵