2023-10-21
之前係網上經常見到呢間峇里風餐廳,一直都好想黎,今日趁住放假終於有機會來了。餐廳有分室外及室內位置,室外位置適合帶寵物人士,適逢就黎萬聖節,餐廳擺咗好多應節嘅裝飾,配上本身嘅波希米亞風格更有特色。我地叫咗兩個午餐及一份甜品,午餐包餐湯及小食,是日餐湯係椰菜花湯,味道清清地幾舒服,而小食就係咖哩角。馬來椰香喇沙蟹,蟹,蟹意大利飯 :呢個fusion意大利飯都幾有特色,有蟹籽、蟹柳及蟹肉,意大利飯配上喇沙汁,感覺出奇地夾,意大利飯軟硬度適中,喇沙微微嘅辣味令意大利飯更加惹味。胡麻XO醬海鮮蒟蒻冷麵 :海鮮有青口、魷魚及蝦,份量都幾多,蒟蒻麵配上胡麻XO醬,一d都唔油膩,非常適合注重健康嘅人士。天使暑熱下食冰凍嘅冷麵,感覺透心涼。萬聖節限定凍飲 - 邪惡孟婆湯 :呢杯特飲係香芋竹炭鮮奶,紫、黑、白再加上萬聖節嘅裝飾,賣相相當吸引,入口香芋味十足,味道唔太甜, 都幾有特色。萬聖節限定熱飲 - 暗黑幽靈 :另一杯係竹炭黑糖焙茶鮮奶,上枱時已經見到好靚嘅鬼魂拉花,入口幼滑,飲落好香焙茶味。黑糖麻薯泰奶茶牛角包窩夫 :牛角包窩夫上綻放一朵朵花,賣相好靚,牛角包窩夫鬆脆,配上香濃茶味嘅泰式奶茶醬,作為
馬來椰香喇沙蟹,蟹,蟹意大利飯 :
胡麻XO醬海鮮蒟蒻冷麵 :
萬聖節限定凍飲 - 邪惡孟婆湯 :
萬聖節限定熱飲 - 暗黑幽靈 :
黑糖麻薯泰奶茶牛角包窩夫 :
牛角包窩夫上綻放一朵朵花,賣相好靚,牛角包窩夫鬆脆,配上香濃茶味嘅泰式奶茶醬,作為甜品一流,黑糖麻薯煙煙韌韌,又帶黎另一種唔同嘅口感。