2020-11-27 623 瀏覽
好多冬天生日嘅朋友仔,年尾到年頭都瘋狂食蛋糕😋🥰 之前同朋友慶祝生日,揀咗呢間立場鮮明嘅蛋糕店,呢個蛋糕好特別,裏面有好多種味道😆 買嗰時完全唔知😆-🎂 「Oreo蛋糕」(價錢唔講啦壽星會睇到😂)蛋糕面有兩款可以揀,一係講唔出嘅呢八隻大字 #gfhksdgm ,二係香港兩隻大字,入 @dailybreadsaiwan 可以睇到~-呢個蛋糕雖然叫oreo蛋糕,但其實全個蛋糕得佢側邊有一圈薄薄嘅oreo cream🤣 oreo cream幾香嘅,唔會太甜😋 蛋糕體係普通原味蛋糕,加夾層有cream同一層薄薄嘅咖啡味蛋糕,覺得咖啡好香好有畫龍點睛嘅效果😳 蛋糕面嘅紫色食用打印糖係黑加侖子味😳 黃色嘅cream係芒果味😳 痴住左下角細牌仔嘅cream有芒果同粉紅色嘅士多啤梨味😳 完全係勁估你唔到🤣 一個「oreo蛋糕」竟然有咁多種味🤣-整體黎講,幾隻味嘅cream都好輕盈唔會太甜☺️ 只係蛋糕體有少少少少少甜(五個人入面有一個覺得甜咗啲其他都ok) 我覺得中間嘅咖啡夾層好加分,好驚喜,咖啡好香,點綴得好好😚 不過重點,都係面頭嗰句。
🎂 「Oreo蛋糕」(價錢唔講啦壽星會睇到😂)