焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
差不多年半冇去日本了,今次黎焱丸水產真係可以感受下日本風情🎎🎏🎉。一入鋪頭就見到好多日本海報貼滿牆上,陪隨住日本輕快音樂,店內以木傢俬為主,枱上放左個爐端燒。點左兩杯梳打,分別是桃味和巨峰提子味,不會太甜太假,配合脆口小食更佳😍😍焱丸號壽司~最啱食餸多過食飯的我,一見滿瀉的海膽,元貝,吞拿魚腩蓉,蟹柳好新鮮🦀🍣賣相已經贏哂嘅三文魚牛油果醋漬,好好味,真心推介🥗🥗薯仔沙律好大份🥔🥬最愛的元貝燒,上面仲有海膽同蟹膏添,鮮味十足😋😋😋不得不試蟹膏燒,配合蟹肉及黑松露,完全帶出蟹膏另一層次,如果有碗白飯仲好😆😆黃金豆腐 ,外脆肉軟,辣味十足😜😜炸蓮藕片,非常脆口,一試唔停🥳🥳炸魷魚蘇~軟硬適中,而且保留魷魚水份炸得啱啱好,不會太油膩🦑🦑燒魷魚~魷魚厚身有口感,醬油惹味🤗🤗總括來說,食品質素好好👍👍,每款烹調適當,看得出廚師好有心機制作,員工新切友善🥰🥰🥰。

賣相已經贏哂嘅三文魚牛油果醋漬,好好味,真心推介🥗🥗

薯仔沙律好大份🥔🥬

最愛的元貝燒,上面仲有海膽同蟹膏添,鮮味十足😋😋😋

黃金豆腐 ,外脆肉軟,辣味十足😜😜

炸蓮藕片,非常脆口,一試唔停🥳🥳

燒魷魚~魷魚厚身有口感,醬油惹味🤗🤗

2021-05-02