2018-12-06 87 瀏覽
天氣開始轉涼,去食雞煲或者邊爐就最好,同朋友講起佢都話想一齊去食,咁就搵間交通方便既黎食下,上網搵到依間都唔錯,comment幾好,就一於黎食下。 睇睇menu,個湯底都有幾款揀,咁我地都係想食雞煲,所以都係集中睇辣既惡魔雞煲同埋唔辣既黃爛雞煲。因為我地都係食得辣既關係,揀左半隻惡魔雞煲,小辣。 個雞煲係廚房個度已經準備好,黎到大約等2-3分鐘就食得。配料好多,雖然係小辣,但都幾辣下,好惹味。而且雞肉分量都幾多,雞肉夠嫩,值得一讚。 食完雞煲就落湯打邊爐啦,因為我地9點前入坐既關係,有海產送,係蜆黎既,都好鮮甜又無沙。 今日唔叫牛肉,就試下佢羊肉卷,羊肉卷有小小羶,但可接受,點一點醬油,好香羊肉味。 丸拼盤又係值得推介,全部丸都係自家制,尤其是牛肉丸,當我諗住用筷子吉入個丸個陣,有D 汁爆出黎,我個陣仲以為係貢丸黎,但原來係牛肉汁黎,而且肉質彈牙。其他丸仲有豬肉丸、蝦丸同埋墨魚丸。 另外仲有手工餃拼盤,都係自家制,都唔錯。 打邊爐其實淨係食肉就唔飽既,一定都係要食下D 殿粉質食物,平時都係會揀公仔面或者烏冬,但依度有得揀伊面,簡直係絕配。因為伊面吸左D 湯底之後夠哂味,而且又夠冧,一個

睇睇menu,個湯底都有幾款揀,咁我地都係想食雞煲

惡魔雞煲半隻小辣
而且雞肉分量都幾多,雞肉夠嫩,值得一讚。

羊肉

手工丸拼盤

手工餃拼盤
另外仲有手工餃拼盤,都係自家制,都唔錯。

伊面
打邊爐其實淨係食肉就唔飽既,一定都係要食下D 殿粉質食物,平時都係會揀公仔面或者烏冬,但依度有得揀伊面,簡直係絕配。因為伊面吸左D 湯底之後夠哂味,而且又夠冧,一個面底都夠兩人份既。再加埋杯飲品,一人二百元左右,食物質素好價錢合理,可以再encore。
羊肉
手工丸拼盤