2023-09-12 39 瀏覽
趁住假日,我哋一家人又嚟咗荃灣玩啦~夜晚想揀一間特別啲嘅餐廳食飯,於是我哋行咗去曹公坊嗰邊睇下有咩餐廳~搵到一間幾特別既泰國菜,懷舊工業風既style,門口有吧枱位置,裝修有懷舊嘅感覺,6:45黎到都開始滿座。🔸大頭蝦粉金邊粉 聞到望到都即刻令人食指大動😍兩隻大頭蝦好粗碌,非常大隻😍金邊粉炒得好香😍😍有種去左泰國既感覺😍金邊粉既質地柔軟,吸滿pad thai醬汁既香,而又不失乾爽,相當好味😋😋😋而軟而旁邊有花生碎同辣椒粉,辣椒碎都幾辣,非常正❤️🔸泰式青咖喱雞 入口有驚喜,好有層次既味道,係偏甜既咖哩,味道好香,雞肉嘅份量都幾足料,叫左一份泰式薄餅配咖喱食,真係勁好味😋😋😋泰式薄餅好啱小朋友食,差唔多俾阿女一個清晒😂忍唔住要叫多一碗白飯送咖喱食😍正❤️🔸泰式串燒(雞/牛/豬)超入味嘅串燒!三種肉類入口都唔會韌,沙嗲醬好惹味,配埋沙嗲醬一齊食非常好食😋🔸芒果糯米飯佢嘅造型好得意,好似一件壽司,中間有一碟甜椰奶醬😆芒果好清甜,糯米飯有紅白兩款,點醬食香甜好味😋(心急的小手🤣)佢哋呢度有BB凳提供,帶埋小朋友嚟食都冇問題,食物質素幾好,食物夠晒熱辣辣,最近仲有飲品優惠,係好好嘅用餐體驗😋

大頭蝦粉金邊粉
大頭蝦粉金邊粉

🔸大頭蝦粉金邊粉

泰式青咖喱雞

🔸泰式青咖喱雞

泰式串燒(雞/牛/豬)

🔸泰式串燒(雞/牛/豬)

芒果糯米飯

🔸芒果糯米飯

(心急的小手🤣)