2022-06-05 57 瀏覽
今日同朋友出去旺角廣華街附近買嘢,到3點幾見肚餓就去搵嘢食,就揀咗”越男仔”食個下午茶餐廳多已貼滿了餐牌介紹,仲有個”午市十大推介”兩間店舖(旺角/沙田)都可以儲印花。有假日套餐,好抵食,一個價錢有5樣食物。最後叫了A同E餐。1. 無骨鳳爪沙律+手撕雞檬紙卷。手撕雞好多配上菜加檬紙卷,一口一件啱啱好。無骨鳳爪少少辣同酸酸地,入口十分醒神2. 牛+豬PHO 紅蕃茄湯檬。首先湯檬非常之大碗,粉同餸都好多,加上蕃茄湯味濃郁,入口有一種好新鮮嘅感覺。3. 椒鹽脆蛋魚柳+牙車快沙律。椒鹽魚柳好脆,沙律非常之好味,好出色嘅前菜。4. 招牌無骨雞配黃薑飯,拉茶紅豆冰。無骨雞啖啖肉,雞肉好滑,有燒烤過嘅味道,唔使點汁已十分好味,加上黃薑飯份糧好多,確係超值之選。5. 熱朱古力滴滴啡,套餐加12蚊已可以飲到,又一推介。整體來講,食物水準出色,特別係假日套餐,價錢十分抵,性價比極高,可一試再試。

餐廳多已貼滿了餐牌介紹,仲有個”午市十大推介”

兩間店舖(旺角/沙田)都可以儲印花。

有假日套餐,好抵食,一個價錢有5樣食物。最後叫了A同E餐。

手撕雞檬紙卷/無骨鳳爪沙律

椒鹽脆蛋魚柳/牙車快沙律

朱古力滴滴啡

5. 熱朱古力滴滴啡,套餐加12蚊已可以飲到,又一推介。

,可一試再試。

2022-05-29