2023-11-22 871 瀏覽
朋友從加拿大回港渡假。 佢想食正宗粵菜, 就決定帶佢到這間懷舊酒樓。好在一早訂咗位, 星期五晚勁爆場。 在社交媒體網站有介紹蛇羹好出名, 今晚叫咗一個例窩試下。侍應一攞到嚟, 一開蓋已經好香。 裏面勁多料, 仲有脆脆, 檸檬葉和菊花瓣。👍👍👍朋友從加拿大返來, 就食番隻加拿大龍蝦加伊麵🤣。龍蝦size都ok, 個伊麵充滿龍蝦同海水的味道😋😋。另外,order 懷舊蝦多士$29/件, 蝦好大隻, 唔油膩, 抵食。 平時飲茶見好多人食燒味飯,今晚叫咗半隻燒鵝, 真係皮脆肉香。😋見到每枱都叫錦鹵雲吞$108, 當然要跟大隊。 嘩個汁大碗到好似湯咁, 有叉燒、豬潤和蝦😂 。雲吞皮好脆好新鮮, 我諗佢係即叫即整。翡翠炒青衣球$128 , 我哋揀咗伴西芹。 青衣球份量不少, 好有小時候去酒樓飲婚宴的味道。😁😁我朋友好滿意今餐介紹 。不過 ,廁所要搵多啲姐姐去清潔。😅

我朋友好滿意今餐介紹 。不過 ,廁所要搵多啲姐姐去清潔。😅
2023-11-10
  • 蛇羹