2017-07-10
<終於有機會朝聖!拉麵台風>😆🍜識食拉麵🍲既朋友一定會知道拉麵如果喺日本計喺每一個地區村落每一個師傅既style 煮法都好唔同🙂 有d 好濃, 有d 好香魚味🐟, 有d 以夠辣🌶 所以冇話好食難食,叫有啱唔啱自己口味 縱使無論食評 或者自己朋友 大部分都讚賞不絕 就如同去戲院睇戲一樣 要自己試過先知啱唔啱自己 😄食店環境同我去日本好似 細細間有特色 坐位好多只有單邊 客人可一邊睇住師傅整麵 一邊食麵😆 食店牆身有好多得意既壁畫裝飾 別樹一格 ! 🌉🗾🌠而menu簡單且有精美既圖案 會教你食麵法🍜 客人亦可自己選擇麵既硬度 醬料多少等等🍜夏季限定拉麵 🍜🍴黑色暴雨拉麵 🍜85 蚊湯底有黑蒜油 黑芝麻 麻辣椒 十分香濃 😋密度好高 首先飲啖湯 充滿住麻辣同醬油既甜味 鍾意重口味既我幾鍾意 但放心唔係真係好辣 🌶 濃而不咸 🤓麵身點左硬底,好爽滑煙靭 😆材料方面有入味叉燒 🐷爽滑溏心蛋🥚 芽菜 🌱魚粉 筍 .首先飲啖湯 食個麵 再將魚粉撈埋一齊 整個湯麵充滿住魚香味🐟😋 又有另一番滋味 ! 好好味!🍜蕃茄拉麵系列🍜🍴伊台風🍴🍜 88 蚊番茄🍅湯底配上軟林芝士🧀有新鮮蕃
🍜夏季限定拉麵 🍜
🍴黑色暴雨拉麵 🍜85 蚊
🍜蕃茄拉麵系列🍜
🍴伊台風🍴🍜 88 蚊
番茄🍅湯底配上軟林芝士🧀有新鮮蕃茄🍅 叉燒 🐷筍 紫菜 湯底係好濃郁既蕃茄湯 香甜度完全可以當湯甘飲 yummy! 😋 而爽滑既拉麵盡吸醬汁 而芝士係半溶狀態 當濃味既芝士🧀黏住麵 同蕃茄🍅汁 十分入味 😝 加上溏心蛋一齊食 配塔得好好 真係冇得輸😋
個人覺得整體而言無論麵質 醬湯🍲 環境感覺都好好 , 若有機會食佢每日限定30 碗既沾麵就好lu !😋