2023-05-30 11 瀏覽
📍Mr. K Pizza N Chicken🍗蜜糖芥末炸雞 (半份)$128炸雞即叫即炸,肉汁幾juicy🤤脆身得黎啲雞肉唔乾,炸完仲保留到雞既肉汁🤤而炸雞一共有6件,每件都大大嚿,炸粉係薄身既,唔會好厚~另外醬汁方面幾加分,蜜糖芥末味勁重,好香好甜,但又唔會覺得好重油膩感,食完會有幸福既感覺☺️🍕燒烤派對芝加哥 $198呢個pizza就好邪惡!滿滿既芝士,見到咁澎湃既拉絲真係未食已經垂涎三尺😆材料幾豐富下,包括烤雞、紫洋蔥🧅、薯角、雙倍水牛芝士、燒烤醬、酸忌廉醬同黑糖邊,水牛芝士個份量大癲,每一啖都食到濃郁既芝士;如果你係芝士控既話,呢個系列既芝加哥薄餅好岩你食!特別係個薄餅邊,有勁多芝士同埋係黑糖餅底,好少係出面食到呢種口味,又幾創新同特別~薄餅分量多,適合大概3-4個人share食😙🍹蜜桃梳打 $35 & 柚子梳打 $35點少得飲野飲啦!一上枱見到杯野飲都幾打卡able~影左一陣先捨得飲🤓我就叫左杯蜜桃🍑梳打,桃味係重既,而底部會有好多蜜挑粒粒,味道幾甜;而朋友就叫左杯柚子梳打,柚子就甜甜地,都係一個幾唔錯既選擇~✨題外話:佢地近排出左個彩虹炸雞配芝士包,可以食到唔同味道既炸雞,啱
📍Mr. K Pizza N Chicken
🍗蜜糖芥末炸雞 (半份)$128
🍕燒烤派對芝加哥 $198
蜜桃梳打 & 柚子梳打
🍹蜜桃梳打 $35 & 柚子梳打 $35

✨題外話:佢地近排出左個彩虹炸雞配芝士包,可以食到唔同味道既炸雞,啱晒想試唔同味既朋友仔,炸雞有辣同唔辣,包括泡菜蛋黃/黑糖/套糖芥末甜辣/香草青檸 /蒜香蜜糖 /雙重芝士/BBQ香辣,係有曬咁多種味!下次同三五知己一齊叫黎試下先!

懶得出門都唔緊要,餐廳亦都有外賣網站🤩嘩!唔洗出門口都有得食~

📍Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
蜜桃梳打 & 柚子梳打