主打日式火鍋放題,裝修風格都以日式木系為主,卡位都多,坐得舒服。 有五款套餐簡,最平$188套餐有齊牛、豬、雞,個人推薦星期一至四黎食,因為可以坐耐啲,最高可相差30分鐘! 因為想食和牛,簡左澳洲和牛牛小排套餐 (150分鐘 - $398/ppl)。自助放題區主打日式風格,有小食、漬物前菜、丸頪、蔬菜、麵食、甜品同飲品區,選擇多元化,排列整齊,refill速度都快。特別啲既有蟲菜花、日本葛粉、年糕褔袋同玉子燒,仲可以自製雜坎飯同窩夫。湯底簡左中華重慶辣雞煲同海老濃湯完熟蕃茄湯,一人一小鍋,雞件頗辣 (我估大概X仔小辣程度),食完雞就可以叫店員加湯打邊爐; 蕃茄湯係暫時試過多間邊爐店,頭三位濃郁既! 有陣陣蝦味,好鮮甜。肉類方面首推澳洲和牛牛小排,同時具備油花同肌肉,入口柔嫩;另一款和牛(胸腹眼)既油花密度高啲,食落較油軟,一人食左半碟都夠,睇個人口味! 牛肉味再濃啲就有美國牛; 至於雞肉、豬肉質素亦不錯,中意羶味既我都叫左羊肉片。海鮮方面有7款選擇,首推日本帶子同杭州黑魚片! 帶子鮮甜,唔算細粒,魚片滑嫩。因為太飽,就冇再試小食,最後當然要留quota比甜品,每次黎都會朱古力味雪糕,冰

中華重慶辣雞煲

澳洲和牛牛小排

海鮮

因為太飽,就冇再試小食,最後當然要留quota比甜品,每次黎都會朱古力味雪糕,冰感有啲重,朱古力味都濃的。個人覺得佢既tiramisu同木糠布甸都高質,細細杯,又唔會好甜,cream都滑。

另外見到有個生日優惠,會送蛋糕同升級為無限時放題,下次生日可以黎試試。

杭州黑魚片
2023-07-13