2018-05-23 78 瀏覽
呢幾日嘅天氣真係熱到不得了,都唔想出去遠嘅地方食飯,近近地去左呢間船長日法意餐廳。餐廳裏面嘅裝修都幾別緻,以不同船嘅圖案,配件黎做裝飾,仲有一束束嘅大吊燈,感覺唔錯。而餐廳空間感都幾大,卡位多,可以坐得鬆動d,不過個衞生就爭少少,特別係個洗手間😣呢度食物嘅種類都幾多,價錢又唔貴,我地叫左2個主食,3個小食,2杯特飲,(食物種類太多,不知不覺就叫左咁多😥)但都只係$300,食到飽飽,超級抵食。龍蝦汁香煎龍脷柳配日本帆立貝多數龍脷柳都有雪藏味,但呢個冇乜。肉質偏軟腍,一切開就散左,略嫌煎得唔夠,而且龍蝦汁味道鹹左少少。個意粉好好食,有香濃番茄味,而意粉軟硬適中。板燒澳洲肉眼扒配煙肉紅酒汁 肉眼扒唔會太老,肉夠厚亦多肉汁。加上煙肉紅酒汁,成塊肉眼扒更加惹味,唔會太濃,味道剛好。爆脆雞翼 雞翼香脆惹味,外層卜卜脆,好似炸雞快餐店嗰d,肉質鮮嫰唔會乾和風炸蝦餅 豬喜歡呢個蝦餅,因為冇諗過咬落有蝦味,唔太濃味,點埋沙律醬食,非常配。椒鹽魷魚鬚 用左個金屬籃子載住,好可愛,魷魚好新鮮,咬落唔會韌,食到椒鹽味,唔會太鹹。乳酸梳打特飲入口感覺係益力多既乳酸味道,酸酸甜甜幾開胃,唔會太甜,重點係,超消暑,

椒鹽魷魚鬚
用左個金屬籃子載住,好可愛
,魷魚好新鮮,咬落唔會韌,食到椒鹽味,唔會太鹹。

乳酸梳打特飲
入口感覺係益力多既乳酸味道,酸酸甜甜幾開胃,唔會太甜,重點係,超消暑,爽晒

乳酸及葡萄梳打特飲

食到飽飽,超滿足呀~
乳酸及葡萄梳打特飲