2020-05-26 243 瀏覽
係尖沙咀棉登徑呢間立体派,門口都有啲隱世既感覺,小心唔好行過龍。今次已經係我第二次食,之前食過中環嗰間,好有水準的拉麵,值得我再次幫襯☺️選擇唔算好多,不過拉麵店貴精不貴多😎今晚收工夜左,同朋友都好肚餓,叫多啲嘢食先😂超旺場夜晚8:30入座,坐低都keep住有人入嚟。特級白湯(大)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️嘩,上菜一刻係呆左!大碗到呆左🤣雞白湯,好鮮甜,我食晒成碗飲咗勁多湯都唔口渴,應該係用咗好天然嘅材料,而且冇加味精!一問店員,原來係用咗雞骨,雞腳,雞肉熬製超過八個鐘,所以先會咁香濃。🤤差唔多飲晒成碗湯好飽好飽🤣鯖魚湯香菇野菜海蝦拉麵⭐️⭐️⭐️⭐️鯖魚湯好濃郁,不過好清,唔會好肥膩,餐牌有隻辣椒,食落又唔係好辣,有好多野菜,中和返濃郁嘅湯底。海蝦勁鮮甜,好爽口嘅蝦肉,有少少酒味,好特別。名古屋風雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️真心推薦呢個!!超好食嘅雞翼😍佢啲醬汁甜甜地,勁入味,超juicy,雞皮仲要有少少脆,上面有啲芝麻同埋香料,勁香口!香炸雞軟骨餃子🥟⭐️⭐️⭐️⭐️第一次食呢一個餃子,其他餐廳比較少見,應該係自製嘅,唔似嗰啲急凍餃子,中間咬落去真係有一粒粒雞軟骨㗎!加埋蛋黃醬食都唔錯😋最後配埋波子汽水,日本既感覺返晒黎😍好爽!

選擇唔算好多,不過拉麵店貴精不貴多😎
今晚收工夜左,同朋友都好肚餓,叫多啲嘢食先😂
超旺場夜晚8:30入座,坐低都keep住有人入嚟。

特級白湯(大)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
嘩,上菜一刻係呆左!大碗到呆左🤣
特級白湯

鯖魚湯香菇野菜海蝦拉麵⭐️⭐️⭐️⭐️

名古屋風雞翼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

炸雞軟骨餃子🥟⭐️⭐️⭐️⭐️
香炸雞軟骨餃子

最後配埋波子汽水,日本既感覺返晒黎😍好爽!順帶一提,開呢個波子汽水要小心啲,啲汽水會湧上嚟🤣🤣🤣
特級白湯
香炸雞軟骨餃子
  • 特級白湯(大)
  • 鯖魚湯香菇野菜海蝦拉麵