(非會員)
2007-12-19 125 瀏覽
有位街坊介紹了我們去小蔡打邊爐, 猛話60蚊任食好抵.當然唔好預係咩貴料, 但魚蝦蟹乜都有, 最緊要係新鮮. 隻蟹d羔多到爆出黎, 桂花魚切好係成條上, 又有九肚魚, 魚腸, 牛肉等等例牌野. 不過聽老細話要食乜唔駛睇餐牌, 主要係睇下果日佢地有咩貨. 不過我諗佢地要keep住d料要新鮮, 所以唔一定會好多貨... 所以熟架步o既朋友一坐低就拿拿臨叫佢整多兩隻蟹.(當然我地係預食得晒先叫定, 浪費食物好折墮, 唔sure食唔食得晒千祈唔好咁做)老細好好招呼, 成日驚我地唔夠食問我地要唔要多d, 少貨o既又會話俾我地知問下要唔要叫定先, 條魚係我地食食下佢自動波俾我地. 不過有時人多d阿姐可能反應慢少少, 但都算係ok.聽講呢度d小菜都好食, 我都見好多街坊幫襯.同埋樓下係咪點錯相呢? 附近有間食燒味架喎... 不過食燒味黎講, 除非係果間茶餐廳出名食燒味, 否則我就唔敢博...其實都係果廿零蚊貨仔, 都係預左填飽肚就算果隻架啦, 唔係食到肚痛或者太離譜咪由得佢囉. 無啦啦咁俾人整個劣評好可憐架.
有位街坊介紹了我們去小蔡打邊爐, 猛話60蚊任食好抵.

聽講呢度d小菜都好食, 我都見好多街坊幫襯.