2023-05-05 242 瀏覽
價錢本身唔算貴,加配小食同飲品做套餐重抵。今次淨係食拉麵同share咗兩粒餃子已夠飽,下次再肚餓啲一定加配做套餐😆同朋友專登叫咗三碗唔同口味嘅拉麵試吓🍜:兩款豚骨湯底,一款豚骨雞白湯底。其中我哋揀咗兩碗係特製,主要分別係特製拉麵比普通款多咗兩片叉燒✨、溫泉蛋✨同紫菜✨。整體湯底濃厚,油份都幾重,拉麵口感彈牙,掛湯幾唔錯。溫泉蛋🥚煮到勁流心,配搭住食,味道更提升😋😋每碗拉麵都有三款叉燒🥓可以揀,我哋分別試咗炙燒卷腩叉燒 及 慢煮豬柳叉燒:🥓炙燒卷腩叉燒肥瘦適中,脂油香較突出,帶少許焦香👍🏻🥓慢煮豬柳叉燒相對無咁肥,有咬口,同埋帶啲煙燻香,豬肉味更突出,值得試👍🏻~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🍜白丸元味 (特製) $85豚骨湯底,最原始口味,鹹香味幾突出,質感順滑。🍜赤丸新味 (特製) $85同樣係豚骨湯,湯底有黑蒜油香味,帶微辣,香濃得嚟又唔會體過鹹,整體味道豐富。幾鐘意😋💖🍜橫濱家系豚骨 $85依款比較少見,係豚骨加雞白湯底。諗住加咗雞白,相對冇就咁豚骨湯咁濃味,點知飲第一啖已好驚喜!首先湯底係好濃郁惹味,比起另外兩款更要多咗份鮮味✨都係我同朋友一致最鐘意嘅🍜💖💖黑松露汁餃

🥓炙燒卷腩叉燒
肥瘦適中,脂油香較突出,帶少許焦香👍🏻

🥓慢煮豬柳叉燒

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

🍜白丸元味 (特製) $85
豚骨湯底,最原始口味,鹹香味幾突出,質感順滑。

🍜赤丸新味 (特製) $85

🍜橫濱家系豚骨 $85

黑松露汁餃子 (6件) $48
餃子細細地一隻,餡料帶肉汁,配上醬汁有淡淡黑松露香,特別嘅配搭。