2024-04-18 136 瀏覽
這是一家很有誠意的Burger店,由味道、食物質素以至醬汁配搭均令人留下深刻印象。先講這個鞍格斯牛肉Burger,入面的鞍格斯牛肉有燒烤的香味,外層帶有少少燶,做出炭燒的感覺(估計不是真的用炭燒,因為好像環保條例有所限制)。接著是這個墨魚Burger,本人非常欣賞入面的吉列墨魚扒,還專登要影幅相。此吉列墨魚扒並非一般的炸墨魚餅咁簡單,好有彈性,厚身得黎入面仲有墨魚粗粒,所以入口的口感特別好𡁻,佢呢個包係配芥末蛋黃醬,同件吉列墨魚好夾。最後就係呢個炸魚薯條,佢嘅炸魚唔係用一般魚柳,而係用黃花魚,件黃花魚柳雖然係炸咗,不過都覺得幾新鮮,另外佢仲配埋五柳黃花的五柳汁,仲要有埋D木瓜絲青瓜絲(好似叫拾錦菜),用黎點黃花真係好正。