2016-06-22
一班人聚會,飲酒暢談,最好既地方當然係打邊爐,友人推介鮮入圍煮,於是就黎試下。入到黎叫哂野食坐低等,好快就俾花膠雞湯底吸引左,未飲已經聞到非常香既氣味!花膠湯味道香濃,雞味亦散發在湯中,非常足料,原隻雞放左入去煲,第一輪未開始食餸前足夠10個人每人飲2-3碗湯,非常惹味。打邊爐當然唔小得食肥牛,安格斯牛肉同牛肋骨亦係物超所值之選,配合湯底,牛肉既有口感亦非常入味。另外亦叫了響鈴,魚皮,娃娃菜,生菜,蘿蔔,玉米,肉丸等等,每一樣配料都非常新鮮,絕對唔需要擔心有變壞問題。環境方面,雖然位置係大廈入面,但內裡環境感覺似大排檔同街市既混合體,大排檔式既枱凳,配合旁邊街市式擺放各種海鮮任君選擇,非常有地道特式,唯獨未必個個人習慣呢種環境。價錢方面,10個人食,飲左2支啤酒,平均每人$287,相當抵食!