1K
銅鑼灣登龍街不嬲出名多嘢食😬嗰日同Friend經過見到「Mr. K Pizza N Chicken」有得食芝加哥薄餅👀就即刻入去試下.海鮮狂熱芝加哥薄餅🍕一拉起薄餅🍴已經見到海量嘅拉絲芝士😍薄餅用上黑糖麵包做底🍞芝心批邊🧀再加上蜜糖🍯所以食落甜甜哋🤤又同時食到鹹香芝士😝薄餅材料有青口、蜆肉🐚魷魚🦑、蟹柳🦀蘑菇🍄彩椒等🫑食完覺得勁邪惡😈.黑糖年糕炸雞🍗香甜黑糖🖤淋喺外脆內嫩嘅炸雞😆意外地都幾夾😱仲附有煙韌年糕😉唔錯
  • 海鮮狂熱芝加哥薄餅
2023-09-18 24 瀏覽
Mr. K Pizza & Chicken登龍街平時去登龍街都係食開嗰幾間餐廳食到有啲厭。今次見到間又有炸雞又有pizza食嘅餐廳,一次可以滿足兩個願望🧞‍♂️ 炸雞外層嘅炸衣又薄又脆,包住裏面juicy嘅無骨雞髀肉。炸雞可以選擇半份或一份,我地兩個人食半份就啱啱好👌 呢到嘅pizza係手工pizza ,比起平時食到嘅pizza皮更加鬆軟,仲有淡淡嘅黑糖香味,亦放上滿滿嘅mozzerella。Pizza餡係韓式辣雞,再加上火箭菜一起食唔會太heavy。係一間好適合放工同朋友聚會,飲吓啤酒食吓炸雞+ pizza嘅地方
Mr. K Pizza & Chicken
登龍街

• 蜜糖芥末炸雞
  • 燒烤派對芝加哥
  • 凱撒沙律
2023-09-10 14 瀏覽
▪️泡菜烤肉手工薄餅 $105Lunch hour105蚊有一大個pizza係超抵,大概有6件同幾個同事share就岩岩好,pizza選用手工薄餅,口感好鬆軟又帶一啲脆,泡肉雞肉都好入味,辣度係bb辣,最值得一提就係拉絲既芝士,芝士係好足料好香😙▪️芝士煙肉粗管意粉 $88呢個意粉相當出色,芝士味道好濃郁好綿,粗管意粉好入味,吾算冧身,食落口感都幾好▪️蒜香蜜糖炸雞 半份$128半份份量大概係六件左右,但6件都係大大件熱辣辣,岩岩炸起好香蒜味,而蜜糖味都吾會話太搶,夾得岩岩好,雞方面就好嫩滑juicy外脆內軟😝

▪️泡菜烤肉手工薄餅 $105

▪️芝士煙肉粗管意粉 $88

▪️蒜香蜜糖炸雞 半份$128
2023-08-08
2023-09-08 16 瀏覽
彩虹炸雞配芝士包²³⁸顧名思義彩虹炸雞即是有八款不同口味嘅炸雞,完全滿足到我呢啲咁貪心咩口味都想試嘅人。一上菜俾個份量嚇到,每一件雞都好有份量。韓式炸雞嘅靈魂當然係表面嘅醬汁,八款醬汁分別係泡菜蛋黃、黑糖、蜜糖芥末、甜辣、香草青檸、蒜香蜜糖、雙重芝士,BBQ香辣。炸雞外面炸得香脆,肉質嫩滑多汁,每件都係無骨啖啖肉,好滿足。除炸雞外仲有芝士包。芝士包亦份量不少,包邊焗到微濃香脆裡面鬆軟,再加埋海量芝士,超邪惡!海鮮狂熱芝加哥薄餅²¹⁸薄餅特色係用黑糖麵包做底,批邊帶芝心邊仲加上蜜糖醬,一拉起薄餅超拉絲好似瀑布咁,心諗食完呢餐要做幾多運動先夠。不過唔理喇,美食在前食咗先講。而薄餅餡料方面有青口、蜆肉、魷魚同蟹肉棒等等,再加上秘製醬汁,酸酸甜甜好好味。韓國黑啤⁷⁵韓式炸雞配啤酒,絕配!
彩虹炸雞配芝士包²³⁸

海鮮狂熱芝加哥薄餅²¹⁸

韓國黑啤⁷⁵
韓式炸雞配啤酒,絕配!
彩虹炸雞配芝士包
彩虹炸雞配芝士包
2023-09-08 7 瀏覽
✨MR.K Pizza N Chicken✨海鮮狂熱芝加哥🍕$215黑糖餅底開頭有少少驚唔夾 點知食落幾match幾有特色 芝士夾心餅底好厚芝士 隻芝士係平時食韓國嘢包住啲牛肋骨嗰啲芝士 我幾鍾意食唔會好滯 但都幾飽肚 美中不足係有部分海鮮 例如個魷魚係冇醃過直接放上去 搞到食落去冇味嘅.. 呢度有少少失望 但正體嚟講都係個出色嘅pizza! (≧∇≦)蜜糖芥末醬炸雞全份(10件) $198上菜嘅時候熱辣辣 應該係即叫即炸 餐廳幾貼心幫你起埋個雞骨等你啖啖肉!! 略嫌佢個皮炸得太脆 佢比嘅醬又好少 所以食落個皮都幾硬 同我嘅期望有出入 不過勝在佢入面嘅雞係JUICY嘅(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 下次會試試佢個蒜香蜜糖! 海鮮辣炒年糕 $145海鮮得好少同埋好細粒 我食完差啲唔記得係有海鮮 覺得有少少overpriced 對平時食譚仔5小嘅我嚟講都幾辣吓 唔食得辣嘅建議唔好叫(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)韓式牛仔手工🍕 $165可能因為食到呢到我已經超飽嘅關係 覺得呢個牛仔手工pizza無咩特別 正常發揮但無咩記憶點 牛仔份量都唔多 所以下次會試另一款( ´▽`)▽ Rating ▽好食: 7.5/10環境:
✨MR.K Pizza N Chicken✨

▽ Rating ▽
好食: 7.5/10
環境: 7/10
推薦: 7.5/10
人均消費: $132.5/ person (已加一)

📍 銅鑼灣登龍街登輝大廈地下B舖
2023-09-07 7 瀏覽
這家餐廳的炸雞絕對是我的最佳美食之一。它們的炸雞外皮炸得脆脆的,金黃色誘人。一咬下去,爽脆多汁的口感瞬間爆發,令人難以忘懷。炸雞肉質鮮嫩多汁,調味恰到好處,帶有微妙的香料風味。每一塊炸雞都經過細心烹調,保持了內外的平衡。搭配上酸甜的檸檬味,更能增添層次感和味覺享受。總的來說,這家餐廳的炸雞絕對值得一試。👍🥰這家餐廳的披薩給我留下了深刻的印象。它們的披薩餅皮薄而鬆脆,口感恰到好處。餅底經過完美的烘烤,邊緣酥脆,中央柔軟,每一口都能感受到薄脆與柔軟的交融。披薩上的配料新鮮豐富,每一種蕃茄醬的酸甜與奶酪的濃郁完美融合,各種蔬菜、肉類和香料的組合彼此呼應,形成了美味的層次感。不容錯過!🥰😍這家餐廳絕對能滿足你的味蕾。不論是與朋友聚餐,還是獨自一人品味美食,炸雞和披薩都是絕佳的選擇。我強烈推薦這家餐廳.
2023-09-07
平時𝐭𝐚𝐤𝐞𝐚𝐰𝐚𝐲美式𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚就吃得多,這次一於試試韓式𝐬𝐭𝐲𝐥𝐞🇰🇷想不多味道於搭配跟平常多吃的美食鹹香𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚大相徑庭!實在是一次嶄新的體驗呢🍕 ——— ✤ 肉食狂人芝加哥薄餅|$𝟏𝟗𝟖 肉食達人表示一定是點最多肉的那款🤣配料包括:烤雞、烤豬肉、煙肉🥓、火腿、紅椒🫑;雙倍水牛芝士批雖然𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞味道不算濃郁,但起拉絲效果絕對𝐢𝐠𝐚𝐛𝐥𝐞!醬料方面居然是番茄醬、酸忌廉以及黑糖的𝐜𝐨𝐦𝐛𝐢𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧,實在有趣🤔 ✤ 蜜糖芥末炸雞|$𝟏𝟐𝟖 原來這款韓式芥末炸雞其實只是在原味炸雞直接淋上𝐡𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐦𝐮𝐬𝐭𝐚𝐫𝐝醬,新鮮炸起的酥脆炸雞皮脆肉嫩,撕開可見雞油瞬間保爆發,不過略嫌棄炸皮過厚醬汁不夠多,未能足比包裹住每個雞塊🍗 ✤ 雙重芝士炸雞|$𝟏𝟐𝟖 半份份量其實也有𝟓大隻!芝士口味的就是灑上芝士粉,味道尚算濃郁,炸雞𝐛𝐚𝐬𝐞基本上一樣沒有差別🍗
———
✤ 肉食狂人芝加哥薄餅|$𝟏𝟗𝟖

✤ 蜜糖芥末炸雞|$𝟏𝟐𝟖

✤ 雙重芝士炸雞|$𝟏𝟐𝟖
Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)勁抵食韓國優惠。買薄餅🍕送炸雞🍗/買炸雞🍗送薄餅🍕。—柚子醋大蝦沙律 🥗 $108沙律菜🥗新鮮爽口,但大蝦就…稱唔上係大蝦吧😀柚子醋酸味重,正好又炸雞又pizza可以清新一下。.蟹肉樂園芝加哥薄餅🍕 $215芝加哥薄餅特色就是薄餅的包與包之間充滿芝士🧀️。拉絲效果震撼,麵包鬆軟有韌性,係好好食嘅口感,夾埋芝士的奶香😍同滿滿的配料,蟹🦀️肉、蟹柳、蜆肉、紅洋蔥🧅等等,係一口一滿足☺️。.蜜蜂芥末炸雞🍗 $128 半份(5件) 是送的送的送的!炸雞大大件,送的雞都可以揀口味!蜜蜂芥末就偏甜口,雞肉中規中規,炸得偏硬脆~。.強烈覺得芝加哥薄餅十分出色。.
Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)

勁抵食韓國優惠。買薄餅🍕送炸雞🍗/買炸雞🍗送薄餅🍕。

柚子醋大蝦沙律 🥗 $108

蟹肉樂園芝加哥薄餅🍕 $215

蜜蜂芥末炸雞🍗 $128 半份(5件) 是送的送的送的!

強烈覺得芝加哥薄餅十分出色。
人氣大熱❤️‍🔥爆漿拉絲芝士Pizza🍕打卡一流📸有買一送一優惠😍😍 #sdm銅鑼灣 #sdmcafe #sdm韓國菜 #sdm小店💎 肉食狂人芝加哥薄餅🍕 $198值得一試❗️ (😋:8/10)👍🏻:必食嘅雙倍芝士夾心批🧀️食肉獸combo🍕:烤雞🍗烤豬肉🍖煙肉🥓火腿,所以咩都唔洗加,已經係好有味的😙為佢以來的黑糖芝士夾心批🧀️有幾芝心就唔洗我講啦🤣睇圖啦!你會feel到🤤🤤🤤👎🏿:。💎泡菜蛋黃炸雞🍗 $128可以一試✅(😋:7/10)👍🏻:第一次食呢啲特別味道👅就係有泡菜味有蛋黃味嘅炸雞🍗sorry好廢😂😂😂😂唔算特別夾 不過唔係難食嘅,可以一試✅👎🏿:。💎 雞軟骨餃子🥟 $58值得一試‼️(😋:7.8/10)👍🏻:用雞軟骨做餃子餡料好特別,咬落去同普通豬肉雞肉唔同🤩🤩口感豐富,一份5隻🥟👎🏿:。💎 藍乳酸特飮 $48可以一試✅(😋:7.2/10)💎蜜桃梳打 $35正正常常⭕️(😋:7/10)㊙️ 超扺買一送一優惠‼️叫任何一個芝加哥薄餅🍕就可以送炸雞半份🍗或者可以揀送多個手工pizza🍕😂環境:7.5/10 服務:8/10 (有加一)價錢:人均約 $150-200性價比:7/10 📍Mr. K

💎 肉食狂人芝加哥薄餅🍕 $198
值得一試❗️ (😋:8/10)
👍🏻:必食嘅雙倍芝士夾心批🧀️

💎泡菜蛋黃炸雞🍗 $128
可以一試✅(😋:7/10)

💎 雞軟骨餃子🥟 $58
值得一試‼️(😋:7.8/10)

💎 藍乳酸特飮 $48
可以一試✅(😋:7.2/10)

💎蜜桃梳打 $35
正正常常⭕️(😋:7/10)

㊙️ 超扺買一送一優惠‼️

環境:7.5/10
服務:8/10 (有加一)
價錢:人均約 $150-200
性價比:7/10

📍Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖

可以 follow @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽 帶大家喺香港周圍食💛
#銅鑼灣 #香港美食 #香港 #香港小店#銅鑼灣好去處 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣黃店 #香港cafe #hkcafe #銅鑼灣食咩好 #銅鑼灣韓國菜 #芝心批 #炸雞
#mrkpizzanchicken
2023-09-01 12 瀏覽
今日嚟到銅鑼灣呢間韓式Pizza鋪, 咁其實因為我同朋友未試過,所以我帶佢嚟試下,因為真係貪佢幾有韓風feel,同我哋鍾意食炸雞,咁就帶佢嚟食雞啦 ,講都無謂睇我食咗啲乜嘢。蒜香大蝦扁意粉:這道蒜香大蝦扁意粉散發出濃厚的蒜香味,讓人垂涎欲滴。大蝦的鮮嫩質感與蒜香的香氣完美結合,為整道料理增添了豐富的風味。意粉煮得剛好有嚼勁,配上蒜香大蝦的鮮美,每一口都令人愉悅。這道料理展現了大蝦的精湛烹調技巧,令人驚艷不已。雙拼芝加哥薄餅:這裡的薄餅選擇多樣豐富,讓人眼花繚亂。其中肉食狂人芝加哥薄餅絕對是肉食愛好者的天堂。烤雞烤豬肉、煙肉、火應、紅椒等各種肉類組合在一起,加上雙倍水牛芝士和巴馬臣芝士的濃郁口感,味道十分濃郁。番茄醬和酸忌廉醬的搭配提供了適度的酸甜口感,而黑糖邊的加入則增添了一絲獨特的甜味風味。海鮮狂熱芝加哥薄餅則以豐富的海鮮成分為亮點。魷魚、蜆肉、青口、蟹肉棒和青椒的組合讓每一口都充滿了海鮮的鮮美。雙倍水牛芝士和車打芝士的豐厚口感與秘製Mr.K醬的獨特風味完美融合,為這道薄餅帶來了層次感。紅椒粉的微辣提味和蜜糖邊的甜蜜點綴使得這道薄餅更加美味可口,讓我回味無窮。不論是肉食狂人芝加哥還是

蒜香大蝦扁意粉:

雙拼芝加哥薄餅:

海鮮狂熱芝加哥薄餅則以豐富的海鮮成分為亮點。魷魚、蜆肉、青口、蟹肉棒和青椒的組合讓每一口都充滿了海鮮的鮮美。雙倍水牛芝士和車打芝士的豐厚口感與秘製Mr.K醬的獨特風味完美融合,為這道薄餅帶來了層次感。紅椒粉的微辣提味和蜜糖邊的甜蜜點綴使得這道薄餅更加美味可口,讓我回味無窮。不論是肉食狂人芝加哥還是海鮮狂熱芝加哥,這些薄餅絕對能滿足不同口味的需求,令人難以忘懷。

蒜香蜜糖炸雞: 呢個真係堅抵,係因為我叫咗pizza有個買一送一優惠,叫一個pizza就送炸雞,這道蒜香蜜糖炸雞絕對是令我垂涎欲滴的美味佳餚。雞肉表皮炸得金黃酥脆,內部卻保持著嫩滑多汁的口感。蒜香的香氣在每一口中彰顯出來,為這道料理增添了豐富的風味。而蜜糖的加入則帶來了一絲甜蜜的滋味,與蒜香的鮮辣形成完美的平衡。絕對是一道讓我難以抗拒的美食享受。
  • 肉食狂人芝加哥薄餅
2023-08-30 8 瀏覽
《彩虹炸雞拉絲包🧀》———————————————-#MrKPizzaNChicken 🐣-餐廳做緊新優惠,嗌彩虹炸雞配芝士包或者任何芝加哥薄餅,就可以送半份炸雞或者指定手工pizza,非常之抵💰 -🌈 彩虹炸雞配芝士包賣相好吸睛,超級值得打卡,芝士包好香,周圍圍滿炸雞, 包括有八款雞翼,包括泡菜蛋黃、黑糖、蜜糖芥末、甜辣、香草青檸、蒜香蜜糖、雙重芝士同BBQ香辣,炸雞肉質好嫩滑😍 麵包焗到好脆,將炸雞點落去芝士,立即做到拉絲嘅效果,超正😚-🍕 夏威夷手工薄餅手工Pizza 即叫即整熱辣辣,麵包質地煙韌,上面鋪滿菠蘿、火腿、水牛芝士、蕃茄醬同紅椒粉,十分惹味,咸甜夾雜,勁惹味🥰-🥟 雞軟骨餃子用軟骨做餃子餡料好有驚喜,咬落去口感更豐富,一份有5隻都幾抵食🥳-坐低堂食嘅時候都發現佢外賣做唔停手,問店員先知原來佢哋有自家外賣網站,落單就更加方便😝-⭐ 參考價錢︰(另收加一)彩虹炸雞配芝士包: $238雞軟骨餃子: $58柚子梳打: $35蜜桃梳打: $35 🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$200-📍 Mr. K Pizza N Chicken:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈
《彩虹炸雞拉絲包🧀》
———————————————-
#MrKPizzaNChicken 🐣
🌈 彩虹炸雞配芝士包
🍕 夏威夷手工薄餅
🥟 雞軟骨餃子
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
彩虹炸雞配芝士包: $238
雞軟骨餃子: $58
柚子梳打: $35
蜜桃梳打: $35
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$200
📍 Mr. K Pizza N Chicken:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
☎️ 2674 7688
⏰ 星期一至日 11:00-21:30
2023-08-28
2023-08-30 7 瀏覽
最近追緊幾套韓劇 所以韓國癮又起🤣今次去銅鑼灣食呢間好出名既炸雞店首先叫左一個"彩虹炸雞配芝士包"🍗🧀一上枱已經好誇張 個芝士包好大個 包入面全部都係溶左既芝士 🧀🧀🧀用黎點8款炸雞(泡菜蛋黄、黑糖、蜜糖芥茉、甜辣、香草青檸、蒜香蜜糖、雙重芝士、BBQ香辣)咩味都試得齊!炸雞炸得岩岩好 件件都外脆內軟🐣一咬脆卜卜 入面既肉汁流哂出黎點埋香濃芝士醬一齊食 真係超邪惡 份量都多 同幾個朋友一齊share 都夠食👯👭👬而家仲有買一送一優惠 叫炸雞芝士包或任何芝加哥薄餅😍即送半份炸雞或手工薄餅今次送"辣肉腸手工pizza"🍕d 芝士好厚 件件都拉芝 配埋辣肉腸同蕃茄醬食落一d 都唔乾身 味道好豐富pizza 餅底亦好軟熟 仲食到pizza 皮上灑左d蒜粉更加惹味另外仲叫左大蝦沙律同柚子梳打refresh 一下無咁有罪咎感🤣

最近追緊幾套韓劇 所以韓國癮又起🤣

另外仲叫左大蝦沙律同柚子梳打
refresh 一下無咁有罪咎感🤣
  • 彩虹炸雞配芝士包
  • 柚子醋大蝦沙律
韓國炸雞薄餅專門店🇰🇷Mr. K Pizza N Chickenʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ同朋友想食炸雞🍗又想食pizza🍕今次食左銅鑼灣嘅呢間韓國炸雞薄餅專門店🇰🇷就一次過滿足晒兩個願望💕🍕泡菜魷魚芝加哥薄餅💲2️⃣1️⃣5️⃣芝加哥即係落咗雙倍嘅芝士( ˶°⌓°˶)啱啱送嚟到嗰陣 仲可以拉絲添🧀泡菜同魷魚份量好多 十分之足料🫶🏻泡菜唔會話好辣 我唔太食得辣都食到!仲加咗泡菜蛋黃醬同酸忌廉醬 連埋配料一齊食一啲都唔乾~餅底仲要係蜜糖邊 食落甜甜哋又幾鬆軟🍯食完都幾飽 建議同frd一齊share🍴優惠贈送🍗經典甜辣炸雞(半份)我哋揀咗要炸雞 今次都係嗌返我最鍾意嘅甜辣味ദ്ദി ˃ ᵕ ˂ )佢仲有好多隻味俾你揀 任君選擇!雖然係半份 但係份量一啲都唔少 全部都好大嚿 啱啱嚟到嗰陣食落仲要好脆 好食呀❤️🍝芝士煙肉粗管意粉💲8️⃣8️⃣嗌咗呢個午餐set 包咗沙律同餐飲🥤條條粗管意粉都沾滿芝士 食落好濃味!啲芝士真係俾得勁多 好邪惡(๑'ڡ'๑)唔好以為佢啲煙肉俾得好少 我食到底嗰陣發現仲有好多🥓🍑蜜桃梳打💲8️⃣ 跟餐補差價呢啲天氣飲番杯梳打真係好爽🔥淡淡嘅蜜桃味又唔會
ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
同朋友想食炸雞🍗又想食pizza🍕
今次食左銅鑼灣嘅呢間韓國炸雞薄餅專門店🇰🇷
就一次過滿足晒兩個願望💕

🍕泡菜魷魚芝加哥薄餅💲2️⃣1️⃣5️⃣
芝加哥即係落咗雙倍嘅芝士( ˶°⌓°˶)
啱啱送嚟到嗰陣 仲可以拉絲添🧀
泡菜同魷魚份量好多 十分之足料🫶🏻
泡菜唔會話好辣 我唔太食得辣都食到!
仲加咗泡菜蛋黃醬同酸忌廉醬 連埋配料一齊食一啲都唔乾~
餅底仲要係蜜糖邊 食落甜甜哋又幾鬆軟🍯
食完都幾飽 建議同frd一齊share🍴

優惠贈送🍗經典甜辣炸雞(半份)
佢仲有好多隻味俾你揀 任君選擇!
雖然係半份 但係份量一啲都唔少
全部都好大嚿 啱啱嚟到嗰陣食落仲要好脆 好食呀❤️

🍝芝士煙肉粗管意粉💲8️⃣8️⃣
嗌咗呢個午餐set 包咗沙律同餐飲🥤
條條粗管意粉都沾滿芝士 食落好濃味!
啲芝士真係俾得勁多 好邪惡(๑'ڡ'๑)
唔好以為佢啲煙肉俾得好少 我食到底嗰陣發現仲有好多🥓

🍑蜜桃梳打💲8️⃣ 跟餐補差價
呢啲天氣飲番杯梳打真係好爽🔥
淡淡嘅蜜桃味又唔會太甜~

—————————₊♡⁺⋆ ʕ๑'ꇴ'๑ʔ♥︎ —————————
📍Mr. K Pizza N Chicken
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
2023-08-29 7 瀏覽
銅鑼灣登龍街不嬲出名多嘢食,果日落去搵間餐廳食個晚飯,又比我哋見到呢間餐廳有個好吸引嘅優惠,而且又未食過,所以決定入去試吓佢😙泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 $145送到嚟嘅時候已經係超級香,聞完會吞口水果種🤣 佢個卡邦尼醬汁好Cʀᴇᴀᴍʏ,味道辣辣哋,好開胃好惹味,扁意粉就幾彈牙嘅,魷魚出色,一啲都唔韌,而且意粉同佢都好掛汁,食落超過癮👍🏻海鮮狂熱芝加哥薄餅 $215由於🐻係蟹柳迷,🐨係芝士迷,所以見到呢個Pɪᴢᴢᴀ真係為之瘋狂,首先係芝士超級拉絲,自帶芝芯批邊,咁癲咁邪惡,邊個頂得順🤣 配料亦都好充足,有魷魚,青口,蜆肉等等,最正係每一份都可以配到一條蟹柳,食落口感非常豐富,而且批邊係用上黑糖邊,食落仲帶份甜甜哋,加埋芝士嘅咸香,真係好好食😍蜜糖芥末炸雞呢份係買一送一嘅半份炸雞,但係份量都好多,足足有五大件,蜜糖唔算好甜,芥末味亦都帶食到,雞件炸到脆卜卜,肉質都嫩滑,屬中上炸雞😚因為佢哋而家做緊優惠買一送一,凡惠顧彩虹炸雞芝士包/任何芝加哥薄餅,就送炸雞半份/手工薄餅,食到捧住個肚走,都係三百零,真係好抵食,最緊要係食物都好有水準👍🏻 另外同店員傾開先知原來佢哋有外賣網站,咁下次大家唔方便落

泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 $145
泡菜魷魚卡邦尼扁意粉

海鮮狂熱芝加哥薄餅 $215

蜜糖芥末炸雞

另外同店員傾開先知原來佢哋有外賣網站,咁下次大家唔方便落嚟食都可以用佢哋個外賣網叫返屋企瘋狂拉絲🤪
2023-08-24
泡菜魷魚卡邦尼扁意粉
2023-08-28 4 瀏覽
📍銅鑼灣 Mr.K Pizza & Chicken今日嚟到呢間位於登龍街嘅韓國炸雞餐廳試一試,佢嘅店面裝修好簡潔乾淨,店員俾咗卡位我哋坐,坐得都好舒服。🩵• 蒜香蜜糖炸雞(5件)$128佢嘅炸雞係啱啱炸起,一上菜非常之香脆,而且佢嘅炸粉唔算好厚,所以食落去都唔會成口粉,雞肉都好滑有肉汁,讚🫡• 香蒜蕃茄蟹肉天使麵 $158呢一道菜都令我相當有驚喜,佢落左非常之多蟹肉,入口嘅時候真係每一啖天使麵都有蟹肉。反而我就覺得佢嘅麵質可以再硬少少,不過口感上我都覺得不錯。• 荔枝梳打/柚子梳打 $35٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و味道:🐱🐱🐱🐱環境:🐱🐱🐱🐱服務:🐱🐱🐱🐱CP值:🐱🐱🐱🐱٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
📍銅鑼灣 Mr.K Pizza & Chicken

• 蒜香蜜糖炸雞(5件)$128