2022-01-31 29 瀏覽
難得今日黎到觀塘區,決定黎試下bookmark左好耐既coffee shop🙈 環境係靚既~ 空間夠寬落,好多人帶寵物黎打卡,裝飾同餐具都睇得出有落心思設計~ 好有異國風情既味道🌼🌸 可惜..兩個人叫左一壺茶,一件蛋糕同一個貝果🙇🏻‍♀️🙇🏻1. 風味煙三文魚貝果包 $55一開始個服務生都好體貼,見我地係兩個人就比左把刀方便切開,不過個包.. 真心咬唔開..鋸扒刀都切唔開😢 用料感覺無咩特別,求其一啲醬淋係面,亦都無擺盤可言😔 味道一般,價錢頗貴。2. 洛神花巴斯克烤微焦芝士蛋糕 $52作為一個burnt cheesecake迷,只要見到menu上面有,就一定會試😤 第一次食洛神花味,以為會幾特別。可惜味道有點過酸,蓋過左本來應該有(?)既洛神花味.. 份量相比起出面coffee shop算比較大件。不過一件蛋糕,需要問4次先比到我地..🤔 第一次比錯左焙茶芝士蛋糕,第二次又比錯,第三四次啱啱想問已經直接打斷我地講野,好似唔多耐煩🥺… 出錯單漏單唔緊要,忙既話需要我地等一陣都唔緊要,但係希望可以至少聽客人講完野先。總括: 雖然無試到佢地既signature梳乎厘,不過應該唔會再黎😢 唔太

兩個人叫左一壺茶,一件蛋糕同一個貝果🙇🏻‍♀️🙇🏻

1. 風味煙三文魚貝果包 $55

風味煙三文魚貝果包

2. 洛神花巴斯克烤微焦芝士蛋糕 $52

洛神花巴斯克烤微焦芝士蛋糕

總括: 雖然無試到佢地既signature梳乎厘,不過應該唔會再黎😢 唔太建議大家去食,如果真係要去,冬天既時候記得帶多件衫,都幾凍下😂😂😂

2022-01-31
洛神花巴斯克烤微焦芝士蛋糕