2019-10-06 879 瀏覽
«打工仔食記 3 -  Ever Green»食店: Ever Green食品:  自選細沙律($38)雖然係happy Friday 但因為返工前食左個早餐 所以食晏都唔咪覺得好肚餓 再加上天氣好好又熱 所以決定揾下有冇沙律食下 結果來左東廣場既《Ever Green》東廣場經過約2年時間 已經發展成一個小店food court格局 每到食晏既時間都人頭湧湧 好多小店原本只係外賣店 到食晏時間都會開幾張枱出來方便客人講返《Ever Green》 其實揀呢間小店最大既原因係性價比高 因為小店每天都有1x款沙律/菜供客人選擇 最抵讚係仲可以選細沙律(自選3款 $38)或大沙律(自選5款 $58)如果你係健身人士 仲可以另加烤雞肉($16)今次我就試左自選細沙律 揀左 紅菜頭+南瓜+地中海小米沙律 味道方面絕對係中上 特別係南瓜係配左柚子汁 味道更清新 唔會食食下南瓜有濟既感覺 小編認為女士食細沙律都一定夠飽註1. 由於係food court形式 所以小店係同另外一間台式食店share坐位 食晏去加要自己揾位 所以如果想坐得舒服d 可能外賣比較好2. 小店每天都有2-3款鮮榨果汁供選擇
«打工仔食記 3 -  Ever Green»
食店: Ever Green
食品:  自選細沙律($38)

2. 小店每天都有2-3款鮮榨果汁供選擇
紅菜頭南瓜地中海小米沙律