2021-04-24 322 瀏覽
周不時聽到朋友講西麵啲意粉好好食,有緣經過就嚟幫襯,又咁巧合有位,就順利入座。當時查詢有冇位,店員已經木無表情,跟手想落單,店員企係遠處、毫無尾音咁問:「食乜!?」當我講完後,我唔肯定店員係咪聽到,店員隔一陣就用無乜聲調既音調再問:「仲有冇?」店員西面技術爐火純青,NBA好興 No-Look Passes,呢度店員講嘢唔望人,唔知係我問題定我問題。千辛萬苦嗌到個香蒜和牛意粉,加$18跟餐。香蒜和牛意粉上枱,蒜蓉味好香,急不及待將佢就地正法……和牛粒係細細幾粒,但肉汁同肉質都相當好;意粉份量合理。跟住埋單,店員再使出No-Look Talk,用急促而好難聽到既語氣講出:「要帶返走d紙巾」。出到鋪頭發現門口有告示寫要將紙巾帶離店外垃圾桶,但行到好遠先有垃圾桶。如果我開餐廳必然訂明食客洗埋碗先好走。

千辛萬苦嗌到個香蒜和牛意粉,加$18跟餐。
香蒜和牛意粉上枱,蒜蓉味好香,急不及待將佢就地正法……
和牛粒係細細幾粒,但肉汁同肉質都相當好;意粉份量合理。

如果我開餐廳必然訂明食客洗埋碗先好走。
  • 西面