2014-06-22 2831 瀏覽
今日約左粉絲喺呢頭午飯,佢提議黎呢間餐廳~大家都未試過~有點期待我比預期早左少少到, 餐廳有室內同室外~因為大風,所以我選擇左室內的見到餐廳入面好雅致,陽光好充足~我好中意~想坐近窗邊位但服務員就帶左我去全餐廳最正中的位置,佢話窗邊的話已經係有客人預先訂好枱...噢~~咁冇計LA!邊個叫自己唔訂枱呢...坐低等左陣睇左陣餐牌, 餐牌上好多菜名都以清新輕盈為主~相當吸引,見個價錢就知佢係行中高檔次~~我真心希望佢呢個價係值得LA!粉絲到了~~我地叫左個焗薯同一份西班牙海鮮飯落單後先黎餐湯同餐飽,餐飽係來貨品一人一件~上枱時灯熱左有少少軟~連埋D植物油一齊食~冇乜特別餐湯係南瓜忌廉濃湯 - 南瓜打得好爛,撈埋D忌廉湯再打~感覺好滑好好味~因為係濃湯的關係,所以飲完已經有少少飽肚感大啡菇 + 焗薯 - 唔知係咪碟子大的原故,傳說中的大啡菇比我地想像中變小了~ 而且都唔覺得係用芝士焗過~焗薯面似有一層厚厚的芝士,到食的時候發現原來只係薄薄一層,感覺好薄弱,成份餐感覺真係好清新~!好啱OL怕肥的口味~!!西班牙海鮮飯 - 唔知係咪碟子大的原故,顯得海鮮飯份量少了一點~以我呢D米之連人,睇上去感覺
見到餐廳入面好雅致,陽光好充足~我好中意~想坐近窗邊位
噢~~咁冇計LA!邊個叫自己唔訂枱呢...
粉絲到了~~
我地叫左個焗薯同一份西班牙海鮮飯
西班牙海鮮飯 - 唔知係咪碟子大的原故,顯得海鮮飯份量少了一點~以我呢D米之連人,睇上去感覺唔係咁滿足,海鮮飯入面有蝦有蜆肉.蟹肉同魚肉都欠奉,飯的話相信係用南瓜湯做底所以有點色,一食就知唔係用海鮮湯做底了~飯本身冇乜海鮮味..有點失望..
最後餐飲我照舊點左杯熱檸水成今餐的句號
總括黎講..算係見識過佢的出品~唔算真係咁出色,可用排場及環境搭救~可見的未來相信唔會再見,真心希望佢地他日可以有所進步
2014-02-28