2018-12-05
荃灣-拉麵台風:沾麵(hk$83)一個人的午餐,出事啦😂見到menu紙上,麵量有得揀50%/75%同成場都係男人多,都唔醒水,照揀左普通麵量,一上枱就比個份量嚇親,勁勁勁大碗😯,連肉碎都係巨量,塊叉燒就巨型,仲有半隻溏心蛋、筍、紫菜、蔥同沙律菜!!! 但不諱言賣相真係好吸引🤩!-飲一口熱到出煙的沾麵湯,非常濃郁,是偏杰的湯,而麵條據說是依正宗沾麵做法,是凍的,把冷麵條沾上湯,掛湯能力不錯,粗麵條非常非常有口感,粗身偏硬彈牙,完全是我的愛,於是我的戰鬥力立刻升至100,仲要難得d麵條由頭到尾都無痴埋一注,讚!-塊叉燒同肉碎睇落有點乾和鞋,點知食落都好淋,原來叉燒不可以貌相。食到一半我加了檸檬汁,解解膩,而且個湯會變了另一番風味😃然後店員又幫我加了熱湯。最後,我食哂、食哂、食哂😱😱😱😱😱我覺得正常女仔都好難食得哂囉...可能我真是foodie的料☺️食完又要用意念減肥法減肥了。-PS 睇門口介紹的報導,呢度由日本拉麵師傅主理PS 個麵條原來都大有來頭,難怪深得我心PS 午餐送野飲+半份配料超抵(好彩無加😂)PS 同場仲有拉麵同撈麵選擇
PS 睇門口介紹的報導,呢度由日本拉麵師傅主理
PS 個麵條原來都大有來頭,難怪深得我心
PS 午餐送野飲+半份配料超抵(好彩無加😂)
PS 同場仲有拉麵同撈麵選擇