朋友喺中環嗰頭返工,放工搵去食啲嘢飲杯野,就揀咗附近嘅 The RoundHouse,佢都應該算係全港第一間有成20款手工啤酒嘅店,之前仲要攞過Time Out嘅四星評分,都算係穩陣之選。第一版已經見到有來自唔同地方嘅手工啤酒,後面影都有多款小吃Combo配搭啤酒。由於我哋比較鍾意淺嘗,兩位就share一支啦~問店員推介比較適合女士飲用嘅口味,就推介左我哋試吓Coedo Marihana Session Ipa(Japan)4.5 $78/88味道幾清新,唔會苦澀,聞落仲幾香添!Combo A $250 裏面無論係肉類定係小食都可以自選喜歡的肉類四選二就揀咗Beef Brisket+Pulled Pork (其餘選擇仲有雞同埋腸)Fried Pickles就三選二,揀咗椰菜沙律及芝士通粉(其餘選擇有薯仔沙律)好得意!竟然喺呢度有牛腩食,見到佢嗰個脂肪比例都幾靚仔,仲有三款醬汁可以點,另外豬嗰方面都烤得好香,正!Big Boy Burger $165House ground beef patty、bacon、chopped beef、fried mashed onion、pepper j

味道幾清新,唔會苦澀,聞落仲幾香添!

Combo A $250
裏面無論係肉類定係小食都可以自選喜歡的

Big Boy Burger $165
House ground beef patty、bacon、chopped beef、fried mashed onion、pepper jack cheese + BBQ sauce
裏面材料豐富,肉好厚身大件,加上佢嘅 BBQ醬汁真係好香,整體味道偏向少許重口味,適合送酒食!

原來佢哋個Smoke House 煙熏爐以120 度左右的溫度,可以製造到軟嫩多汁的效果。

**p.s.沒有服務費