2022-10-13 83 瀏覽
聽過哩間都幾有人氣嘅餐廳好多次, 今日終於比我食到啦! 今次我去咗銅鑼灣分店,夠晒方便,餐廳就喺利舞臺6樓地方夠晒大,坐得舒服😌 嘢食方面當然要試吓佢哋嘅招牌小籠包同上海點心啦, 都真係幾唔錯👍🏻🍴特色皇朝小籠包 $138第一當然要試吓最出名嘅打卡八色小籠包啦!白八色小籠包包括有:原味、川味、蒜香、芝士、絲瓜、蟹粉、鵝肝、黑松露。每個入邊都爆汁勁多湯, 皮又薄, 正!個人最鍾意黑松露,麻辣同鵝肝, 呢三款特別香口,相信其他地方都搵唔到👍🏻👍🏻👍🏻🍴生煎包 $45另一樣點心試咗生煎包,個底煎得夠香脆,裏面肉汁豐富, 飽肚之選🍴京醬肉絲 $88另一樣高質之選,京醬非常香濃,肉絲索晒個味,配埋熱辣辣嘅皮同京蔥包住食, 有片皮鴨feel🤣🍴炸饅頭 $30最後我哋食埋個炸饅頭當甜品,又有驚喜喎!炸饅頭夠乾身,即炸即上👍🏻兩個人食咗咁多嘢,超飽,都係$400有找。加埋個舒服嘅環境,性價比唔錯!會返食😀私心評分食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️💫

🍴特色皇朝小籠包 $138

🍴生煎包 $45