餐廳: 海德花園酒家
資訊:

家裡有長輩生日,一年X度入鯉魚門食海鮮,似乎係指定動作。喺海德酒家食圍餐就最划算。連蕎頭小食都咁大粒,見微知著,就知道餐廳用料足啦!避風塘瀨尿蝦,乾身左D,好多蝦尾。蒜蓉粉絲蒸扇貝,豉油全部喺底,係咪怕客人覺得太鹹,所以要自己舀?感覺應該上檯前淋上一層豉油吧?鮑魚爽口彈牙,絕對係新鮮既保證。波士頓龍蝦伊麵:不過不失吧,伊麵少左D,轉一圈幾乎都無曬D麺底了。龍蝦肉算彈牙,但可以更加鮮味。香港匯聚中西文化,但一家人圍在一起共享美食既文化,始終係我最愛。飲杯!酒樓貼心為我地準備冰塊飲Whiskey,讓我地盡興一番。最最最推薦既菜:鹽焗奄仔蟹!啖啖肉!天然鹽巴同蟹肉咸香簡直無得頂!隻隻漲卜卜!飯後水果:香甜到爆既本地芒果。如果唔係當晚突然落大雨趕住走,一定會問邊度買,真係好香!感謝餐廳為老人家送上壽包,飽餐一頓後已經無位擺壽包了。就等我地帶住呢份祝福,翻去再食吧!
小吃
避風塘瀨尿蝦
避風塘瀨尿蝦,乾身左D,好多蝦尾。
蒜蓉粉絲蒸扇貝
大大隻鮑魚
鮑魚爽口彈牙,絕對係新鮮既保證。
波士頓龍蝦伊麵
龍蝦肉
龍蝦肉算彈牙,但可以更加鮮味。
圍菜
開心飲whiskey!
送香甜芒果
家人生日送壽包
題外話/補充資料: 海德酒家係行到好入好入既位置,會經過球場,唔識路可以問問。
小吃
避風塘瀨尿蝦
大大隻鮑魚
圍菜
開心飲whiskey!
送香甜芒果
家人生日送壽包