當政府發出新一輪的防疫限聚前, 和男友出街食餐晚飯, 當係撐下一些非連鎖店,大家都搵食艱難呀!來到銅鑼灣的   前已經做好巧功課,一拎起餐牌就點菜。 晚飯時段來到, 只得兩、三枱客人, 絕對慘不忍睹。 秒速, 食物已奉上  豆腐吞拿魚冷奴芝麻醬$45整個吞拿魚蓉放在凍弄豆腐上, 豆腐一定要夠凍,伴上魚籽和大量芝麻醬 , 配搭一點也不花巧,而味道出色, 又鮮又香, 令人好想追住食。海鮮刺身沙律$88 紅紅綠綠, 加上幾款魚生, 白身魚、三文魚、 蝦和北寄貝,以柚子汁調味, 酸酸甜甜感覺REFRESH。 我和男友也超愛 玉子燒, 聽講這裡的做得十分出色就點了一客 $68店員將熱騰騰的玉子燒放在面前 , 令我們超期待,玉子燒面上還放上勁勁勁多魚籽和木魚絲我立即將老夾超放入咀巴。 嘩 ! 日本產的蛋味超濃郁 ,加埋木魚鮮香和魚籽卜卜脆, 又嫩又滑,好味到傻左。 芝士焗BB甘薯$38紫薯應該是先煮後焗的, 芝士和紫薯有點連合不上, 個人覺得無乜特別。 另點了兩串串燒 汁燒雞肉棒 $22、牛舌 $40雞肉棒係我的至愛, 啖啖肉加上甜醬油基本上一定好味。 燒牛舌就唔算好淋 , 正常水準。  全單8

來到銅鑼灣的  [富士山] 前已經做好巧功課,一拎起餐牌就點菜。

晚飯時段來到, 只得兩、三枱客人, 絕對慘不忍睹。

秒速, 食物已奉上

豆腐吞拿魚冷奴芝麻醬$45

海鮮刺身沙律$88

我和男友也超愛 玉子燒, 聽講這裡的做得十分出色

就點了一客 [玉子燒得島縣卵] $68

我立即將老夾超放入咀巴。

芝士焗BB甘薯$38

另點了兩串串燒

汁燒雞肉棒 $22、牛舌 $40

雞肉棒係我的至愛, 啖啖肉加上甜醬油基本上一定好味。

燒牛舌就唔算好淋 , 正常水準。

全單85 折,  超抵食 。

店員也很友善, 加茶快。
2020-07-15
  • 豆腐吞拿魚冷奴芝麻醬