餐廳: Amplifier Restaurant (花園街)
資訊:

2021-09-20 115 瀏覽
喺油麻地捐窿捐罅 搵到呢一間裝修有美國風 紅磚有情調嘅西餐廳🥰 樓上鋪所以空間比較大 座位寬敞舒適👍🏻前菜我哋就揀左食生蠔🦪 可以揀日本或者法國生蠔 我哋就揀左比較鍾意爽甜既法國生蠔🥰 食落口果然爽甜 零腥味👍🏻 小食就揀咗燒西班牙脆皮乳豬🐖 賣相非常精緻 脆片上放上乳豬 乳豬外皮鬆脆無比 加上酸酸辣辣嘅醬汁 滋味無比😍 Size啱啱好 一口一件 好好食😋主菜我哋就決定咗食pizza 由於我比較鍾情千島醬多過蕃茄醬 所以就決定揀Pizza Vegetarian 🌱 Pizza賣相一流 都幾大件 上面舖滿各式各樣嘅蔬菜 例如有蕃茄 茄子 翠玉瓜 雜菌等等👍🏻 仲要蔬菜唔會過生過熟 味道岩岩好😍 加上芝士有拉絲 整體感覺一流 好正必試👅主菜咁出色 當然要試埋個甜品😆 我就點左Tiramisu 咖啡香濃 忌廉幼滑👍🏻 旁邊配上七彩繽紛嘅生果 已經過精挑細選 好甜☺️ 成餐晚飯整體感覺都好好 無論擺盤定食材精選都有用心 不妨一試🌟

法國生蠔

燒西班牙脆皮乳豬