2017-06-07 600 瀏覽
老實講樓上cafe我比較少幫襯,一般都係朋友介紹先會黎,唔會貿貿然咁自己走上來。今晚約左男友喺銅鑼灣吃晚飯,去openrice搵吓睇有咩好嘢食果陣發現薯仔屋出奇地多人捧場同埋啲圖片真係好吸引,有好多board games, 漫畫書,同埋好多好得意嘅模型擺設就立刻決定上去試下。上到去就有位工作人員熱情招待,介紹餐牌同埋遊戲職員同我地介紹話呢D模型儲左四十幾年了好靚嘅貓貓🐱公仔好多漫畫書,我兒時的回憶有比小朋友玩樂的corner 近門口仲有缸金魚🐠🐟仲有個足球機講下食物先,我地發現呢間cafe除左好多野玩之外,食物質素仲好高尤其是豬筋骨同雞翼。真係超美味我地叫左套餐。沙律菜好青翠鮮綠。即叫即整嘅雞翼超香超美味又夠熱根住我哋就叫攞左獎嘅豬肋骨果然高質素,真係好耐無食過D咁正嘅豬肋骨,炸薯條都好好味,唔會好燶,唔會有油益味意粉都唔錯份量仲好足夠最後仲有個甜品係tiramisu 蛋糕套餐包兩杯特飲,我地點左洋甘菊茶同玫瑰花茶,兩款都好掂總結: 今次上黎樓上cafe果然有驚喜,好適合一大夥人開party。賣單先$414,平均每人$207有咁多野玩包埋食物飲品,真係好抵
職員同我地介紹話呢D模型儲左四十幾年了
好靚嘅貓貓🐱公仔
好多漫畫書,我兒時的回憶
有比小朋友玩樂的corner
近門口仲有缸金魚🐠🐟
仲有個足球機

我地叫左套餐。
沙律同芝士包
沙律菜好青翠鮮綠。
蜜糖雞翼
Tiramisu  蛋糕
最後仲有個甜品
係tiramisu 蛋糕
洋甘菊茶
套餐包兩杯特飲,我地點左洋甘菊茶同玫瑰花茶,兩款都好掂

2017-06-05
沙律同芝士包