2009-03-22 23 瀏覽
12點05分放左學,原本打算由佐敦去尖咀既加拿芬廣場pizza put食野但見到個道有扒王之王,我同我個個朋友又未食過所以就去睇睇再決定去唔去之後我地上到個層,想不到一開升降機門就是那間餐廳,個侍應見到我地就已經打招呼我地睇睇個餐牌,咦?估唔到價錢都OK,就走左入去服務態度都幾好,我同我個位同學口味都一樣,所以都點左個一樣既鐵板既牛排+雞排+薯菜既SET LUNCH上菜都上得幾耐,但美食當然要等耐一d其實原本我覺得扒王之王喎,都幾出名,又好似好正咁但可惜上了,不如我理想,可能我要求似乎有點高但之後我同我班同學都再黎過2次唔 呢次既服務態度都是很令我滿意的(我都非常在意服務)要俾都俾5分第2次同班同學黎,叫左個雜扒點知,一食,嘩 肉超軟,係我有生16年以黎最好食既雜扒,可惜份量都不太多..但價錢都幾合理 大概60幾蚊第三次黎 我食牛柳朋友的都上碟了,我的最後就來好,我由於上2次個經歷,就對呢個睇起黎好好食既牛柳充滿希望結果,一切,唔..肉不太軟,一食,嘩,我的天完全失望.................心情即時DOWN哂但之後我朋友跟我說 牛柳的肉質是比較沒那麼滑雖然是這樣 但是真的好是
但見到個道有扒王之王,我同我個個朋友又未食過
所以就去睇睇再決定去唔去
我地睇睇個餐牌,咦?估唔到價錢都OK,就走左入去
上菜都上得幾耐,但美食當然要等耐一d
其實原本我覺得扒王之王喎,都幾出名,又好似好正咁
但可惜上了,不如我理想,可能我要求似乎有點高

但之後我同我班同學都再黎過2次
第2次同班同學黎,叫左個雜扒
但價錢都幾合理 大概60幾蚊
第三次黎 我食牛柳
朋友的都上碟了,我的最後就來
好,我由於上2次個經歷,就對呢個睇起黎好好食既牛柳充滿希望
結果,一切,唔..肉不太軟,一食,嘩,我的天
完全失望.................
心情即時DOWN哂
但之後我朋友跟我說 牛柳的肉質是比較沒那麼滑
雖然是這樣 但是真的好是假的好- -
反正我就是失望...令我對牛柳已經感覺到"不再接近"的FEEL
不建議叫牛柳
但我非常非常的極力推薦雜扒,非常惹味阿
差-牛柳
雜扒-超正
牛排+雞排(正!!)
雜扒-超正
牛排+雞排(正!!)