2018-07-24 57 瀏覽
我一向都係羊肉控 平時食嘅大部分都係羊腩煲或者係放題入面嘅羊架 有時係幾好食嘅 但係有啲舖頭嘅羊唔知係唔新鮮定係用料一般 冇乜羊肉嘅口感同味道 所以今日就嚟咗呢間特色鋪頭 試下佢哋聲稱嘅黑草羊啦美味口水雞 有啲麻辣嘅味道 但係麻味多過辣味  非常之香口 連我呢啲唔係好食得辣嘅人都可以食到舐舐脷 而且雞肉好嫩滑 雞味亦都好濃郁 值得一讚 相信雞肉喺麻辣汁入面醃製上嚟都應該有一段時間 所以非常之入味 正呀黑草羊米線 呢個黑草羊米線可以話係呢一間鋪頭入面嘅招牌菜 大大碗米線浸咗喺濃濃嘅米線上湯入面 而且羊肉非常之有羊味 唔同出面食羊腩煲嗰啲 冇乜羊味 呢度嘅羊佢聲稱係用山水去煮嘅黑草羊 所以食落肥而不膩 肥膏亦都好甘香 羊肉煙韌得嚟又易咬 口感非常之一流 建議大家叫帶皮嘅羊肉 因為皮先係羊肉味道嘅精髓 我鍾意食羊肉嘅蘇味 所以就一定係叫帶皮嘅羊肉啦