2019-07-27 253 瀏覽
今晚約咗朋友去铜鑼湾食飯,之前去過彩福皇宴飲茶,覺得幾好食,座得又舒服,就建議去呢度。酒樓裝修過,格局清新明亮,Happy wedding係酒樓嘅裝修主題,影相位都幾多,大堂又濶又大,冇柱位,的確係好適合擺酒😄酒樓雖然好多位,但係枱同枱嘅空間佈局都唔覺好擠迫,我哋叫咗幾款小菜同甜品。侍應姐姐好有禮貌,又有笑容,好快就開咗茶俾我哋👍🏻松子蜜桃青瓜蝦球,賣相好吸引,蝦球大大粒,金金黃黃,面層有沙律醬同松子仁,食落脆脆地,蝦肉彈牙👍🏻脆皮南乳雞,雞皮燒得香脆,但雞肉依然好嫩滑,點埋南乳醬一齊食,Good👍🏻煎焗陳皮豚肉粒,食得出肉質夾雜咗陳皮嘅香味,炸得唔乾,有肉汁😋我哋仲叫咗個燒汁杏菇豆卜豆腐煲,豆卜吸收哂醬汁的味道,好入味,杏菇好多,鮮甜爽口😋叫埋甜品啱啱好,我哋都鍾意食甜品,所以叫咗幾款楊枝甘露有好多柚子肉同芒果粒,西米唔多,夠清甜😋金箔芝麻卷食落好爽,有好香濃嘅芝麻味😋竹燕椰汁糕椰汁味配合得剛剛好,唔會太濃,好香滑😋大壽包就當然唔少得蓮蓉同整個嘅蛋黃啦,包皮又唔黐口😋

侍應姐姐好有禮貌,又有笑容,好快就開咗茶俾我哋👍🏻

叫埋甜品啱啱好,我哋都鍾意食甜品,所以叫咗幾款
楊枝甘露有好多柚子肉同芒果粒,西米唔多,夠清甜😋
金箔芝麻卷食落好爽,有好香濃嘅芝麻味😋
竹燕椰汁糕椰汁味配合得剛剛好,唔會太濃,好香滑😋
大壽包就當然唔少得蓮蓉同整個嘅蛋黃啦,包皮又唔黐口😋
  • 金萡芝麻卷
  • 脆皮南乳雞