餐廳: 北京樓 (形點 I)
資訊:

2024-02-17 540 瀏覽
大年初一想搵地方食晚飯其實都有啲難度,呢度仲可以唔使指定叫新春套餐,可以散叫,係一個唔錯嘅選擇!我哋叫咗半隻片皮鴨,炸蟹鉗,炸小黃魚,咕嚕蝦球,醉雞同埋素鵝。片皮鴨質素唔錯,唔會太多肥膏,有十幾塊薄餅可以夾肉,絕對足夠有餘。炸蟹鉗上菜嘅時候熱辣辣嘅,相信係即炸,咬落啖啖蝦膠肉,最後仲有真蟹肉,幾好味。炸小黃魚炸得剛剛好,魚皮脆脆地好香口,雖然叫小黃魚,但其實一啲都唔細條!醉雞都酒味濃,份量足,但略嫌太多雞胸,比較鞋口,淨係個底有兩件雞髀肉。素鵝原來係冷盤,有煙薰味,幾特別,可以一試。
素鵝原來係冷盤,有煙薰味,幾特別,可以一試。