2014-12-05 2083 瀏覽
九龍佑寧堂, 係香港一級歷史建築, 傳統紅磚牆, 石做嘅小樓梯非常具有英式風格, 每次經過都會諗, 可以得閒過黎住就好啦ヾ(*´∀`*)ノ經過小走廊, 入到黎餐廳每個人都靜靜地係到睇書休息, 比我一種入教堂會有嘅肅靜感尼泊爾印度奶茶$20可能唔係咁多人接受到, 朋友話只係奶+茶 不過我就特別鐘意呢個味道, 黑茶加奶泡餐廳裡面大部分傢俬都係second hand, 呢張本來爛咗嘅枱, 經過小小維修再用砂紙磨過, 成為咗老闆嘅最愛 老闆話呢間唔係一間餐廳, 仲係比社區及教會嘅人可以係度享受嘅空間, 有咖啡同茶, home made小蛋糕, 如果唔飲, 黎坐下放鬆佢都好歡迎, lunch time亦有簡單嘅午餐 提到我地黎shooting老板一口拒絕, 比佢嚇一嚇親 (因為去過兩間海外嘅咖啡店都比拒絕係店裏面影相, 心諗咁唔好彩嘅), 原來係怕我地影相會影響到係到休息嘅客人, 所以我都應承佢唔會影到其他客人
飲品餐牌
高樓底 好舒服
特別鍾意靠窗位置:)
尼泊爾印度奶茶$20
可能唔係咁多人接受到, 朋友話只係奶+茶

不過我就特別鐘意呢個味道, 黑茶加奶泡
尼泊爾印度奶茶
有趣嘅係俾錢同埋找錢都係客人自己黎:)

提到我地黎shooting老板一口拒絕, 比佢嚇一嚇親
2014-12-04
尼泊爾印度奶茶