2023-08-03 111 瀏覽
同朋友喺旺角街頭經過呢間丼飯店,之前喺網上見到其他foodie分享過,印象係啲料堆到成座⛰️咁,視覺上非常震撼!好ad hoc咁決定入去實測一吓味覺可唔可以帶嚟一樣嘅震撼!《一人一丼飯》作為一個海膽控,三色海膽盛丼當然係我嘅必然之選!朋友花心🌸鍾意多種食材嘅組合,佢揀咗四重火山盛丼🔸四重火山盛丼拖羅蓉小山丘坐落係海膽、三文魚籽 同 鮮松葉蟹肉 上視覺上大🈵足 👀👀食材新鮮,份量十足魚蓉x魚籽x海膽x蟹肉 無論係口感、味道濃淡度都互相配合得恰到好處絕對滿足到朋友嘅花心~🌸❤️🔸三色海膽盛丼又一”視覺上大🈵足”之作海量海膽疊滿飯面🤩海膽嚟自3個不同產地:加拿大🇨🇦澳洲🇦🇺日本🇯🇵 3款嘅質素都不俗最愛嘅依然係來自日本嘅代表~🎌呢日嘅實測結果係:呢到嘅丼飯視覺吸引,味道不錯,份量十足,餐廳嘅位置亦非常就腳,係食丼飯嘅可選店舖之一

《一人一丼飯》

🔸四重火山盛丼
拖羅蓉小山丘坐落係海膽、三文魚籽 同 鮮松葉蟹肉 上
視覺上大🈵足 👀👀
食材新鮮,份量十足