2015-09-29
食物,只係好味係唔夠嘅,最緊要有驚喜。廢話少説,正野重點推介。大家可以睇睇,真係好多湯底好多餸揀。另外鋪頭入邊有海鮮區,可以揀游水嘅生猛海鮮。手切安格斯牛肉,不得了啦,肉質唔會韌,夠鮮夠嫩夠口感,肥瘦均勻比例好,牛肉味濃,啱哂我呢d“牛魔王”。芝士流心牛丸,呢個都唔簡單,坊間好多咩咩包心丸咩咩流心丸,不過都唔夠呢個有驚喜,佢入面d芝士唔係d cheap cheap芝士,食落就知係靚d嘅芝士,味好濃,可以拉絲。呢個有2個食法,剛剛煮熱時食,d芝士會好流質,不斷湧出嚟。第2個食法就係煮熱之後,放係碗到,等佢溫度降左再食,呢個時候d芝士開始凝固返變未流質,口感會好d,重點係呢個狀態下嘅芝士味會更加濃,真係正好多,大家可以試試。象拔蚌刺身,呢個就係海鮮區到揀返黎嘅。唔使多講,鮮,甜,爽,滑。加d wasabi同壽司豉油,極物。花膠筒,一樣鮮,爽。口感好,夠滋補。最後先記得介紹湯底,呢個係招牌海鮮入圍煮湯,呢個都頂瓜瓜,味道已經鮮甜一流,入面好足料。雞,蝦,大中細不同嘅貝殼類海鮮。溫馨提示,記住係開始煮野食前飲左湯先。
廢話少説,正野重點推介。
花膠筒,一樣鮮,爽。口感好,夠滋補。