2017-02-08 448 瀏覽
香港有好多放題店,但講起始祖, 吉壽都算係我頭幾間聽過既放題,之後就愈來愈多。吉壽又係旺角開左店,地點好方便,就係旺角地鐵出去行幾步搭lift就到,可以好懶坐底即點刺身先,之後出去拎野飲(好瘋狂,有4個飲品櫃左右,20款以上飲品)刺身 來了:三文魚.甜蝦.希靈魚.赤貝.鮑片三文魚切得好厚,質感滑而爽,最緊要有三文魚味香香。甜蝦都好不錯,大大隻頭部冇黑色,即代表新鮮,唔係擺放左好耐,甜味都唔錯。希靈魚切得幾大,爽爽地,腥腥地,但又同時甜甜地。赤貝爽口但有鮮味,冇咩其他特別。鮑片真心甜但有點似調味調出來呀。芝麻雞翼好香,芝麻香香!雞翼肉質控制到好滑,食多幾隻都冇問題。黑松露花之戀有特色,黑松露味係口腔散發時超香濃,仲有三文魚腩鮮味,都幾推介。和牛SUSHI+蟹柳SUSHI,熱熱地,和牛就有咸香,幾軟熟,好易咬開。蟹柳都係少咸,配搭埋cream幾好味。價格同質素都keep到,放題始祖冇令我失望!

刺身 來了:三文魚.甜蝦.希靈魚.赤貝.鮑片
價格同質素都keep到,放題始祖冇令我失望!