就係Mikiki附近有間特色小店「Wanna Eat 」,我覺得佢同一般嘅Cafe有少少唔同,除咗西式嘅意粉、意大利飯之外,仲有台式嘅菜式、特色甜品,Menu都幾多選擇。餐廳走簡約風,都坐得好舒服~🔸想食•拔絲咕嚕肉$98🥰呢個真係睇到人介紹跟住勁想食😆成個定食有中日fusion感覺🤣超大份‼️絕對要share,粒粒乒乓波咁大,一夾有好明顯拔絲既效果😍面頭既蜜糖閃閃令,甜度適中。配埋麻辣雲耳同蓮藕,好惹味,啱晒送飯🥰🔸櫻花蝦雞樅菌炒粉絲$85🦐賣相都唔錯,而且炒得好香!除咗有櫻花蝦嘅鹹香味之外,仲落咗雞蛋、雞樅菌,所以咬落都好有口感😋🔸想食·焦糖咖啡芭菲$72🍨主食都咁掂,決定加個甜品🍨又係份量好多,比想像中大杯!有一大球朱古力雪糕、底下面有朱古力蛋糕、玉米脆片、咖啡啫喱、同埋旁邊超脆嘅焦糖脆脆,多重享受😎咖啡中和左朱古力嘅甜味,大滿足😋🔸抹茶牛奶🍵+$18跟主食可以半價,好抵忍唔住要叫番杯,好重抹茶味💚小店整體食物相當有質素,feel到好有heart,絕對會encore🫶🏻📍#WannaEat (#新蒲崗美食)新蒲崗彩虹道16號地下➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️

🔸想食•拔絲咕嚕肉$98🥰

配埋麻辣雲耳同蓮藕,好惹味,啱晒送飯🥰

🔸櫻花蝦雞樅菌炒粉絲$85🦐

賣相都唔錯,而且炒得好香!

🔸想食·焦糖咖啡芭菲$72🍨

🔸抹茶牛奶🍵+$18
跟主食可以半價,好抵忍唔住要叫番杯,好重抹茶味💚

📍#WannaEat (#新蒲崗美食)
新蒲崗彩虹道16號地下

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎