2018-08-29 81 瀏覽
琴晚諗住出旺角行街街,點知一出地鐵站勁大雨,拿拿臨走去揀離商場避雨,行行下個商場見到之前係尖沙咀食過既呢間餐廳,反正場雨應該有排落咁就醫下個肚先門口有花圈應該剛剛開張,環境絕對乾淨企理,不過啲侍應有少少手忙腳亂,斟水個時倒濕左我條裙,還好落雨早就已經整濕左我條裙,不過佢都立刻 say sorry 同處理番就無野啦睇完個menu 就揀左蝦餅,蒜蓉炒西蘭花,香茅豬頸肉炒金邊粉,越式咖哩軟殼蟹鍋配法包同椰汁紅豆冰先來個蝦餅,記得上次食個個拼盤都已經覺得好好味,所以今次encore 左佢,唔同店舖食但味道一樣咁好味,脹卜卜又夠香口果然冇叫錯跟住再來個蒜蓉炒西蘭花,菜點都要叫一碟既,一上就聞到好香蒜蓉味,西蘭花煮得夠軟身唔會硬框框,加埋辣椒有少少辣味夠曬惹味香茅豬頸肉炒金邊粉開頭上來見到佢白雪雪咁以為會冇咩味,點知原來都幾濃味,金邊粉炒得夠爽口,豬頸肉分量亦都夠多唔會得一兩舊越式咖哩軟殼蟹鍋配法包絕對係今晚既highlight, 首先個法包送上來個時係熱辣辣既,而且聞到好香麥味,軟殼蟹分開上到食先點咖哩就唔會淋曬,個咖哩香濃到想叫多個白飯來送添椰汁紅豆冰椰汁味重,紅豆夠淋身唔會硬
琴晚諗住出旺角行街街,點知一出地鐵站勁大雨

蝦餅

蒜蓉炒西蘭花

香茅豬頸肉炒金邊粉

越式咖哩軟殼蟹配法包

椰汁紅豆冰椰汁味重,紅豆夠淋身唔會硬
椰汁紅豆冰
2018-08-27