🐳雲川百味就係喺洪水橋輕鐵站行3分鐘就到嘅川菜餐廳,呢度專做街坊生意,因為附近冇大型購物商場。今次係經過見到好多人幫襯,所以就入去試吓!🐳酸辣香茅豬扒韭菜水餃肥牛湯米線先揀湯底,再揀餸,本身包左一個餸,追加餸每個$10,所以呢碗米線就要$64啦!每樣餸其實份量都幾多,我覺得$10 加1個餸都幾抵。至於味道方面,最鍾意佢嘅酸辣湯底,酸辣程度適中,擁有特別的味道。另外豬扒同水餃都好好食。🐳麻酸豬頸肉花枝蝦卷湯米線呢個麻酸湯底, 酸嘅程度比麻多,唔係好食得麻辣嘅人可以試吓呢個湯底。我都加咗兩樣餸,感覺上非常之豐富,佢嘅米線都唔會煮得太腍,仲有口感喺度。👍🐳椒鹽雞軟骨炸得非常之好,每粒雞軟骨細細地,但係佢嘅椒鹽味好濃好香,另外再配上孜然粉,增加香口味,粒粒雞軟骨都好爽口,值得推介!

🐳酸辣香茅豬扒韭菜水餃肥牛湯米線

🐳麻酸豬頸肉花枝蝦卷湯米線